FITS 2024
Tribuna
Historic Cafés Route se extinde în Cluj Napoca și Sibiu. Se lansează primul produs turistic al rețelei pentru România
Historic Cafés Route se extinde în Cluj Napoca și Sibiu. Se lansează primul produs turistic al rețelei pentru România

După admiterea României în Historic Cafés Route (HCR), unul dintre cele 48 de trasee culturale recunoscute oficial de Consiliul Europei, activitățile festive prilejuite de dezvelirea primei plachete din țara noastră cu însemnele acestei prestigioase inițiative europene, la Brukenthal Cafe Avrig (Palatul Brukenthal Avrig) și acordarea titlului de ambasador al rutei culturale managerului acestei locații, Arnold Gunter Klingeis, a sosit momentul ca extinderea rețelei în țara noastră să se concretizeze cu un prim pas. Astfel, în urma unor demersuri complexe și a unei evaluări atente, conducerea executivă a HCR a acceptat solicitarea de aderare trimisă de reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca, iar de la începutul acestei luni, placheta ce consfințește oficial admiterea ansamblului poate fi amplasată pe fațada clădirii.
Festivitatea dezvelirii plachetei cu însemnele Historic Cafés Route și ale Consiliului Europei se va desfășura joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 15.


Chios Social Lounge Cluj Napoca, unul dintre obiectivele istorice cu poveste și șarm, este situat în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, printre cele mai vechi parcuri orășenești ale Europei Centrale. 
Obiectivul este emblematic pentru pentru municipiu și întreaga Transilvanie și tocmai de aceea, a fost ales de Historic Cafés Route ca punct de pornire al primului itinerar cultural, istoric și culinar care își propune să promovează România prin intermediul Rutelor Culturale susținute și acreditate de Consiliul Europei.


De altfel, dorim să vă facem cunoscut faptul că, în cadrul programului festivității de decorarea cu distinctia oferită de Consiliul Europei a Chios Social Lounge Cluj Napoca în rețeaua Historic Cafés Route, avem inclus și momentul lansării primului produs turistic al HCR România. Itinerarul „Cultural Routes Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route” cuprinde cinci locații foarte cunoscute din Transilvania, care sunt sau urmează să fie membre în Historic Cafés Route România (Chios Social Lounge Cluj Napoca, Hotel Transilvania Cluj Napoca, Pardon Cafe Sibiu, Palatul Brukenthal Avrig și Cabana Bâlea Lac), cu poartă de intrare în România prin aeroporturile internaționale din Cluj Napoca și Sibiu.


De asemenea, tot cu acest prilej special, reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca vor prezenta, în premieră, meniul istoric al locației, care va cuprinde preparatele faimoase servite de-a lungul istoriei personalităților românești și europene ce au fost în ospeție aici.


Extinderea rețelei europene în țara noastră continuă și în județul Sibiu, în data de 15 decembrie fiind programată festivitatea prilejuită de decorarea Pardon Café (strada Cetății, Sibiu) în rândul locațiilor cu sigla Historic Cafés Route.

  
„Doresc să vă anunț cu deosebită bucurie că, în data de 7 decembrie voi lansa public primul traseu cultural și turistic de promovare a României, „European Cultural Routes - Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route”, acesta fiind cel dintâi rezultat al activității mele în cadrul Historic Cafés Route – România.

 

https://untravelledpaths.com/the-winter-historic-cafe-route-experience

 
La conferința de presă participă:

Dl. Stefan Gadola - Chios Social Lounge 
Dl. James Chisnall - Untravelled Paths 
Dl. Arnold Klingeis - Historic Cafés Route
 
În calitate de ambasador al Historic Cafés Route pentru România, mi-am asumat misiunea de a promova valorile europene, printre care menționez democrația, pluralismul, drepturile și libertățile individuale ale omului, egalitatea de șanse și toate principiile care stau la baza unei societăți europene moderne și am onoarea de a reprezenta Consiliul Europei în România” spune Arnold Klingeis - Historic Cafés Route.
comentarii
2 comentarii

Pe ce lume traiesti domnule cafengiu?? sef de taraba??? ce e aia -pluralism ?? se vede acum cand se inchid granitele si mai vartos prim ministru Danemaca sa saturat de pluralism si da la gioale muslanilor -- Oare numai daca te conduce cei doi straini poti face cafele?? insula Ada-caleh facea cafele- prima- fara cei din ieuropa asa ca lasa-ne cu aburiturile tale -- apropoo-- cat dai cotizatie la straini??
05.12.2023 02:55
Astia cu Cafes Route sunt tot mai penibili. Dupa mascarada din Avrig acum au gasit un alt local, CHIOS, care exista de cativa ani. Ce treaba are un parc si o cladire care nu a fost niciodata restaurant, cu cafenelele istorice? Ridicol
dorel
05.12.2023 09:13
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica