FITS 2024
Tribuna
PRIMA REUNIUNE ÎN 2023 A CENACLU-LUI "Radu Theodoru" DIN SIBIU
PRIMA REUNIUNE ÎN 2023 A CENACLU-LUI
Vineri, 27 ianuarie 2023, cu începere de la ora 17.00, sunteţi invitaţi la Cercul Militar, din Bulevardul Victoriei nr.5, Sibiu, să participaţi la prima reuniune a Cenaclului "Radu Theodoru", care vă aşteaptă cu un program interesant.

 

 

Redactorul-şef al revis­tei "Rapsodia", poetul Ioan Gligor Stopiţa, va prezenta în al XIX-lea an de apariţie a unicei publi­caţii literare sibiene lu­nare, noul număr 221- ianuarie 2023. Domnul Stopiţa, împreună cu secretarul de redacţie Ovidiu Repede şi cu foto-reporterul Ştefan Trihenea merită întreaga gratitu­dine a sibienilor, invitaţi să achiziţioneze noul număr în care este sărbătorit şi preşedintele Cenaclului, profesorul-poet Aurel Domide, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Să-i urăm cu toţii "Ani buni, cu sănătate şi bucurii, cu cât mai multe versuri în revistă !"

Conf. univ. dr. Anca Sîr­ghie îşi încheie un "tur­neu" personal, început prin zoom la Cenaclul "Mihai Eminescu" din New York, unde a fost invitată, ca de obicei,  să ţină una dintre comuni­cările Simpozionului literar ajuns la a XXX-a ediţie, pr. prof. univ. dr. Theodor Damian oficiind la Biserica "Sf. Petru şi Pavel" din Astoria, în fiecare an, fără excepţie, şi un parastas închinat poetului nostru naţional. "Cea mai luminoasă săp­tămână a culturii ro­mâne", cum o apreciază Anca Sîrghie, a continuat la Montréal, Canada, la Cenaclul "Destine lite­rare", care de la debutul pandemiei a organizat prin zoom 44 de reuniuni cu scriitori români de pretutindeni. La Cenaclul "Radu Theodoru" vineri, urmează să vorbească despre "Şcoala româ­neas­că în opinia zia­ristului Mihai Eminescu", folosind aspecte inedite dintr-o cercetare mai amplă. Sărbătorirea "poe­tului nepereche" va con­tinua cu recitalul profe­soarei Angela Pop Stoian, acompaniată la pian de Teodora Ruja Stoian. Sunt aşteptaţi şi alţi participanţi la eveniment, dintre care sperăm să nu lipsească elevii Cole­giului "Gh. Lazăr" din Sibiu, care au prilejul să recite din versurile emi­nesciene şi din propriile creaţii, conform tradiţiei Cenaclului. 

    În numele Cenaclului "Radu Theodoru", în ziua de 15 ianuarie a.c., un grup de prieteni au depus o coroană cu flori la Sta­tuia poetului din Parcul Sub Arini, amintindu-şi de actorii Ion Buleandră şi Paul Mocanu, care în această zi socotită sacră pentru cultura română, invitau profesori şi elevi de la şcolile urbei ca să le recite  din versurile poetului. Era o iniţiativă personală, pe care si­bienii o rememorează cu emoţie.

comentarii
1 comentarii

De unde putem cumpăra revista "cenaclu-lui" Rapsodia și cât costă ea?
Cititor pasionat
29.01.2023 13:04
Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica