Tribuna
Ziua Națională a României sărbătorită de Google
Ziua Națională a României sărbătorită de Google

Motorul de căutare Google a celebrat Ziua Națională a României printr-un doodle special, pe care flutură drapelul României încadrat într-un medalion, predominând culorile roşu, galben şi albastru, iar pe fundal se vede cerul.
 

„Doodle-ul anual de astăzi sărbătorește Ziua Marii Uniri în România! Această sărbătoare marchează unificarea mai multor teritorii diferite sub un singur steag. În această zi din 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a votat în unanimitate în favoarea unei uniri mai largi dintre Transilvania, Basarabia, Bucovina și Regatul României. Drept urmare, țara a fost recunoscută oficial de comunitatea internațională și binevenită pe scena mondială. Dimensiunea teritorială a României aproape s-a dublat, iar populația sa a crescut cu 10 milioane. Prima sărbătoare de la Alba Iulia a marcat sfârșitul anilor de luptă pentru autodeterminare și a insuflat un sentiment de identitate și unitate în rândul diverșilor săi locuitori.

De Ziua Marii Uniri, românii participă la parade militare, spectacole muzicale și de dans, piese de teatru istorice și ceremonii de ridicare a drapelului în toată țara. Dungile albastre, galbene și roșii ale drapelului național al României, precum cea care flutură în imaginea de artă de astăzi, reprezintă libertatea, dreptatea și fraternitatea. Ziua Marii Uniri acționează ca un simbol al moștenirii lor comune și al spiritului colectiv, amintindu-le de istoria bogată a țării și de importanța unității în perioadele pline de provocări”, a descris Google doodle-ul tricolor.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA