Tribuna
Expoziția "That`s My Line" la Muzeul de artă Contemporană
Expoziția

Muzeul Național Brukenthal vernisează sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17, în sala de expoziții temporare de la parterul Muzeului de Artă Contemporană, expoziția "That`s My Line" a  artistului plastic Anca Boeriu.

Anca Boeriu a absolvit secția Grafică la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu” în anul 1982, iar din anul 2008 deține titlul științific de doctor în arte vizuale. În prezent, este lector la Universitatea Națională de Arte din București, secția Grafică. Din 2016 este președinte al filialei de grafică a Uniunii Artiștilor Plastici din România, având în administrare Galeria "Simeza" din București. Anca Boeriu se numără printre membrii fondatori ai Asociației Internaționale "Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, membră a Asociației Internaționale MitOst Germania, delegată a României la Trienala de Gravură de la Chamallier, Franța, iar din anul 2014 este inițiatoarea și coordonatoarea Bucharest International Print Biennale. 

"Cu un portofoliu amplu, proiectele sale personale fiind valorificate atât în țară cât și în străinătate (Italia, Israel, Germania, Austria), Anca Boeriu ne onorează de această dată cu prezența sa la Sibiu cu solo show-ul „That’s my line” despre care artista declară:
„Uneori  simți că  este momentul să te oprești, să te uiți în urmă, apoi să privești înainte și să pui laolaltă tot ceea ce contează. Este timpul ca pentru o secundă să privești în jurul tău, să vrei ca cei din jur să te vadă, să te audă, să te cunoască și să te înțeleagă. Vrei ca vocea și  gândurile tale  să devină o linie care să  te unească cu lumea....” (Anca  Boeriu). 
That`s My Line este un exercițiu de introspecție și sinceritate, catalizat de un îndelungat  proces de  căutare și regăsire într-un teritoriu personal complex, al cărui relief s-a format prin constanta sedimentare de gânduri, sentimente, emoții, trăiri, traume, bucurii pe care artista le-a experimentat și transpus plastic. Acest sol incert care definește un spațiu aflat la intersecția dintre două lumi, în care rodesc trăiri de o viață, este sistematizat de un fir narativ – linia  care desenează perimetrul, dar și cărările personale ale artistei. Expoziția este construită  în jurul unor instalații vizuale multimediale,  care  integrează medii diverse și tehnici utilizate în mod curent de artistă precum: gravură, desen, acuarele de mari dimensiuni, obiect, colaj și intervenții artistice, fiind de fapt  o sinteză a structurilor plastice care caracterizează practica artistică a Ancăi Boeriu. 
Selecția  lucrărilor funcționează în spațiul expozițional asemenea unui organism viu, cu dinamică și autonomie proprie, creând impresia că acestea nu au un loc fix, putând fi interșanjabile, mobile în funcție de emoțiile privitorului și pot genera infinite modele expoziționale, capabile să reflecte  biografii personale extrem de diverse. 
Axa centrală a conceptului curatorial a fost construită pentru a susține această serie  nesfârșită de povești individuale ale privitorilor, constituind infinitatea de puncte ce dau contur liniei trasate la nivel simbolic de artistă – My Line – linie care  devine  metafora  propriei  biografii, un ADN  personal și artistic al  Ancăi Boeriu", spune Ana Negoiță, unul din curatorii expoziţiei. 
Expoziţia va fi deschisă între 6 şi 30 aprilie.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA