Tribuna
Un taxi numit schimbare şi înlocuire. Cu care a plecat Cherecheş
Dumitru CHISELIŢĂ
979 vizualizari

Din timp întimp, pentru a mai anima puţin spiritele publicului consumator de breaking news şi pentru a mai excita pe jurnaliştii specializaţi în a şti mai multe, apar informaţii din acestea care ţin locul de seriale poliţiste cu Mannix, Kojak sau din astea mai noi la care nu mă uit că nu se termină vreodată că tot apare un nou sezon. Şi este un succes toată treaba. Uneori îmi place şi mie. 
Uite de exemplu cazul primarului din Baia Mare, Chereceş (staţi să văd prenumele, Cătălin, da) acuzat de luare de mită, aflat sub control judiciar, care a luat un taxi şi a plecat. A plecat din ţară, să-şi bată alţii capul să ni-l găsească. Adică cum, veţi întreba. Uite aşa. A luat un taxi şi s-a dus. Aşa cum ia omul un taxi şi se duce unde are treabă. Numai că Cherecheş a avut treabă cu justiţia, adică, invers, justiţia a avut treabă cu el, deci s-a dus în treaba lui ca să dea de lucru sisemului. 
V-aţi prins? Într-o ţară cu camere de supraveghere de se poate afla, teoretic, la care inetrsecţie te-ai scărpinat în fund, într-un sistem în care toţi îţi călăresc intimitatea de nici nu mai ai tupeul să spui că o ai, în visul lui Big Brother pe Pământ, s-a petrecut asta. Adică pe româneşte cineva nu şi-a făcut treaba acolo, la Maramureş, că prea lesne s-au petrecut toate, "pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfășurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional și managerial, care: au fost de natură a afecta drepturile cetățenilor; au produs consecințe cu privire la aplicarea legii române în mod egal tuturor cetățenilor; au adus atingere protecției intereselor statului și credibilității unor instituții și structuri din cadrul MAI", după cum ne explică un comunicat oficial al Ministerului Afacerilor Interne. 

Plecarea lui Cherecheş cu taxiul a mişcat ceva. A schimbat pe şeful Poliției de Frontieră, a retras imputernicirea responsabilului cu supravegherea frontierei şi cu "suportul" administrativ – logistic. Va veni un control la Poliţia de Frontieră din Sighetul Marmației şi la Punctul de Trecere a Frontierei Petea. A, cum se spune, încetat "măsura asigurării conducerii" ofițerului "desemnat la comanda" IPJ Maramureș. A schimbat conducerea Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj. Şi a conducerii Serviciului Județean de Protecție Maramureș. Dincolo de spectaculosul de breaking news al poveştii, avem aici o chestie şi mai interesantă: Cherecheş a fost trimis în judecată în 2016. A fost condamnat în 2022 iar după un an, în 2023 adică acum, a venit o sentinţă definitivă. O dovadă de cum merge justiţia pe la noi. 

Dar hai să citim altceva: "Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului". Asta e din alt comunicat, al DNA.
La Cherecheş e vorba de 65.000 lei şi 5.000 de euro. Aici avem PESTE UN MILIARD de euro. Dar Cherecheş e number one pe la presă, nu trioul Cîţu-Voiculescu-Mihăilă. Ia ghici de ce. 
Oricum este bine că aici, la Sibiu, locuim într-un oraş total cinstit, necorupt, fără chestii pe la spate, unde totul merge ceas. Ce fel de ceas, vă spun mai încolo, mai târziu.
Later edit: Cherecheş a fost prins exact cum NU au presupus presupunătorii şefi de presă, care băgau ba Italia ba insule: în Germania. End of story.


comentarii
14 comentarii

O altă perspectivă asupra fugii lui Cătălin Cherecheș. Ion Cristoiu: A FOST O OPERAȚIUNE. Primarul de Baia Mare a ras în urmă cu 4 ani TOT SISTEMUL: Dacă dezbraci șefii Jandarmeriei, Poliției, SRI, Armată, SIE o să vedeți că poartă uniforma altor state!

În emisiunea lui Robert Turcescu de azi de la „HAI România!”, maestrul Ion Cristoiu a emis o părere cu totul distinctă, de gazetar cu experiență, asupra fugii primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș: A FOST O OPERAȚIUNE. „Totul a fost organizat în așa fel încât să pară neorganizat”, perspectivă care ne denotă o practică a serviciilor speciale.

Totodată, folosirea acestui termen de către experimentatul ziarist ne-a adus aminte de un discurs fără precedent, probabil, în întreaga istorie politică a României, venit din partea unui demnitar ales.

Astfel, în urmă cu 4 ani, primarul Municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a ținut un discurs memorabil cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primelor unități ale Jandarmeriei Române în partea de vest a țării. La 1 iunie 1919 a avut loc organizarea acestor unități în Transilvania eliberată după modelul existent în restul țării.

La împlinirea Centenarului acestui act, Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că șefii instituțiilor care ar trebui să apere România, de la Jandarmeria Română la SRI și Armată, „poartă uniforma altor state” pe sub cea a statului român.

Acesta a mai zis că „țara este condusă din Vest și mai din Vest” (ceea ce înseamnă din Est) și de-acolo își iau gradele și salariile șefii instituțiilor de forță. El a făcut trimitere la cei care au alte nume decțt românii și conduc românia, cum ar fi Klaus Iohannis, Renate Weber, sau, la acea data, Eduard Hellvig, plus, apoi, Ludovic Orban: „Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI de la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel.”, a spus actualul fugar.

Cătălin Cherecheș este primar în Baia Mare din 2011, la fiecare scrutin fiind votat de peste 70% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Deși DNA l-a trimis în judecată pentru o presupusă luare de mită denunțată și acesta era deja încarcerat, Cherecheș tot a fost votat de 70% dintre cetățeni.

Cherecheș a fost scos din Penitenciarul Gherla din Cluj special pentru a depune jurământul. După o ceremonie de 15 minute, a fost dus cu escorta înapoi în arest. Cherecheș a mai fost învoit pentru a participa la mai multe slujbe religioase și la înmormântarea arhiepiscopului Iustinian Chira. De fiecare dată a fost primit de zeci de simpatizanți. Abia în mai 2017 el și-a putut relua funcția de primar, după ce Curtea de Apel Cluj i-a înlăturat definitiv restricția.

Detalii pe ActiveNews.ro
Alte stiri
29.11.2023 13:03
Aflaram abia acum care e culmea organizarii :

,,Totul a fost organizat ca sa para ca a fost neoganizat.. !!

Alte culmi, deja cunoscute ; Sa deschizi ,,Portile de Fier,, cu ,,Cheile Bicazului,,

Culmea auzului ,, Sa auzi cum se crapa de ziua..


Culmea orei exacte : Sa pui ceasul dupa radio si sa ramana acolo,,
Ambrozie Suceag Colhoaza
29.11.2023 15:53
Baimarenii l-au votata pentru ca e un baiat descurcaret, care stie sa fure chiar si closca de pe oua !
banda oriental
29.11.2023 15:57
Lui Chereches ii place serialul ,, Ce vraji a mai facut soacra-mea ,, !!
Venatores Bubalorum
29.11.2023 16:00
Chereches vorbeste de ,,nume ne_romanesti ,, ? Pai ar trebui sa inceapa cu el insusi : KEREKES !
29.11.2023 16:10
Chiselita , de la bulgarul ,,chiselica,,!
Hai ca l-am bulgarit !
29.11.2023 16:13
Farmacistule, numai mistocareala ai in capul ala al tau. Nu stiam ca farmacistii se pricep chiar asa la de toate. Si la farmacie, si la politica si la fotbal si la etimologie. Esti tare la dat cu parerea. Problema e ca le cam amesteci fratioare, ca la voi la farmacie. Putin din asta putin din cealalta si ai facut un amestec de nici tu nu stii ce e a iesit. Esti ca expertii din guvern, de-a dreptul prezidentiabil.
Tu crezi ca daca postezi 5 comentarii cu mistocareala ai rezolvat ceva? Cel putin daca era mistocareala buna, dar nu e.
sile - farmacistul mistocar
29.11.2023 20:00
Chisalita , esti mare ! Din nou ai produs un articol in stilul tau partizan si la comanda PSD.
Uite doua ,,facaturi,,
1. Romania nu este Big Brother cum eronat zici . Dimpotriva are cele mai putine camere publice de supraveghere din UE. Tocmai sa se fure mult si mafiotii sa scape.
2.Chestia cu vaccinurile este tot diversiunea procurorului PSD-un antivaccinist cunoscut.
Contractele vaccinurilor au fost facute de catre Comisia UE . Codruta Kovesi ar trebui sa-i ancheteze, si apoi un Tribunal sa-i pedepseasca.
Andrei
30.11.2023 12:41
Andrei, te-au spalat USR-istii bine pe creier.
Big Brother este in toata lumea, baiete. Desigur comunistii si progresistii au implementat cu cel mai mare zel sistemele de supraveghere. Aici s-au evidentiat pe plan mondial China si intreg Commonwealth-ul. Iar in Romania, ghici ce? Sibiul este cel mai supravegheat oras din tara. Pentru aia, mascatii tot au arestat si au batut un om nevinovat pentru crima de la Sibiu.
Motivul asta cum ca supravegherea este pentru raufacatori, ca sa fie prinsi hotii si criminalii, este praf in ochii imbecililor. Londra, este orasul cu cele mai multe camere din Europa. Statisticile politiei londoneze arata ca numarul de furturi si talharii a crescut, in loc sa scada. Fugi cu propaganda dictaturii de aici, ca nu te crede nimeni.

Iar la punctul 2 esti de-a dreptul ticalos. Asa zisele vaccinuri au fost solicitate de catre fiecare tara, prin tradatorii din ministere. Niste slugoi ordinari care din exces de zel si din prostie maxima, au distrus economia si sanatatea unui popor. Toti tradatorii trebuie sa plateasca pentru faptele lor! La puscarie cu jegurile de Arafat, Rafila, Catu, Tataru, Cercel, Gheorghita si restul gastii de infractori.
USRul vostu este un partid de securisti penali, niste nenorociti care ar trebui sa infunde puscariile pentru dezastrul pe care l-au facut in plandemie.
Dante
30.11.2023 14:08
Bine zis!
@dante
30.11.2023 16:15
Ce spui tu este adevarat referitor la camerele de supraveghere din Londra. Ca sunt foarte multe . Dar , sorry straziile din Sibiul , in afara Centrului , sunt total neacoperite. Stiu ce spum pentru ca lucrez in domeniu.
Nu inteleg de ce ma faci ticalos , nu ma intereseaza politica , nu stiu ce inseamna USR.@Dante
Andrei
30.11.2023 17:11
Bai Haurist, nenorocit . si needucat tu il jignesti si-l spurci pe omu acela nevinovat chiar de ziua lui.
Se vede ca ai fost scolit de Simion sI Sosoaca. Aveti scoala inalta de la rusi invatata.@ dante
30.11.2023 17:53
USR = Uniunea Sodomitilor din Romania
30.11.2023 17:55
Bai "Andrei" lasa vrajeala. Stii tu bine si cum te cheama si cine sunt USRistii. Umblati ca de obicei cu cioara vopsita, cu propaganda marxista si progresista de doi bani. Te mai prefaci ca nici gura nu iti pute, nici rahat nu ai mancat cu polonicul...tu esti mic, nu stii nimic...jeg userist
@ 17:53
30.11.2023 18:03
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA