Tribuna
PNL
Apă Canal Sibiu a prezentat Studiul de Fezabilitate din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județele Sibiu și Brașov
Apă Canal Sibiu a prezentat Studiul de Fezabilitate din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județele Sibiu și Brașov

Apă Canal Sibiu a făcut  miercuri, 11 mai, bilanțul activităților desfășurate în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014-2020. La seminarul de miercuri fiind prezentat Studiul de Fezabilitate.

La acest eveniment au participat autoritățile locale și naționale, printre care Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului, Raluca Turcan, deputat PNL Sibiu, Vlad Alexandru Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vasile Maier, director general al Apă Canal Sibiu, Mircea Dorin Crețu, prefect al județului Sibiu, Corina Bokor, viceprimarul Sibiului, Zoltan-Huba Szenner, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Proiectul respectiv fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2015.

Evenimentul a fost deschis de Vasile Maier, director general al Apă Canal Sibiu, care a subliniat importanța proiectului desfășurat și le-a mulțumit autorităților locale și naționale pentru sprijinul acordat.

„Acest proiect este de mare impact”

 “Este un proiect cu cea mai mare valoare din istoria Apă Canal Sibiu și avem o istorie de 128 de ani. Este important pentru comunitățile pe care le deservim. Sunt convins că va aduce un plus de sănătate și de confort abonaților noștri și ne vom extinde activitatea în localități, în care, deocamdată, nu există acest serviciu de apă și de canalizare”, a remarcat directorul general al Apă Canal.

“Acest proiect este unul dintre proiectele cu cel mai mare impact din zonă, pentru că deseori se folosește expresia ‘Vrem o țară ca afară’ și dacă ‘Vrem o țară ca afară’ ne gândim la condițiile de viață, și nu ne referim doar la orașe, municipii, dar și la cele mai îndepărtate sate, unde românii ar trebui să aibă condiții decente și infrastructura de Apă Canal este o condiție, un factor, un indicator important în ceea ce privește condițiile de viață și de civilizație. Acest proiect este de mare impact. Vreau să o felicit pe conducerea Apă Canal și pe toată echipă pentru munca pe care au depus-o”, a afirmat Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

„Acest proiect a fost considerat prioritar pentru dezvoltarea județului Sibiu”

“Sunt aici cu un mare sentiment de mulțumire. Acum mai bine de un an, la Primăria municipiului Sibiu, atunci când am fost vicepremierul României, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, semnam actele premergătoare acestui contract, de atunci am parcurs multe etape împreună, foarte multe dumneavoastră separat și astăzi suntem în punctul de a avea finanțare, de a discuta despre Studiul de Fezabilitate al acestui proiect, care este atât de important. Vă garantez că veți avea în continuare toată implicare mea. Beneficiarii acestui proiect au fost argumentul implicării mele și așa va rămâne în continuare. Beneficiarii sunt argumentul proiectelor în care mă implic. Acest proiect a fost considerat prioritar pentru dezvoltarea județului Sibiu, pentru dezvoltarea comunităților și o carte de vizită pentru ceea ce înseamnă standarde de civilizație în județul Sibiu și în județul Brașov”, a declarat deputatul PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Principii strategice

Mihai Banciu, șef UIP, Apă Canal Sibiu, a punctat scopurile și obiectivele proiectului.

Potrivit acestuia, proiectul este amplasat în județele Sibiu și Brașov în următoarele UAT-uri: Investițiile se vor implementa pe raza a două județe:  Sibiu și Brașov, două Municipii: municipiul Sibiu și municipiul Făgăraș, cinci orașe:  Avrig (cu localitatea aparținătoare Săcădate ), Săliște (cu localitățile aparținătoare Galeș, Sibiel, Săcel, Fântânele, Vale , Mag), Cisnădie (cu localitatea aparținătoare Cisnădioara), Miercurea Sibiului (cu localitățile aparținătoare Apoldu de Sus și Dobârca) și Ocna Sibiului; 12 comune din județul Sibiu: Tilișca, Rășinari, Poplaca , Cristian, Sadu , Șura Mică, Șura Mare , Șelimbăr (cu satele aparținătoare Bungard , Mohu, Veștem), Slimnic (cu satul aparținător Ruși), Roșia (cu satele aparținătoare Nou, Daia, Cașolț ),  Vurpăr, Racovița; cinci comune din județul Brașov : Lisa (pentru satul aparținător Pojorta), Mândra (cu satele aparținătoare Toderița și Ileni), Recea (cu satele aparținătoare Iași , Săsciori, Săvăstreni, Berivoi, Gura Văii și Dejani), Voila (cu satele aparținătoare Voievodeni și Dridif) și Beclean (cu satul aparținător Hurez).

Principii strategice care au stat la baza alegerii investițiilor: securitatea sistemului de alimentare cu apă potabilă: reducerea pierderilor din rețelele de apă potabilă; asigurarea calității apei potabile cel puțin în limitele parametrilor legali; extinderea alimentării cu apă potabilă în limitele criteriilor de aprobare a investițiilor; asigurarea protejării mediului prin reducerea ex filtrațiilor din sistemele de canalizare și îmbunătățirea proceselor de epurare a apelor uzate; extinderea sistemelor de canalizare și epurare a apelor uzate în limitele criteriilor de aprobare a investițiilor; minimizarea riscului de inundații și creșterea capacității sistemului de canalizare de a gestiona debite mari de apă într-un timp scurt; creșterea eficienței energetice a infrastructurii operate în prezent și a noilor investiții; creșterea și îmbunătățirea capacității de monitorizare și intervenție pentru întreaga infrastructură operată; soluționarea problemei legate de managementul nămolului provenit de la stațiile de epurare operate.

Investițiile prevăzute în proiect sunt grupate în 21 de contracte, 18 contracte de lucrări, 2 contracte de servicii, 1 contract de furnizare cu două loturi.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 

 comentarii
7 comentarii

Oare nu știți că la Cisnadioara proiectul pentru apă - canal nu a luat in considerare întreaga localitate? Ce vor trebui să facă cei care (destul de mulți!) nu vor avea în continuare apa potabilă si canalizare?
Nicu
12.05.2022 08:55
Cata vreme Apa Canal Sibiu va face deversari directe in raul Cibin (prin celebrele bypass-uri), aceasta societate va fi 0 barat (in frunte cu directorul ei).
cititor
12.05.2022 09:32
Cine-i grasu cu microfonu?
Mihaela
13.05.2022 18:22
Cand vad ce botoxata ne tine prelegeri despre cum se dezvolta Sibiul condus de o senila si ce grozav este ingonerul-capusar Maier, imi vine sa-l intreb pe presedintele Iohannis: ce ce ti-a gresit orasul asta si oamenii ce-l locuiesc? Nu mai e mult si o generatie noua, oameni ca Bibu, o sa le traga picioare in fund balosilor ajunsi la ciolan.
Penelist
13.05.2022 18:27
Geniile de la Apa Canal au prevazut 41 de statii de pompare apa uzata pt cateva case din Cisnadioara iar la Fagaras au bulibasit documentatia pt constructia statiei de epurare incat nu a venit nimeni sa liciteze.
Toti de la masa or sa iasa la pensie (unii poate ajung in puscarii) si tot nu se gata proiectul asta de apa-rahat…
Zoltan
14.05.2022 08:44
E unu de se crede cantaret dar i cantecaci
@mihaela
14.05.2022 11:44
La curtea lui Vodă/ E ședință mare/ Se discută probleme/ Se analizează / ce nu merge bine/ Ce incomodează/ In cap de masă / Pe scaun / însuși Vodă stă.....

De Alexandru Andrieș!

Nimic nu sa schimbat. E chiar mai rău că pe vremuri! Socialism - progresisti- liberalii de la putere sunt mai rău ca și comuniștii din trecut.
Doamne ajuta!
14.05.2022 21:37
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA