FITS 2022
Tribuna
Cele mai apreciate filme europene vin la Sibiu în parteneriat cu Vitesco Technologies
Cele mai apreciate filme europene vin la Sibiu în parteneriat cu Vitesco Technologies

ESTE FILM Festival aduce la fiecare ediţie cele mai apreciate şi premiate filme europene. Ediţia a 6-a vine cu filme de excepţie, alese unul şi unul. Ne bucurăm şi suntem onoraţi că anul acesta avem şi un partener al secţiunii Best of Europe, Vitesco Technologies.

Vitesco Technologies a ales anul acesta să fie partener ESTE Film Festival, eveniment care aduce în oraşul Sibiu proiecţii de calitate şi dă ocazia locuitorilor să experimenteze vizionarea unor pelicule premiate, cu adevărat speciale. Ne bucurăm că putem susţine secţiunea “Best of Europe”, unind prin artă Europa timp de 5 zile”, spune Răzvan Simion, Location Head Sibiu.

 

Ce putem vedea anul acesta în cadrul Best of Europe?

MAME PARALELE este cel mai recent film în regia lui Pedro Almodóvar şi se poate vedea la ESTE FILM Festival joi, 26 mai şi duminică, 29 mai, la Centrul Cultural “Ion Besoiu”. Janis (Penélope Cruz) şi Ana (Milena Smit), două femei singure, care au rămas gravide accidental, se întâlnesc pe coridorul spitalului în care urmează să nască. Janis, o femeie la vârsta a doua, nu regretă şi se simte împlinită. Ana, în schimb, adolescentă, este speriată şi traumatizată. Puţinele cuvinte pe care cele două femei le schimbă de-a lungul orelor de aşteptare creează între ele o legătură strânsă, pe care destinul o va complica, iar vieţile lor se vor schimba iremediabil.

Prezentat în premieră internaţională în deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia 2021, rolul din film i-a adus lui Penelope Cruz prestigiosul Coppa Volpi pentru cea mai bună actriţă şi o nominalizare la Oscar 2022.

FEBRA LUI PETROV este un film în regia lui Kirill Serebrennikov, bazat pe romanul „The Petrovs In and Around the Flu”, de Alexey Salnikov. Filmul prezintă o călătorie nebună prin Rusia post-sovietică. În timp ce oraşul trece printr-o epidemie de gripă, familia Petrov se zbate să facă faţă unei noi zile în ţara în care trecutul nu e niciodată trecut, prezentul e îmbibat în alcool, într-o permanentă stare de violenţă şi tandreţe, şi unde sub straturile banalului se ascund lucruri de-a dreptul extraordinare. Filmul poate fi văzut duminică, 29 mai 2022, la Teatrul “Gong”.

TITANE, regia Julia Ducournau, a câştigat premiul Palme d’Or la Cannes în 2021. În urma unei serii de crime misterioase, un părinte îşi regăseşte fiul dispărut cu zece ani în urmă. Titan: metal extrem de rezistent la căldură şi coroziune, potrivit pentru aliaje durabile. Filmul poate fi văzut vineri, 27 mai şi duminică, 29 mai, la Centrul Cultural “Ion Besoiu”.

TREI ETAJE, cel mai nou film al cineastului italian Nanni Moretti se bazează pe romanul lui Eshkol Nevo, “Three Floors Up”. O succesiune de evenimente va afecta radical viaţa membrilor a trei familii, locatari ai unui complex luxos de locuinţe din Roma. Pe o perioadă de zece ani, viaţa obligă personajele să facă faţă conflictelor care afectează relaţiile dintre fraţi, părinţi şi copii, soţi şi soţii. Alegerile pe care le face fiecare dintre ei reflectă probleme morale universale şi au repercusiuni asupra vieţii lor. Nominalizat la categoria Palme d’Or, Cannes 2021, filmul se poate vedea vineri, 27 mai, la Teatrul “Gong”.

UN EROU, noul film al cineastului Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Cannes 2021, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-şi convingă creditorul să-şi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecinţele?

Proiecţiile vor avea loc joi, 26 mai 2022, la Teatrul “Gong” şi sâmbătă, 28 mai la Centrul Cultural “Ion Besoiu”.

Biletele la filme pot fi achiziţionate online prin Eventbook (https://eventbook.ro/festival/este-film-festival-sibiu), precum şi în spaţiile de proiecţie, în limita locurilor disponibile. Preţul unui bilet unic este de 20 lei.

Organizat de Asociaţia Este Film, evenimentul este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA