Tribuna
Aproape jumătate din primăriile sibiene nu oferă contribuabililor posibilitatea achitării impozitelor şi taxelor locale prin ghiseul.ro
Aproape jumătate din primăriile sibiene nu oferă contribuabililor posibilitatea achitării impozitelor şi taxelor locale prin ghiseul.ro

Deşi platforma informatică www.ghiseul.ro este funcţională de câţiva ani buni, timp în care a adus multiple beneficii persoanelor fizice şi juridice, precum şi instituţiilor publice înrolate în aceasta, aproape jumătate din unităţile administrativ – teritoriale ale judeţului nu oferă contribuabililor posibilitatea de a-şi achita impozitele şi taxele locale prin intermediul aestui instrument deosebit de comod, preferând, în foarte multe dintre situaţii, doar sistemul clasic, de încasare la casieria primăriei.

Conform informaţiilor disponibile pe site-ul www.ghiseul.ro, la mai bine de două săptămâni de la începutul acestui an, în plin sezon de plată al impozitelor şi taxelor locale, când mulţi dintre contribuabili doresc să-şi achite obligaţiile fiscale pentru a scăpa de grija acestora şi pentru a beneficia de bonificaţia oferită de administraţiile locale, doar 36 din cele 64 de unităţi administrativ – teritoriale ale judeţului erau înrolate în aplicaţie. Mai mult, chiar dacă sunt înrolate în aplicaţe, în cazul unor primării din judeţ facilităţile oferite de aceasta sunt limitate sau nefuncţionale (blocate), cel mai probabil din cauza nefinalizării procesului de actualizare a programului de impozite şi taxe utilizat de fiecare administraţie publică locală.

Aşadar, chiar dacă, din diverse motive, de multe ori cetăţenii preferă să se deplaseze la ghişeul unei instituţii pentru a se achita de diferite obligaţii fiscale, există şii destul de multe situaţii în care această variantă e şi singura disponibilă pentru asemenea operaţiuni. Şi asta se întâmplă, în primul rând din cauză că, în ciuda existenţei condiţiilor, anumite instituţii nu doresc sau nu sunt pregătite să facă pasul spre mai bine, mai modern, mai simplu ori mai sigur.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținut de Asociația de Plăți Electronice din România, care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele si impozitele locale, precum și amenzile existente.

Dovada plății se primește pe e-mail, în doar câteva minute de la plata efectivă. Persoanele ce doresc să scape de grija taxelor și impozitelor, fără a se mai deplasa la ghişeele diverselor instituţii, îşi pot face un cont în www.ghiseul.ro, pentru a interacționa online cu administrația. Crearea contului nu este deloc complicată şi durează mai puţin de cinci minute.

Conform informaţiilor disponibile pe pagina www.ghiseul.ro, la data documentării, din judeţul Sibiu erau înrolate în aplicaţie următoarele primării: Agnita, Alma, Alţîna, Arpașu de Jos, Atel , Avrig, Axente Sever, Bazna, Biertan, Blăjell, Bruiu, Brădeni, Bîrghiș, Cârța, Chirpăr, Cîrtişoara, Cisnădie, Copsa Mică, Cristian, Dumbrăveni , Dîrlos, Hoghlilag, Mediaş, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Orlat, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Sălişte, Şelimbăr, Sibiu, Slimnic, Tălmaciu, Tirnava, Turnu Roşu. În afara acestor primării, la categoria “alte instituţii” erau înrolate Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Sibiu.

D.F.







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA