Tribuna
PNL
Roboțeii lui Edi
Dragoş BAKO
1256 vizualizari

Văzând zilele trecute un material despre marii sportivi ai României, mi-am amintit de enormitățile debitate, recent, de ministrul Sportului, Eduard Novak. Culmea, un ins care nu e străin de fenomenul sportiv, vorbea despre faptul că părinții ar trebui să plătească pentru activitatea fizică a copiilor și abia când apar primele semne ale performanței, aceștia să beneficieze de ajutor din partea statului. Total neinspirat, Novak a dat exemplul banilor plătiți pentru pregătirea la discipline precum matematica sau limba română. Ei bine, la acele materii copiii primesc lecții în afara orelor de curs în vederea examenelor, nu neapărat pentru că ar fi pasionați de algebră sau gramatică ori pentru că ar simți înghiontirea vocației. Să ne închipuim că pe vremea Nadiei, a lui Hagi, Dobrin ori Gică Popescu s-ar fi pus problema în felul în care o prezintă actualul ministru al Sportului. Am mai fi avut în cartea gloriilor sportului atâtea nume? Poate că într-o familie cu patru copii, măcinată de dificultăți financiare, există un puști talentat care poate face performanță. Dacă are acces gratuit la un club sportiv unde poate fi remarcat, va avea șanse să ajungă departe. Dacă va trebui să plătească pentru fiecare antrenament și părinții săi nu își permit acele costuri, puștiul se va pierde doar în admirația câtorva trecători ce i-ar putea remarca talentul de pe marginea tarlalei unde copiii din cartier încing o miuță. Ceea ce Eduard Novak ne descrie ca fiind o Strategie națională pentru sport seamănă în unele puncte cu un demers nesănătos, cu o mâncare plină de porcării pe care o pui în farfurie unuia pornit să urmeze un stil de viață sănătos. Sedentarismul, captivitatea în jocurile și aplicațiile de pe smartphone, mâncarea de tip fast-food descurajează abordarea oricărei activități sportive; taxarea oricărei mișcări făcute într-un mediu organizat nu face altceva decât să distanțeze și mai mult copiii (în special cei proveniți din familii cu venituri modeste) de sport. În loc să investim într-o infrastructură atractivă, să încurajăm tinerele generații să facă mișcare, sufocăm un fenomen cu iluzii capitaliste de genul celei expuse mai devreme. Recunosc, am auzit la guvernanții din ultimii 30 de ani o sumedenie de tâmpenii, dar asta a lui Novak e, de departe, finalistă. S-o ținem tot așa, și în 20 de ani mulți nu vor mai ști nici să meargă corect, darămite să alerge. Vom contempla generații aduse de spate din fragedă pruncie, aplecate deasupra tabletei, consumându-și viața preponderent virtuală. Ei vor fi roboțeii pe care îi cultivă Edi, dându-le peste mâini și picioare cu strategia lui pentru sedentarism, pardon, pentru sport.     


comentarii
4 comentarii

Ce se ascunde in spatele cuvantarii lui Edi?? tradus -- tara e in sant din punct de vedere -economic -- si va mira??? de 30 de ani maharii astia disrtug mereu tara -- ce ma e de distrus ?-- pai-- sportul de ce nu ?-- fiindca celelalte sunt cenuse--deja
26.01.2023 03:34
Mentalitate bizantinā. De fapt nu mā mirā. Cum adicā sā sprijinim performanta? De ce? Aaaa, sā facā performerul ciorapu' mare si noi sā privim cu buza umflatā cum se aburcā pe everestul reusitei? No f***ing way !
Sportul e ca facultatea de medicinā, te pregātesti aici, moca si doldora, rotofei de cunostinte si aptitudini o zbughesti " dincolo" unde faci cârci de valutā si urinezi cu jet pe patria -mumā.
Pāi asa? Atunci ia marcā banu' in timpul pregātirii si dupā āia rupe-ti cârca cu performanta sā îi pui la loc. Logicā de beton.
Bā stiti ce? Ministru este un vizionar! Adicā, cu ce mā incālzeste pe mine cā sunt român la fel cu medaliatul cu aur la scrimā, sau aruncarea ciocanului dacā āla face miliarde fiind membru al unui club din Bremen? Ia sā îi lom noi încā de vlāstar intr-ale sportului 7 rânduri de piei de pe el , mācar cu atât sā ne alegem. Cā nationalitatea performerilor nostrii ( inclusiv asistentele emigrateecu zecile de mii in Austria sā ingrijeascā fosti ceferisti tirolezi) nu ne-a ajutat la nimic când a fost vorba de felia de tort a Schengen-ului.
Asa cā, dragi bitangi cu veleitāti sportive, banu' jos, acum! Ce o fi om mai vedea!
Gogu
26.01.2023 10:42
Procesul global „Nurnberg 2” pentru crime împotriva umanității în Plandemie a început la Curtea Superioară de Justiție a Canadei

O echipă de peste 1.000 de avocați și peste 10.000 de experți medicali, condusă de germanul Reiner Fuellmich, unul dintre cei mai renumiti avocați din Europa, a inițiat cel mai mare proces din istorie numit „Nürnberg 2” împotriva OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și Grupul Davos (Forumul Economic Mondial sub conducerea lui Klaus Schwab, în ​​vârstă de 80 de ani) pentru crime împotriva umanității.

Fuellmich a vorbit la acea vreme despre vaccinuri și a declarat că „nu au nimic de-a face cu vaccinările, ci fac parte din experimente genetice”. Pe lângă testele greșite și certificatele de deces frauduloase emise de personalul medical corupt, vaccinul „experimental” în sine încalcă articolul 32 din Convenția de la Geneva.

Vaccinul „experimental” încalcă toate cele 10 coduri de la Nürnberg, care prevăd pedeapsa cu moartea pentru cei care încalcă aceste tratate internaționale. „Fuellmich a adăugat, de asemenea, că acest lucru a fost planificat de multă vreme pentru a fi implementat până în 2050: „Dar apoi fiarele au devenit lacome și au decis să anticipeze planurile mai întâi în 2030 și în cele din urmă în 2020, într-o mare grabă încât au facut atât de multe greșeli.”
Alte stiri
26.01.2023 23:16
BOMBĂ! Director Pfizer expus de Project Veritas: Ne gândim să provocăm noi mutații ale virusului, astfel încât să putem dezvolta noi vaccinuri în mod preventiv. Să fiu sincer, așa s-a întâmplat și la Wuhan. Doar nu credeați că virusul a apărut de nicăieri...

Jurnaliștii de la Project Veritas l-au dat de gol pe unul dintre cei mai importanți membri ai Pfizer, Jordon Trishton Walker, Director de Cercetare și Dezvoltare, Operații Strategice și planificare științifică mARN. Într-un interviu filmat cu camera ascunsă, Walker a afirmat că gigantul farma „se gândește” să provoace mutații virusului Covid pentru a dezvolta noi vaccinuri în mod „preventiv”.

Iată ce a afirmat directorul de Cercetare al Pfizer:

"Unul dintre lucrurile pe care le explorăm este, de exemplu, de ce să nu creăm noi mutații ale virusului, astfel încât să putem dezvolta preventiv noi vaccinuri, nu? Așadar, trebuie să facem asta. Totuși, dacă vom face asta, există riscul ca, după cum vă puteți imagina - nimeni nu vrea ca o companie farmaceutică să facă mutații ale virusurilor".

Nu spuneți nimănui. Promite-mi că nu vei spune nimănui. Modul în care ar funcționa [experimentul] ar fi ca noi să punem virusul în maimuțe și să le facem succesiv să se infecteze între ele, iar noi să colectăm mostre în serie de la ele."

Trebuie să fii foarte controlat pentru a te asigura că acest virus [COVID] la care ii provocăm mutații nu creează ceva care să se răspândească peste tot. Ceea ce, bănuiesc, este modul în care virusul a început în Wuhan, ca să fiu sincer. Nu are sens ca acest virus să fi apărut de nicăieri. Este o prostie".

Din câte am auzit, ei [oamenii de știință de la Pfizer] îl optimizează [procesul de mutație al COVID], dar o fac încet pentru că toată lumea este foarte precaută - evident, nu vor să îl accelereze prea mult. Cred că ei încearcă, de asemenea, să o facă doar ca un lucru exploratoriu, deoarece, evident, nu vrei să anunți că descoperi viitoarele mutații”, a afirmat directorul de cercetare și dezvoltare al Pfizer, Jordan Trishton Walker.

Video pe ActiveNews.ro
Alte stiri
26.01.2023 23:16
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica