Tribuna
AFF
Reabilitare energetică la Cimitirul Municipal şi Şcoala 13
Reabilitare energetică la Cimitirul Municipal şi Şcoala 13

 

Consiliul Local Sibiu a aprobat în şedinţa ordinară din data de 29 mai indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de renovare energetică a încă 3 clădiri publice: şcoala nr. 13 de pe str. Lungă şi două clădiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal.  

Sunt prevăzute lucrări pentru fiecare dintre clădiri, astfel pentru clădirile administrative ale Serviciului Cimitirul Municipal:

o   Reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde de consum, prin modernizarea instalaţiilor, înlocuirea armăturilor cu robineţi termostat şi prin instalarea unor pompe de căldură aer-apă pentru încălzire şi furnizare a apei calde. De asemenea, se vor instala panouri solare termice sau hibride pentru producerea de apă caldă.

o   Modernizarea iluminatului din clădiri prin înlocuirea reţelei de alimentare şi a vechilor corpuri de iluminat cu unele cu LED, inclusiv corpuri de iluminat cu senzori de mişcare/prezenţă pentru reducerea consumului de energie. Pentru producţia de energie electrică se vor instala panouri fotovoltaice.

o   Izolarea termică a clădirilor şi a planşeelor peste ultimul nivel.

 

Pentru şcoala nr. 13 de pe str. Lungă sunt prevăzute următoarele lucrări:

o   Înlocuirea tâmplăriei exterioare  

o   Înlocuirea învelitorii acoperişului şi reabilitarea sistemului de colectare a apei pluviale

o   Pentru aportul de aer proaspăt în spaţiile interioare se vor monta 11 recuperatoare de căldură cu aport de aer proaspăt 100% şi funcţie de free cooling. 

o   Instalarea a 3 pompe de căldură aer-apă, iar caloriferele vechi vor fi înlocuite cu 55 de ventiloconvectoare

o   Instalarea de panouri fotovoltaice care să producă energie electrică verde

o   Modernizarea sistemului de iluminat public

o   Crearea şi punerea în funcţiune a unui sistem de management a utilităţilor în clădire (Building Management Sistem)

o   Termoizolarea faţadelor cu vată minerală bazaltică, a subsolului şi planşeului  

 

Clădirea va fi consolidată şi adaptată la cerinţele de securitate la incendiu.

 

“Eficienţa energetică a clădirilor publice a devenit o prioritate, fie că vorbim despre clădiri existente, care necesită reabilitare, fie despre clădiri noi, pe care le construim acum. Aceasta este importantă în primul rând pentru protejarea mediului, dar şi pentru reducerea consumului de utilităţi şi scăderea cheltuielilor. Lucrările la proiectele aprobate astăzi nu sunt unele de simplă anvelopare, ci presupun instalarea de mijloace alternative de producere a energiei electrice şi termice, care nu afectează mediul înconjurător. În total, am solicitat finanţare nerambursabilă prin PNRR pentru 15 clădiri ale unităţilor de învăţământ sau sedii ale serviciilor publice” a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea investiţiilor pentru realizarea celor două proiecte depăşeşte 11,8 milioane de lei. Următorul pas pentru implementarea lor este realizarea proiectului tehnic şi contractarea execuţiei lucrărilor, prin procedură de achiziţie publică.  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA