FITS 2022
Tribuna
De vorbă cu cititorii: Am aflat că merg pe jos şi că se comentează autorul, nu conţinutul...
Dumitru CHISELIŢĂ
16828 vizualizari
De vorbă cu cititorii: Am aflat că merg pe jos  şi că se comentează autorul, nu conţinutul...
Bine, înţeleg că vă place. Azi-mâine o să văd şi la concurenţă rubrică din asta cu "răspundem ascultătorilor", că aşa am păţit şi cu alte rubrici de aflu acum peste tot "Ce facem în weekend". Aşa cum v-am spus data trecută, eu îmi bag în seamă cititorii şi comentatorii, buni, răi, pro sau contra, anonimi cu nume sau fără şi uite, le răspund fără discriminare. Aşa cum făcea Adrian Păunescu la cenaclu, când primea bileţele din tribune. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine la articolele mele, la fel şi celor care nu au fost, dar asta e viaţa, amor cu de-a sila nu merge.

 Acum, o rugăminte. Dacă tot vă obosiţi să comentaţi, puneţi şi voi un nume acolo, o poreclă, un element, fals sau real, tot aia. Kokos ştiu că e Kokos. Vivi Drăgan ştiu că e Vivi Drăgan. Nu vă agitaţi, nu vă dau în judecată pentru calomnie sau insultă, deşi aş putea face o carieră şi bani buni din asta, la o adică. Dar uite nu pot răspunde la nişte nimeni cu păreri. Ca asta sunteţi dacă nu vă numiţi şi voi cumva: nimeni. Ştiu, e tare să te dai şmecherul de după tastatură, să fii mândru în bula aia a ta de patetici online, să te baţi cu mouse-u-n piept cu "moamăă ce l-am f+++t". Dar dacă eşti anonim, chestia asta ce o faci e doar o hatereală plină de laşitate. Sau o turnătorie de turnător. Şi să vă mai zic ceva, atacul la persoană e doar o dovadă că eşti neam prost, nu că eşti tu cocoşul commenturilor şi spaima redacţiilor.  
Aş putea foarte simplu, oricând să cenzurez comentarii la greu sau după cum am eu chef. Sau să fac aşa cum face Arafat pe pagina lui facebook, să nu las pe nimeni să comenteze ceva. Dar atunci unde ar fi distracţia? Şi distracţia ca distracţia, dar unde ar fi libera exprimare? Iar cum libera exprimare îţi dă drepturi, dar te şi expune. Deocamdată, doar la a ţi se răspunde aici.  

Din nou despre comunism  şi hashtagism

În seria trecută, i-am explicat prietenului (sau în fine, ce-o fi el) Kokos cât e de e greu să probeze că eu aş fi comunist, dincolo de argumentul că aşa zice el şi că de aia. Ei bine, omul a revenit cu detalii din care reiese doar că avem de-a face cu o ură politică mai ceva ca ura de clasă. A comuniştilor. Răspunsurile mele sunt în paranteze ca să economisim spaţiu. "Tovarăşu' Chisăliţă, nu Dacă am zis că sunteţi comunist, nu am zis-o în sensul că aţi fost membru de partid cu carnet şi cu nu ştiu ce funcţii, ci din cauza convingerilor pe care le aveţi  şi care rezultă cu vârf şi îndesat din fiecare articol pe teme politice pe care îl scrieţi. La fel, ca să fii pesedist, nu trebuie sa fii membru de partid şi să plăteşti cotizaţie. Convingerile dvs politice rezultă din fiecare articol în care ridicaţi în slăvi pesedeul şi faptele sale şi în care aruncaţi cu noroi în PNL şi mai ales in USR, vinovatul de serviciu pentru toate relele din ţara asta din ultimii 32 de ani. Staţi liniştit, eu sunt mândru ca fac parte din "ceata reziştilor" şi vă cunosc bine de la protestele din 2017-2018 unde, atunci când apăreaţi pe lângă noi, reacţiile erau de genul: "iar a venit comunistul ăsta să scrie despre noi" ; sau, dacă cumva lipseaţi de la vreun protest , "unde e comunistul care scria despre noi" ; .Şi vă rog să dezvoltaţi partea aceea cu demascatul atitudinilor comuniste ale "cetei reziştilor". PS: aştept cu nerăbdare următorul articol anti USR, anti #rezist şi anti vă vedem şi implicit pro PSD (o altă gândire comunistă la tine, cine nu e cu noi e cu ceilalţi)".
Bine, Kokos, Cocoş sau Cocos. În primul rând, numele e ChiSEliţă, şi nu-mi eşti tovarăş la ceva şi sunt extrem de slabe şanse să-mi fii.
Deci nu-s tovarăş cu tine. "Vă faceţi că nu întelegeţi" e o expresie super-comunistă, dacă te întreabă cineva, de unde le scoateţi, de la Partid?  Zici că-s comunist din cauza convigerilor pe care le am, dar pe care tu nu le ştii, că nu am stat vreodată la intimităţi cu tine, live ori virtual, deşi, cumva reies din ceea ce scriu. Uite, comuniştii sunt atei şi antireligie. Eu nu sunt. Tot comuniştii se credeau buricul pământului şi aveau impresia că reprezintă milioane de oameni, deşi abia se reprezentau pe ei. Comuniştii erau cu cenzura; cine nu îi pupa în fund erau împotriva lor; făceau presiuni de stradă pentru a forţa deciziile lor; atacau şi discreditau persoanele ne-agreate; vorbeau în lozinci, fără a cugeta prea mult la profunzimi. Se dădeau urmaşii adevăraţilor luptători pentru libertate, deşi erau împotriva libertăţii. Şi ar mai fi, dar nu am chef eu acum. Noa, care-i comunistul? Uite de eram comunist cum spui tu, te blocam şi ceau. Fetişul cu "USR, vinovatul de serviciu pentru toate relele din ţara asta din ultimii 32 de ani", e fumat, că toţi useriştii îl au în vocabular. Până şi Cristina Prună mi l-a servit, deşi subiectul era, desigur altceva. Faptul că mă făceaţi voi, reziştii şi văvedemii, în chip şi fel nu e o noutate, o ştiam de atunci, îi înţeleg că nici eu nu călcam acolo de dragul lor/vostru sau al idealurilor nobile ale lui "muie" şi săritului în sus fără rost. Eraţi oricum comici când mă mai abordaţi, ieşea câte unul din coloană, dădea din mâini şi striga nuştiuce
şi-şi pierdea rândul. Apropo, mai ştii când aţi vrut să iasă cu scandal şi toţi  fruntaşii "tradiţionali" ai protestului au dispărut ca evaporaţi, lăsând loc ultraşilor aduşi de la Mediaş, de Doru nu mai ştia ce să facă? Apropo, după protest cui se dădea telefon ca să se raporteze numărul de participanţi? Presei? Nu cred, că presa era acolo.
Îmi mai ceri să dezvolt partea cu demascatul atitudinilor comuniste ale "cetei reziştilor". Dă cu goagle după "De la proletcultism la protestcultism, sau riscul de a deveni mai roşu decât ciuma împotriva căreia lupţi". Doar e ful de it-işti pe la voi, nu?
A, asta cu "aştept cu nerăbdare următorul articol anti USR , anti #rezist şi anti vă vedem şi implicit (sl. ns) pro PSD" pute iar a comunism hashtagist.

Despre scrisul "pe lung" şi cititul moca

Cel care mă apelează cu "redactore" din nou mă tot trage de mânecă cum că aş scrie prea mult, chiar dacă le zic bine. Şi că "divaghez". Şi că scriu pentru cititori, nu doar pentru propria plăcere. Hai să-ţi spun că scriu ÎN PRIMUL RÂND pentru propria plăcere. Hai să-ţi mai spun că altor cititori, mult mai mulţi decât tine, le place asta. Dacă eşti prieten aşa cum te pretinzi, fii bucuros că uite, ai ce citi. Dar să-ţi spun un secret. Dacă
nu-ţi place textul, te poţi uita la poze. În proporţie copleşitoare, sunt tot ale mele. Acolo ce vei avea de spus? Că e prea wide, prea macro, nu am profunzime de câmp?   
Cu domnul "Roşu" nu am mai discutat de multă vreme. În contextul în care am spus că oamenii citesc gratis ce scriu jurnaliştii şi că astfel, pretenţiile despre ce sau cum să scriem să fie date mai încet, el spune că "Io pe pagina cu articolul acesta vad reclama la: (...) . Bănuiesc ca firmele amintite platesc ceva bani pentru a fi citite de mine. Si din banii respectivi, adica din publicitate, se finanteaza Tribuna. Nimic nu e gratis in viata, noi platim prin "clickuri" articolele citite. Si daca nu sunt cu totul de acord cu parerea redactorului, ziarul imi ofera posibilitatea sa comentez. Adica imi acorda libertatea de a ma exprima, de altfel unul din motivele pentru care citesc Tribuna, multumesc". Comentariul e mai lung, dar esenţa e aici. Domnule Roşu, companiile care fac reclamă la noi şi la oricare ziar, da, contribuie la existenţa unei publicaţii, dar, în primul rând, ele îşi plătesc doar suprafaţa aceea ocupată cu reclama lor. Dar un ziar se mai finanţează din abonamente sau din vânzare liberă sau din alte surse. Deci şi contribuţia cititorului este importantă. Chiar foarte.
   
Domnul Vivi Drăgan, de la acuzaţiile de pesedism la apărarea Primăriei

Altă persoană  care mă face, repetat, pesedist este Vivi Drăgan. Nu ştiu de unde le scoate şi el, dar aflu că "Pînă Iohannis nu îşii schimbase părerea despre pesedişti dumneavoastră, îl criticaţi pe unde il prindeaţi. După ce a bagat acest partid la guvernare nu aţi mai scris nici o critică la adresa lui de parcă acesta s-a schimbat peste noapte"
Uite, domnule Vivi Drăgan. Argumentul dv. este comic. Adică sunt pesedist pentru că nu mă mai iau de Iohannis care Iohannis a adus PSD la guvernare deşi el era cel care vedea pesede peste tot. Uite, vă spun. Nu m-am mai luat de Iohannis pentru că nu a mai făcut nimic. Adică NIMIC. Înainte mai avea şi el nişte păreri, apropo de unele chestii, acum în afară de pandemie şi chestii pro-europene de care nu îmi pasă, nu am găsit ceva interesant. Nu mai ştiu, când era fără mască în Huet, era cu pesede sau nu? Că atunci am scris ultima oară despre el. Deci, când cineva nu face nimic, nu am ce critica. Nu faci nimic, nu greşeşti ceva.
Aştept totuşi să argumentaţi convingerile mele "pesediste". Uite, nu neg că sunt puţin cam de stânga, mai ales în materie de inechităţi sociale. Şi apropo, ce e aia pesedism? Ştiu, vă place să folosiţi expresia asta, poate vă face bine cumva în interior, dar dezolat, nu sunt pesedist.
M-aş bucura sa daţi ceva exemple cum că eu, ca ziarist, susţin "cu ardoare" vreun partid, PSD sau nu. Pentru că ştiţi, o afirmaţie ireală despre cineva bate spre calomnie.
Aţi mai spus să fiu blând cu greşelile celor de l Primărie că la un salariu de 2-3000 lei se mai întâmplă. DA, te apucă mila de volumul de muncă pătit doar cu 2+3000 de lei faţă de boieria de la alte firme private, pe ditamai salariul nimim...

Vax sau Novax?

O altă ploaie de comentarii, ce a devenit un adevărat război între cele două tabere, a fost când am scris de atitudinea ultraşilor vaccinişţi şi a lui CTP cu privire la cazul Djokovic versus Australia cea Legală.

Un anume Ştefan mă face "infectat cu Novax" şi invocă, lacrimogen, morţii valului 3, mă numără laolaltă cu "Sosotii" (ce e aia?) şi că-s "Gica-contra la vaccin indiferent de realitate si evidenţă" şi îmi bagă o minciună cât calul lui Decebal, că România în
valul 3 avea 90% nevaccinaţi. Păi atunci de ce boceau toţi pe reţele din cauză că doar 30% sunt nevaccinaţi în România? Sau avem, ca la alegeri, 120% români?

Kokos, care cred că ori e fanul meu în sinea lui, dar nu recunoaşte, ori are sarcină să mă urmărească, loveşte crâncen şi aici. "Maestrul Chiselita cerea săptămâna trecută un link de unde sa rezulte ca e antivacccinist aşa cum am zis eu. Pai iată ca singur mi-a ridicat mingea la fileu, că tot suntem la tenis: articolul de mai sus e propagandă antivaccin şi antireguli sanitare cap-coada. Daca tu îl susţii pe Djokovici care si-a falsificat testul covid, a minţit în documentul de intrare în tara şi nu a respectat masurile de izolare (asta dacă testul e real pozitiv, eu zic ca nu), nu mai are rost sa comentam. Sa vedem azi ce face idolul său, mare minune sa nu fie expulzat din Australia, ar putea ajunge şi la inchisoare pentru uz de fals".

Păi hai să luăm articolul să vedem unde am spus lumii să nu se vaccineze, Kokos, tată. Spre deosebire de voi, nu împart lumea în specia superioară a certificaţilor verde şi cea sub-umană a nevaccinaţilor. Toţi îmi sunt egali. Dar am dreptul să am păreri mai ales cu privire la anumite legi tembele, anumite măsuri stupide şi mai ales la campania asta globală de "ciocu' mic" cu privire la anumite aspecte care ţin mai mult de politică decât de medicină. Explică-mi, hai, logica certificatului verde. Mai ales acum, când infectările au ales să se lipsească taman de posesorii lui. Prietene, omul e liber să facă ce vrea. Indiferent de ce spun eu sau tu. Se numeşte libertate, tovarăşi hahstagişti.
Domnul Mihai mă acuză şi se acuză. "Este trist să vezi că un jurnalist, formator de opinie se opune cu înverşunare unei realităţi totuşi decente chiar în România noastră needucată. Sibiul are o majoritate de oameni care sunt normali, (sl.ns) respectă regulile pandemiei şi s-au vaccinat. Este lipsa de respect să-i faci "ultraşi" pe oamenii responsabili şi să nu realizezi că ai o gândire greşită". Dragă Mihai, nu tu decizi ce gândire am eu. Poate poţi avea o părere şi atât. Dacă e trist să vezi că un jurnalist blabla şi blabla, mută-te la alt jurnalist care-ţi place, nu mă lua cu telenovele. Apropo, nu toţi vaccinaţii şi vacciniştii sunt ultraşi, ci doar ăia care fac urât pe reţele. Dar mă bucur că gândirea ta dreaptă spune că cei care nu s-au vaccinat sunt anormali. Adică nebuni, dilii, cretinoizi. Asta spune mai mult decât ai scris.     


Colţul cu turnătorie sau poate nu ştiaţi, cu ce umblu eu prin oraş

Cea mai tare din ultima vreme este asta. Unul, anonim, evident, zice că "Se spune prin târg că nu a vizitat nici o ţară străină, şi merge doar pe jos şi cu autobuzul. Este foarte limitat. Habarnist după cum singur zice la Sport." Şi apoi să ai tupeul
să-l critici pe CTP şi un întreg continent vaccinat, Australia, cu argumente AUR-iste antivacciniste..."

Lăsăm povestea vax-novax de o parte, să nu ne tot repetăm, dar am râs copios la faza că am tupeu să-l critic pe CTP şi o Australie vaxată. Sărpraiz, critic pe cine am eu chef şi ce continente am chef. Apropo, e vreo interdicţie să critici pe cineva? Hai s-o aud.
Acum să precizăm alea despre mine. Păi, normal că se spune prin târg că nu am vizitat nici o ţară străină, şi că merg doar pe jos şi cu autobuzul, pentru că am scris de repetate ori asta.
Acum nu înţeleg ce relevanţă are. Că dacă tu, anonimule, te-ai dus în miliarde de locuri "de dincolo" dar ai de acolo doar selfiuri iar amintirile tale sunt doar din restaurantul all-inclusive, de la piscină, locul de joacă sau din camera de motel unde ai consumat pe pat super-meniul din conserve şi bere ieftină de la supermarket, sunt mai câştigat eu după o tură în cartier. Ştii cum spune Creangă despre unul care s-a dus bou la Paris şi a venit vacă, nu?
Cît despre faptul că merg pe jos sau cu autobuzul, e clar că sunt un limitat cultural, pentru că nu pot pune manele la playerul din maşină şi nu stau cu orele pe Cisnădiei ca să ajung în Arhitecţilor. Dar apropo, de când a avea maşină şi a te plimbări fără scop prin ţări străine  e o dovadă de înalt nivel cultural?
Un altul, bagă o turnătorie ce o pot încadra oricând la "denunţ calomnios". Începe cu nişte strâmbe de zile mari. Pe un ton fake-mieros, o arde întâi la sentiment, că  "un ziarist prin scrierile sale este un factor de influenţare important, mai ales la acest ziar care are multi abonati, pensionari şi bătrâni". Aha.. şi unde vrea să bată? Păi "Dar... fiind antivaccinist, mă intreb cum mai poate dormi noaptea, ştiind că poate articolele sale au influenţat pe mulţi oameni cu probleme medicale şi care sunt vulnerabili la această infectie, nu s-au vaccinat, si...au murit".
Păi uite, dorm foarte bine noaptea. Poate că tu nu dormi bine tot scormonind cu articolele mele "poate" "au influenţat" "vulnerabili" ca să nu se vaxy şi evident, să moară ca orice nevaccinaţi ce sunt ei. Păi, zic eu, ia caută tu, dacă tot eşti preocupat de targetul articolelor, şi spune-mi care, după ce a citit ce am scris eu, a decis să NU se vaccineze şi a murit. Adică exact, care paragraf din care articol, publicat exact la data xyz când a făcut, în mod indubitabil (ştii ce e aia?) ca o persoană (nume prenume) să decidă să novax iar ea să de ce vede în mod direct din cauză de novax.
E ca şi când ai spune că ascultând, să zicem, piesa "Unii sug "P..." de pe albumul "După blocuri", unii s-ar fi apucat de aşa ceva. Sau că Gică Petrescu, Romica Puceanu sau Gabi Luncă ar fi vinovaţi direcţi pentru că unii, influenţaţi şi vulnerabili, şi-au băut minţile şi au făcut prostii. Atât. Şi mai modifică stilul, că te-am ginit oricât te-ai căzni.

Paradoxal, se mai vorbeşte şi la subiect

Da, observ că se comentează mai mult autorul decât conţinutul, dar la mahalaua Sibiu parte din mahalaua România, e ceva normal. Dar sunt şi oameni care vorbesc pe subiect. Uite, când am scris despre discuri. "Frumoasa istoria, dar ... autorul ar trebui să se documenteze mai mult. În afară de formatele digitale amintite in articol, au apărut şi fişiere de tip HiRes (flac, etc) cu un bitrate mult mai mare si evident o fidelitate net superioara. Acestea, în combinaţie cu un DAC, un amplificator şi boxe de calitate, pot ridica auditia la un nivel nemaiintalnit până acum. E drept, vinilurile au acel fas-fas de care nu se pot lipsi nostalgicii".

OK, mulţumesc, dar articolul era despre discuri şi magazinele de discuri, nu despre evoluţia formatului şi a suportului audio. Dacă mă întindeam prea mult în lumea fişierelor şi a modului de redare, nu mai aveam loc de restul. Plus că la audiţiile muzicale nu sunt un pretenţios şi fiecare înregistrare e fascinantă prin patina vremii în care a apărut. Nu voi prefera niciodată jazz de anii '40 sau tangouri din perioada Tango Craze în format ultra high-fidelity. Ar fi ceva fals. ŞI NU E VORBA DE NOSTALGIE!

În loc de final

"Măi, vă tot contrati ba că scrie pe lung, ba că scrie adanc, ba că e pesedist , comunist şi uite aşa dl. Chiselita face vizualizări... Nu cumva ăsta e şi scopul?"
Ba da. Ăsta e scopul. Al oricărui articol scris de cineva pe lumea asta.  Oricum ar mai fi de răspuns, dar deja am depăşit iar "baremul"... scuze, lasă că trece, rămâne pe data viitoare.

comentarii
19 comentarii

Acum este ultima dată, când îmi mai pierd timpul cu acest zis ,, redactore"
19.01.2022 08:41
D-le Chiselita( ca am văzut ca "tovarășu" nu va place) , sa știți ca eu înțeleg ce citesc , ba mai mult am capacitatea sa citesc și printre rânduri. Am înțeles ca nu sunteți membru psd , însă simpatiile dvs. pro psd rezulta clar din articolele în care ridicați în slavi pesedistii și faptele lor. E adevărat ca nu ați scris niciodată " nu va vaccinati" , însă atitudinea dvs antivaccin reiese din toate articolele pe care le-ati scris despre pandemie , restricții, vaccinuri etc., ultimul fiind cel în care îl sustineati pe Djokovici , idolul antivaccinistilor( apropo , ați văzut ca am avut dreptate, a fost expulzat și are interdicție 3 ani în Australia) . De comunist nu mai zic, sa zicem ca m-ati convins ca nu sunteți.Explicațiile dvs prind probabil la cei 45% dintre romani , analfabeți functionali. Din păcate pentru dvs , eu nu fac parte dintre ei , asa ca la mine nu prind!
kokos
19.01.2022 08:56
Imi place ca din comentarile noastre scoateti numai cate ceva iar ce nu va convine va faceti ca ploua. La un articol in care faceati referire la faptul ca uni nu ar putea face un dialog civilizat am scris sa nu fiti sigur de asa ceva ca mai sunt si cititori care isi pot sustine parerile.Ce e imbucurator ca incet incet recunoasteti
ca sunteti simpatizant de stanga iar in acest context poate ne spuneti ce partid in Romania se afla pe partea stanga a esicherului politic. Asta ca sa nu ne mai acuzati ca va facem pesedist. Iar in ce priveste faptul ca dupa parea dvs. eu va calomniez chiar am zambit poate ca nu sunteti in stare sa purtati un dialog. Cred ca va depasiti conditia cand credeti ca le stiti pe toate iar daca nu va convin parerile noastre chiar nu avem ce sa facem.
Vivi Dragan
19.01.2022 09:11
Uau, aproape 8000 de vizualizari!!
Buna initiativa de a raspunde cititorilor, da roade.
Maine-poimaine aveti cititori mai multi pe net decat in editia tiparita.
rosu
19.01.2022 13:56
Felicitări pt onestitate. Într-adevăr multi blochează comentariile nedorite. Opțiunea de stânga sau dreapta este a fiecăruia. Sa critici pe unul de stânga pt că tu ești de dreapta...... Numai eu am dreptate, restul sunt cretini.....
andrei
19.01.2022 18:11
Acum sunt 10834 vizualizari, dar numai 5 comentare. Si tácerea e un ráspuns...
Dle Chisálitá scrieti vá rog mai departe asa ca si pâná acum. Mie-mi place cum scrieti si de cele mai multe ori sunt de acord cu párerile dv. Ar fi plictisitor sá fim toti la fel. Atâta timp cât se rámâne "peste centurá" si politicos nu e nicio problemá sá se "lupte" cititorii între ei si cu cel ce scrie.
Numai bine tuturor!
Un Sibian
19.01.2022 19:45
12427 de vizualizari??? Wow! Q.e.d. Dl. Chiselita ca orice ziarist scrie pt. rating! Tineti-o tot asa! Si pe lung si pe scurt, si adanc, cu poze sau fara, cu USR sau fara, cu poante vechi si noi, dar sa fie vizualizari! Spor in ramura!!!
(Dar un dram de nostalgie tot aveti, nu ziceit nu!)
Gogu
20.01.2022 06:37
Mai, ce m-a jignit redactorul! Auzi, sa ma uit la poze! S-ar putea sa ma uit si la poze cand ma plictisesc de divagatii si poante fumate!
20.01.2022 09:20
Asa se cultiva libertatea de exprimare.Burgul nostru e departe de acest ideal.Ati facut domnule Chisalita o mica revoluție in mentalitatea sibiana.Felicitari.Tin aproape.
PMB
20.01.2022 12:46
Care revolutie? Care libertate de exprimare? Dl. Chiselita scrie numai ce-l taie capul... A... e vorba de libertatea lui de exprimare.... Foarte bine, atunci si noi, bietii cititori, avem libertatea de a ne exprima parerea. Si totusi, in istoricul acestor articole si comentarii cel putin de 3 ori, dl. Chiselita a sters comentariile cu privire la persoana lui...
@PMB
20.01.2022 14:02
Cred ca dl.Chiselita merita o prima! Vizualizarile articolului au depasit orice asteptari! Moment istoric! Trebuie notat, cine stie cand se mai intalneste cu asa pleasca!
???
20.01.2022 14:04
Eu cred ca mai interesante sunt comentariile decat articolul in sine!
20.01.2022 20:42
amuzant acel Mihai, cu "regulile pandemiei". Ce reguli, niste tampenii pe care le-au copiat unii de prin China? fara legatura cu stiinta si fara legatura cu oameni de stiinta care nu sunt platiti de guverne sau de big pharma? sunteti niste naivi, v-au pacalit guvernele toata viata si ii credeti acum? credeti oamenii de stiinta dezinteresati, nu pe astia. Ati facut religie din vaccin, desi e doar un produs oarecare facut de unii cu antecedente in lansatul de produse cu probleme. Produs caruia i s-a facut reclama mincinoasa si care face doar sa reduca gravitatea bolii pentru o parte din oameni (fara vreo garantie ca nu o sa fii dintre ceilalti, care fac vaccinul si totusi fac forme grave)
ike
20.01.2022 21:14
Don' Mitică, știi vorba aia, câinii latră, caravana trece?
În rest numa' de bine...
Vasile V. Vasile
21.01.2022 08:03
Domn Vasile, ce sa faca si el? Castiga o paine ...
@Vavil V. Vasile
21.01.2022 20:15
Mie imi place de domnul Chiselita, face parte din generatia putin boema care pune pret pe socializare. In aceeasi categorie l-am avut pe Titi de la Pacifisti, cine stie, stie. Aceasta generatie ne cam paraseste incet-incet facand loc celor care au ca ideal in viata randamentul si performanta. Corhotele de frustrati au inceput sa scoata capul tot mai insistent iar numarul celor care citesc un articol sau asculta un banc fara sa se simta jigniti scade tot mai mult. Vai de noi, vom fi condusi de robotizatii care se enerveaza si numai daca hartia igienica nu se rupe dupa decupaj.
Ricky
22.01.2022 01:19
Mersul pe jos face piciorul frumos, dar unii inca mai au de mers...
22.01.2022 15:08
@Vavil V. Vasile cel puțin el știe să scrie...
Vasile V. Vasile
23.01.2022 03:47
Pentru atat de multe vizualizari si comentarii, dl. Chiselita merita o dedictie muzicala din partea unui grup de cititori: melodia "Tare-mi mai place " cu Gyuri Pascu!
@@@
23.01.2022 11:27
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA