Articol
Sâmbătă, 3 august 2024, de la ora 18, la Muzeul Național Brukenthal din Piața Mare, va avea loc proiectul artistic 7 ARIE, un proiect creat de Aldo Aliprandi și Marianna Andrigo, fondatorii Vertical Waves Project și Live Arts Cultures. Din 2010, ei interconectează dansul, artele performative și explorarea sonoră. În 7 ARIE, șase dansatori și o violonistă creează imagini și sunete într-un decor minimalist asemănător unui coridor. În acest spațiu restrâns, explorează o dimensiune de tranziție, evocând tensiuni, riscuri și un sentiment jucăuș față de necunoscut. Temele lor investighează performance-ul de durată, rezistența și compoziția în timp real, utilizând un limbaj care îmbină dansul, filosofia, etica și estetica contemporană.
Sub direcția artistică a lui Marianna Andrigo şi Aldo Aliprandi, vor performa Alice Marchiori, Anna Maschietto, Elena Ajani, Ilaria Bagarolo, Marianna Andrigo şi Michela Lorenzano; vioară live: Laura Cariati; Durată: 55 minute. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
7 ARIE este un proiect artistic creat de Aldo Aliprandi și Marianna Andrigo, fondatorii Vertical Waves Project și Live Arts Cultures. Din 2010, ei interconectează dansul, artele performative și explorarea sonoră. În 7 ARIE, șase dansatori și o violonistă creează imagini și sunete într-un decor minimalist asemănător unui coridor. În acest spațiu restrâns, explorează o dimensiune de tranziție, evocând tensiuni, riscuri și un sentiment jucăuș față de necunoscut. Temele lor investighează performance-ul de durată, rezistența și compoziția în timp real, utilizând un limbaj care îmbină dansul, filosofia, etica și estetica contemporană.
7 ARIE face parte din Vertical Waves Project, o companie de dans vertical fondată în 2010 de Marianna Andrigo, care este performer vertical din 2002. De-a lungul timpului, proiectul s-a transformat într-un colectiv cu diverși performeri și dansatori care sunt acum parte integrantă a companiei. Munca lor îmbină cercetarea corporală și coregrafică cu abilitățile tehnice necesare pentru a lucra la înălțime folosind frânghii. Performance-urile sunt concepute pentru structuri arhitecturale verticale — cum ar fi clădiri, turnuri și ziduri — care devin spațiul scenic. Aceste structuri, inclusiv copaci și cadre autoportante, se transformă în scene dinamice, permițând producțiilor lor să prospere într-o natură specifică locului, în continuă evoluție.
Evenimentul este organizat de către WASP Studios în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal Sibiu în cadrul Towards Future.