Tribuna
FOTO / Video: Ceremonii militare și retrageri cu torțe, de Ziua Națională, în Sibiu. Mii de sibieni la focurile de artificii
FOTO / Video: Ceremonii militare și retrageri cu torțe, de Ziua Națională, în Sibiu. Mii de sibieni la focurile de artificii

Sibiul a îmbrăcat joi haine de sărbătoare. A fost Ziua Națională, o sărbătoare a românilor de pretutindeni. La împlinirea a 104 ani de  la Marea Unire au avut loc o serie de evenimente aniversare, organizate de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în colaborare cu autorităţile publice locale şi celelalte structuri din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică.

Activităţile au debutat cu ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la  Consiliul Dirigent și la „Monumentul ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar. Aici au fost prezenți oficialități locale, politicieni, dar și sibieni care au ținut să marcheze momentul. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, președinta CJ Daniela Cîmpean, prefectul Mircea Crețu, parlamentarii Raluca Turcan (PNL), Nicolae Neagu (PNL), Bogdan Trif (PSD), Dan Barna (USR), gr. bg. prof. univ. dr. ing Ghiţă Bârsan, rectorului Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, prof.univ.dr. ing. Ioan Bondrea, președintele Senatului ULBS, Kerstin Ursula Jahn, consulul Germaniei la Sibiu, veterani de război și din teatrele de operațiuni, reprezentanți ai Comandamentului NATO de la Sibiu s-au numărat printre cei prezenți la ceremoniile depunerii de coroane. 

Manifestările s-au încheiat cu retragerea cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, de la ora 18:00, pe itinerariul: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 al IPJ Sibiu  – Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – str. Revoluției – b-dul. Vasile Milea – Piața Unirii – Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Centrului Cultural "Ion Besoiu" – Piaţa Teatrului – b-dul. Corneliu Coposu – str. Independenţei – str. Costache Negruzzi – str. Ştefan cel Mare – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Mii de sibieni au asistat la momentul retragerii cu torțe, la intonarea Imnului Național, iar apoi la focurile de artificii pe bulevardul Corneliu Coposu.

FOTO Răzvan NEGRU

 

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRUcomentarii
4 comentarii

Deci fix ZERO BARAT totul la Sibiu !
Pacat de cei ce vin de te miri unde sa vada NIMICUL ardelenesc, putoarea si delasarea sibiana !

ZERO BARAT, oras praf, autoritati inexistente, organizatori zero !
01.12.2022 17:57
Oltene, dacă este zero barat de ce ai imigrat în Sibiu?
01.12.2022 19:08
Ardelene! asta sigur e moldovean imputit! Dupa cum se exprima nu e asa de tampit ca tine! Mama voastra de dobitoci rasisti, nulitati intelectuale care va dati cu parerea, habarnistilor!
cristosu
02.12.2022 09:45
Cu atatea unitati militare in Sibiu nu au fost in stare sa faca o parada militara ! Deprimant de -a dreptul !
La Bucuresti aviatia nu a zburat ca ploua ! Pai daca ataca rusii cand ploua ce facem ? Mergem ca buni crestini si pupam moastele sfinte ?
Pacat de tara asta !
jack
02.12.2022 12:18
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA