Tribuna
Expoziția: "Out of our Head" la Muzeul de Artă Contemporană
Expoziția:

Muzeul Național Brukenthal Sibiu organizează vineri, 3 februarie 2023, ora 17,  la Muzeul de Artă Contemporană, vernisajul proiectului expozițional "Out of our Head" realizat de artiștii Elena Ilash și Caius Rotaru. Expoziția va putea fi vizitată până în 26 martie, de miercuri până duminică în intervalul orar 10-18.

"Elena Ilash propune sibienilor iubitori de artă o expoziție de sculptură, gândită și realizată împreună cu regretatul sculptor Caius Rotaru. Vorbind despre proiect Elena explică: „ Ne-a unit, pe lângă prietenie, nevoia experimentării figurativului, a imaginii artistice care își găsește ușor explicația și corespondentul în lumea înconjurătoare. Pentru asta am ales forța de expresie a portretului, mai precis, emoția pe care ne-o induce frumusețea idealizată sau devoalată a unei „galerii” de portrete exclusiv feminine”. 
Atât soluțiile plastice, materialele, tehnica: mixed media (sticlă, rășină, bronz pictat), cât și modul în care aceste portrete au fost gândite extrag lucrările din zona de confort a „portretului clasic”. Integrând în procesul plastic elemente baroce, uneori grotești, deformări, tehnici de deconstrucție vizuală contemporane, chipurile – personaj descriu o lume eclectică: tipologic, temporar și stilistic", spun organizatorii. 
Curatorul expoziţiei este Ana Negoiță, colaborator din partea MNB este Bogdan Runcan iar partener este CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Universitatea București. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA