Tribuna
PNL
Certificatele de naștere și deces se eliberează în format digital în municipiul Sibiu
Certificatele de naștere și deces se eliberează în format digital în municipiul Sibiu
© Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanelor Sibiu facebook

Sibienii pot obține din această săptămână certificate de naștere și de deces în format electronic, aceste servicii digitalizându-se printr-un program derulat la nivel național de către Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, cu sprijinul Direcțiilor Județene de Evidență a Persoanelor - “Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă. Punerea în funcțiune a acestui sistem a început în 7 municipii reședință de județ din țară, printre care și Municipiul Sibiu. Digitalizarea serviciilor de stare civilă va avea ca principal beneficiu reducerea timpului de așteptare pentru înregistrarea actelor și eliberarea certificatelor.

Astfel, în această primă etapă, pentru nașterile și decesele curente, cetățenii municipiului Sibiu vor putea obține în format digital certificatele aferente. Pentru ca activitatea să se desfășoare în bune condiții, cei care se prezintă la ghișeu sunt rugați să prezinte toate documentele necesare în original, acestea urmând să fie scanate de către ofițerul de stare civilă și încărcate în platforma digitală. După procesarea informațiilor, se vor întocmi și emite certificatele de naștere sau deces.

La cerere, se vor putea emite în continuare și certificate în format tipărit. Cetățenii vor primi certificatul digital prin adresa de e-mail comunicată ofițerului de stare civilă cu ocazia înregistrării documentelor.

Măsurile de digitalizare a emiterii documentelor de stare civilă se vor implementa etapizat, până în 24 septembrie 2024. Prin urmare, în Municipiul Sibiu emiterea electronică a certificatelor de căsătorie și de divorț se va implementa și aceasta până la finalul lunii septembrie.

Serviciul Comunicare, Sănătate Publică și Tineret

Primăria Municipiului Sibiu


comentarii
4 comentarii

La inmormantarea mea, puteti sa spuneti orice . Oricum, eu n-o sa raspund.
Sebastian Petrumihai Dendrologea ( pensionar, 50 de ani, senator )-
15.05.2024 16:00
Un scriitor ar trebui sa-si compuna singur discursul funerar pe care doreste sa-l asculte la inmormantare. Nu i-ar lua decat 5 minute din viata, inainte de a muri.
X-Men Angel
15.05.2024 16:05
Sunt valabile? Pt permis de conducere cazierul luat online nu e bun, trebuie cel clasic. O mica coada în spate la politie și e hârtia ok. Același minister dar fiecare cu a lui. Oricum personalul de la cazier foarte amabil. Poate ii întreabă pe colegii de pe saguna ce vor!
15.05.2024 17:29
Pana in 2014, Primaria notifica saptamanal decesele. Acesta rubrica ar trebui reinfintata.
X-Men Angel
15.05.2024 23:07
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica