Tribuna
AFF
5 lucruri pe care trebuie să le verifici când achiziționezi o mașină second hand
5 lucruri pe care trebuie să le verifici când achiziționezi o mașină second hand

Achiziționarea unei mașini reprezintă o misiune importantă, indiferent dacă vorbim despre un autovehicul nou sau unul second hand. În ultimii ani, oamenii preferă tot mai mult să achiziționeze mașini second hand, datorită avantajelor pe care acestea le prezintă.

Dacă te numeri printre cei care doresc să aleagă o astfel de mașină, cu siguranță te-ai întrebat care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le verifici. În acest proces este important să ai în vedere foarte multe lucruri, însă pentru început este esențial să acorzi atenție la cinci aspecte.

 

Ce lucruri trebuie să verifici când cumperi o mașină second hand?

 

Caroseria

Pentru început, este necesar să verifici caroseria mașinii. Un lucru important de menționat în acest caz, este că dacă toate elementele caroseriei se îmbină perfect între ele, atunci probabilitatea ca mașina să se afle într-o stare bună este foarte mare.

În cazul în care sunt prezente anumite deformări sau alte deteriorări, cel mai probabil mașina a fost lovită, detaliu ce trebuie discutat cu vânzătorul în vederea obținerii unor informații concrete. Astfel, va fi mult mai ușor să efectuezi o evaluare a caroseriei și să iei o decizie.

 

Amortizoarele

Un alt lucru care trebuie verificat, dar care este ignorat de cele mai multe ori sunt amortizoarele mașinii. Pentru a determina în ce formă sunt acestea, este indicat să fie împinse colțurile mașinii deasupra roților. În majoritatea cazurilor, dacă efectuând aceste manevre, mașina se leagănă destul de tare, atunci cel mai probabil amortizoarele nu sunt tocmai în regulă.

 

Bordul

Odată ce verifici elemente din exterior, este timpul să acorzi atenție și interiorului. Bordul joacă un rol important în ceea ce privește buna utilizare a autoturismului, motiv pentru care este indicat să verifici dacă funcționează toate comenzile și în special dacă nu există anumiți senzori defectați.

De asemenea, fii atent și la cum se prezintă scaunele din față și din spate. Dacă acestea sunt destul de deteriorate, înseamnă că mașina a fost utilizată multă vreme și acesta este cu siguranță un detaliu pe care trebuie să îl ai în considerare.

 

Modul de conducere

Un pas important este și efectuarea unui test de conducere. Este esențial ca vânzătorul să îți permită să realizezi un astfel de test pentru a vedea cum se conduce autoturismul second hand și a identifica dacă corespunde sau nu nevoilor și dorințelor pe care le ai. Cel mai important este să fii atent la viteză, frâne, lumini, semnalizatoare, geamuri și oglinzi. În plus, în timpul condusului ascultă cu atenție sunetul pe care îl scoate motorul.

 

Documentația

În cele din urmă, dacă ești mulțumit de starea autoturismului second hand pe care l-ai testat, verifică bine documentația acestuia. Ai grijă ca proprietarul să aibă și să îți pună la dispoziție toate actele pentru a verifica ce istoric are mașina și a lua cu mai multă ușurință o decizie. Un partener de încredere la care poți apela în vederea achiziționării unei mașini rulate în stare bună este Automobile.lamaritec.

 

 

Așadar, atunci când vrei să achiziționezi o mașină nouă, ia în considerare sfaturile de mai sus, pentru o alegere corectă.

 

Sursa foto: Freepik.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA