Tribuna
PNL
Epidemia de gripă schimbă programul de vizită la Spitalul Județean Sibiu
Dragoş BAKO
1031 vizualizari
Epidemia de gripă schimbă programul de vizită la Spitalul Județean Sibiu

Cu toate că la Sibiu nu există o situație atât de gravă precum în alte orașe în privința numărului mare de cazuri de gripă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență a decis instituirea unor măsuri de siguranță, menite să limiteze răspândirea bolilor de sezon.

„În condițiile instituirii stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va lua măsuri în conformitate cu instrucțiunile transmise de Ministerul Sănătății în acest sens, respectiv:

 ⁠În secțiile/compartimentele fără risc se va limita programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați la 15 minute/pacient, iar în secțiile/compartimentele în care se află internate persoane aflate la risc pentru dezvoltarea unor forme severe de boală programul va fi suspendat. Programul actualizat poate fi consultat pe site-ul Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

⁠Se va realiza triajul epidemiologic zilnic al personalului medico-sanitar și auxiliar” au transmis reprezentanții SCJU Sibiu, la solicitarea Tribuna. 

Doar 6 pacienți cu gripă, într-o săptămână

Situația nu e una îngrijorătoare la Sibiu, cel puțin dacă e să luăm în considerare cifrele oficiale. Pe parcursul unei săptămâni (28.01-04.02.2024) la SCJU au fost înregistrate doar 6 cazuri de pacienți bolnavi de gripă și 5 de Covid19.

„În perioada 28.01-04.02.2024, la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu s-au prezentat 6 persoane confirmate cu gripă și pentru un pacient s-a solicitat internarea în cadrul secției Boli Infecțioase, iar 5 pacienți au fost confirmați cu infecție cu SARS CoV-2.

 

SCJU Sibiu recomandă populației să consulte medicul de familie la apariția simptomelor respiratorii, izolare la domiciliu și eventuale investigații suplimentare. Se recomandă menținerea unei igiene adecvate a mâinilor, respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea batistelor de unică folosință, continuarea vaccinării antigripale și evitarea aglomerațiilor” au mai spus reprezentanții SCJU Sibiu.


comentarii
3 comentarii

Spitalul este condus de politruci. Masurile sunt luate la comanda politica a ciumelor rosii. Rafila, ministrul rosu este slugoiul OMS. Vor sa bage iarasi frica in oameni. Niste vite speriate sunt controlate mai usor de vacarii globalismului.
Acum avem 6 cazuri si se intituie masuri speciale?
Cand erau mii de cazuri, pe vremea lui Ceausescu, nu se mai panica nimeni, pentru ca era sezonul de gripa.
Acum cand sunt vaccinuri pentru fiecare fel de tuse, cand stiinta a castigat lupta cu bolile si exista bumbi si injectii pentru orice maladie, tot vaccinistii se panicheaza? Atunci pentru ce va mai indopati cu medicamente si pentru ce faceti vaccinuri peste vaccinuri in fiecare an?
Ipohondria a ajuns la nivele record. La fel si psihoza in masa. De prostie nu mai vorbim, ca ne ingrozim. Stiri pentru gloatele de imbecili carora le este atrofiat organul de gandire.
Dante
06.02.2024 11:30
pacat ca te iscalesti cu dante .danteera om destept iar tu esti un bou si prost de neintrecut
06.02.2024 18:58
18:58

Este adevarat ca sunt prost. Insa ma uit in jurul meu si citesc comentarii ca al tau, si prind curaj.
Dar tu ce esti? Esti vreun criminal vaccinist? Vreun dr. Mengele al timpurilor noastre? Vreun dictator comunist care a ordonat genocidul oamenilor pe care ii subjuga?
Dante
06.02.2024 19:18
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica