Tribuna
Conferințele ASTRA: specialiști în diferite domenii, în dialoguri de actualitate
Conferințele ASTRA: specialiști în diferite domenii, în dialoguri de actualitate

Arta, educația, istoria sau patrimoniul sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi în atenția publicului sibian, până la finalul acestui an, în cadrul evenimentelor cuprinse sub denumirea de „Conferințele ASTRA”, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și organizat de Biblioteca Județeană ASTRA .

"Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se vor desfășura sub forma unor discuții având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

"O instituție activă și versatilă precum Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în baza tradiției pe care o poartă și a profilului, trebuie să fie liantul între administrațiile locale și operatorii culturali, alăturând mediul educațional și cel de cercetare. Ne propunem așadar să oferim un spațiu întocmai acestor actanți cu viziuni și interese comune, care cu siguranță vor contribui la îmbogățirea valorilor și cunoștințelor tuturor celor interesați de a participa la discuții, ca invitați ori în public”, spune Răzvan Pop, managerul Bibliotecii ASTRA.

Seria de întâlniri va debuta în 14 septembrie, de la ora 18, cu evenimentul "De ce este fotografia o artă?”, moderat de Răzvan Pop și avându-i ca invitați pe Daria Bârsan, Mihaela Noroc, Daniel Bălțat, Ștefan Dragomir și Jeno Major. 

Conferințele vor fi găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, corp B.

Programul conferințelor:
De ce este fotografia o artă? – 14.09.2023
Locul artiștilor contemporani – 20.09.2023
Cercetarea ca educație – 29.09.2023
Ziua Educației – 5.10.2023
Cartea și limba română în 2023 – 1.11.2023
Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici – 29.11.2023
Ziua Sibiului: Există o identitate a Sibiului? – 20.12.2023
Ziua Sibiului: Sibiul în 1191 – 20.12.2023
JOS! Despre comunism după 30 de ani de la Revoluție – 21.12.2023
JOS! Cenzura – 21.12.2023

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA