FITS 2024
Tribuna
Elevi eliminaţi la Bacalaureat! Unul avea „copiuţe”, celălalt cască de comunicare. Rezultatele finale, vineri 1 iulie
Elevi eliminaţi la Bacalaureat! Unul avea „copiuţe”, celălalt cască de comunicare. Rezultatele finale, vineri 1 iulie
© Arhiva Tribuna

Astăzi, 21 iunie 2022, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E.c), sesiunea iunie – iulie 2022. Din cei 2.178 de candidați înscriși pentru susținerea acestei probe s-au prezentat 2.101 (96,46%) candidaţi, iar 77 (3,54%) candidaţi au absentat, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Pe fiecare probă de examen susținută, situația a fost următoarea:

  • matematică-informatică: 213 candidați înscriși, din care 213 (100%) candidați prezenți;

  • matematică-științele naturii: 412 candidați înscriși, din care 409 (99,27%) candidați prezenți și 3 (0,73%) candidați absenți;

  • matematică-pedagogic: 82 candidați înscriși, din care 82 (100%) candidați prezenți;

  • matematică-tehnologic: 811 candidați înscriși, din care 749 (92,36%) candidați prezenți, 1 (0,12%) candidat eliminat și 61 (7,52%) candidați respinși;

  • istorie: 660 candidați înscriși, din care 646 (97,88%) candidați prezenți, 1 (0,15%) candidat eliminat și 13 (1,97%) candidați absenți.

 

Din păcate, 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă:

  • un candidat de la centrul de examen Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, absolvent al Liceului Teologic Baptist „Betania” Sibiu (surprins cu „copiuțe” la proba de istorie);

  • un candidat la centrul de examen Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, absolvent al Liceului Tehnologic „Automecanica” Mediaș (surprins cu cască de comunicare la proba de matematică).

Aceștia nu vor mai putea susține examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

 

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

 

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • miercuri, 22 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)

  • joi, 23 iunie – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate luni, 27 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 27 iunie 2022 (în intervalul orar 12:00 - 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 1 iulie 2022.

Președintele comisiei județene de Bacalaureat,

Inspector școlar general,

Prof. Emilian-Marius NOVAC

 

Inspector școlar,

prof. Constantin DINCĂ

purtător de cuvânt al ISJ Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica