Tribuna
Constantin Brâncuşi, omagiat la 146 de ani de la naştere
Constantin Brâncuşi, omagiat la 146 de ani de la naştere

Cercul Militar Sibiu (Serviciul Cultural) a omagiat viaţa şi activitatea marelui artist român Constantin  Brâncuşi şi „ ZIUA NAŢIONALĂ CONSTANTIN BRÂNCUŞI”, prin intermediul unui simpozion aniversar, susţinut de muzeograful Valentin Trifescu: „146 ani de la naşterea sculptorului, fotografului, pictorului Constantin Brâncuşi”, urmat de proiecţia filmului documentar „Sanctuarul uitat”.
Ţinând cont de specificul de desfăşurare a evenimentului, Valentin Trifescu, şi-a concentrat prezentarea asupra ansamblului monumental de la Târgu - Jiu, creat între anii 1937 - 1938, dedicat memoriei eroilor gorjeni, morţi în Primul Război Mondial.
Un accent deosebit a fost pus asupra modului în care a fost valorificată în trecut moştenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuşi, dar şi asupra felului în care este gestionată în prezent. Brâncuşi a fost recu­noscut ca un sculptor  de excepţie, cu contri­buţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană.
Publicul prezent la acest eveniment a fost compus din personalităţi culturale, cadre militare active şi în rezervă, studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „ Nicolae Bălcescu ” Sibiu şi elevi ai Şcolii Militare de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA