Tribuna
"Prietenii Naturii – Educație ecologică prin joacă” - un proiect dedicat școlarilor și preșcolarilor din Avrig

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a participat alături de Primăria Avrig, Soma Avrig, Agenția Pentru Protecția Mediului Sibiu, precum şi profesori și elevi ai Liceului Tehnologic Mârșa la lansarea Campaniei de conștientizare “Prietenii Naturii – Educație ecologică prin joacă”, un proiect dedicat școlarilor și preșcolarilor din UAT Avrig.

ADI ECO a oferit elevilor pliante de informare și conștientizare asupra importanței colectării selective.

De asemenea, Asociația a împărțit elevilor caiete confecționate din hârtie reciclată, în speranța că cei mici vor folosi aceste caiete  ca și suport pentru a înțelege cât mai bine cum și de ce facem colectare selectivă.

Super Eroii colectării selective au fost vedetele întâlnirii – au povestit cu toată lumea - de la cei mai mici la cei mai mari.

Așteptăm cu nerăbdare celelalte evenimentele ale proiectului și ne dorim să-l proiectăm în mai multe școli ale județului.

Hai și tu cu noi!

Hai să fim și noi prieteni  ai naturii!

 

 

 

Prietenii Naturii - Educație ecologică prin joacă

 

Primăria Avrig, în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ghe. Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic Mârșa și Școala Gimnazială Avrig, lansează Campania de conștientizare “Prietenii Naturii – Educație ecologică prin joacă”, un proiect dedicat școlarilor și preșcolarilor din UAT Avrig.

 

Suntem de părere că orice copil trebuie să învețe să înțeleagă natura, prin orientare și educație ecologică încă de la grădiniță, pentru a dezvolta o atitudine conștientă față de mediul înconjurător.

 

Astfel, prin joacă, ne propunem să promovăm ideile ecologice, și să le trezim copiilor interesul față de natură, pentru a dezvolta o atitudine conștientă față de aceasta.

 

În cadrul campaniei de conștientizare, copiii vor fi provocați să propună rezolvări pentru anumite probleme de mediu, într-un mod distractiv, învățând să găsească singuri soluții, și să rezolve anumite probleme de mediu - gunoaie aruncate la întâmplare, deșeuri selectate necorespunzător, animale puse în pericol din cauza plasticului înghițit, etc. Educația pentru mediu va duce astfel, la creșterea unei atitudini atente și grijulii a copiilor față de natură.

 

Ne propunem ca, în urma campaniei, stăpânind noi cunoștințe ecologice, copiii să înceapă să ducă un stil de viață sănătos, să protejeze mediul înconjurător și să îi încurajeze și pe membrii familiei lor să facă asta.

 

În acest proiect am cooptat parteneri și colaboratori locali care să ne ajute să facem informațiile livrate mai accesibile și mai prietenoase. Proiectul se va încheia cu o competiție cu premii (câte 3 pentru fiecare ciclu de învățământ – primar, gimnazial și liceal.

 

Îi vom invita pe elevi să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei. De asemenea, participanții se vor putea înscrie în Patrula verde a școlii, devenind voluntari activi pentru protejarea mediului înconjurător.

 

Activități în cadrul proiectului

 

- Școli verzi în UAT Avrig – educație ecologică în natură (parcuri, păduri din apropiere)

 

- Patrula Verde – apel pentru formarea câte unei patrule în fiecare școală/grădiniță cu reprezentanți din fiecare clasă/grupă

 

-  Caravana de filme cu mesaj ecologic

 

- Școala Zero Gunoi – competiție de colectare selectivă

 

 - Revoluția verde – educație ecologică prin joacă

 

- Tablouri vizuale

 

În 31 mai, vom sărbători Ziua copilului care protejează mediul, cu jocuri și activități distractive, în Piața Gheorghe Lazăr din Avrig.

 

Lansări

▪️ Miercuri, 4.05 - Liceul Tehnologic Mârșa

▪️ Joi, 5.05 - Liceul Ghe. Lazăr Avrig

▪️ Miercuri, 11.05 - Școala Gimnazială Avrig

 Activitățile încep la ora 11:00

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA