Prețuri accesibile la cantina studețească din Sibiu. Cât te costă să mănânci două feluri și un desert?

Acasa >

Articol

Viața de student este destul de costisitoare, pe lângă cheltuielile pe care un student le are pe cazare, cursuri, laboratoare și alte activități, acesta trebuie să se orienteze și  către „meniul zilei”. Cantina studențească nu este foarte departe de căminele 1 și 2, aproximativ 2 minute de mers pe jos. În fiecare an universitar se fac lucrări de îmbunătățire în ceea ce privește întreținerea, igienizarea, dar și schimbări asupra meniului. Smaranda Bălan, purtător de cuvânt al ULBS ne-a spus: „Ne-am uitat în primul rând la tendințele pieței de gastronomie care are ca public țintă tinerii, am analizat preferințele lor culinare din anii trecuți, am privit spre ingredientele obținute la propriu din grădina noastră și ne referim aici de ferma de la Rusciori, iar apoi am concluzionat: de anul acesta, vom introduce în teste un meniu format din felul 1+ felul 2+ salată + fruct la prețul de 15 lei! Și fiindcă vorbim despre noutăți în această toamnă am pus murături asortate la cantină și am  valorificat sustenabil produsele obținute local, din ferma proprie a ULBS, respectiv mere și prune”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cât costă o masă la cantina studenţească?

Prețurile diferă în funcție de preparatul ales. De exemplu, meniul zilei care conține felul 1+ felul 2 și desert costă 15 lei. Dacă ne raportăm doar la felul principal, o ciorbă, supă, supă cremă costă între 6,5 – 8 lei. Garnituri precum orez, legume, mămăligă costă 3,5- 6 lei; preparatele de bază (fripturi) între 6,5 – 14 lei; peștele între 9 – 25 lei; salate, murături între 3,5 – 5,5 etc. La capitolul deserturi și preparate de patiserie avem prețuri cuprinse între 3,5 și 6,5 lei. 
Studenții vor avea în meniu plăcintă cu mere de la Rusciori, pregătită de cofetarul cantinei și clătite cu gem de prune din aceeaşi sursă, parcurgând astel în interiorul universității drumul consumului sustenabil, de la producător la consumator. Pentru a integra conceptul de mâncare „ca la mama acasă” se vor păstra și anul acesta în meniu preferatele studenților, adică tocănița, șnițelul și aripioarele, dar și cu un salad bar pregătit pentru ei cu legume crude, pentru un aport  de vitamine. Scopul fiind acela de a oferi o hrană cât mai sănătoasă, iar în ceea ce privește deserturile acestea vor fi pregătite în bucătăria proprie, cu fructe de la ferma proprie. 
Cantina îi așteaptă cu mese calde atât pe studenții ULBS, cât și pe angajații universității. „Ocazional, atunci când avem întâlniri cu studenții care vin în universitatea noastră din țările membre ale alianței Forthem sau primim participanții la diferite programe de schimb interuniversitar, ne bucurăm ca prin oferta gastronomică a cantinei noastre să ne manifestăm ospitalitatea în calitate de gazde și să contribuim astfel la crearea unei percepţii pozitive despre cultura noastră organizațională”, ne-a declarat Smaranda Bălan.  

Autor
02 octombrie 2023 la 20:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 minute
Biciclist lovit de o mașină pe B-dul Mihai Viteazu
Polițiștii rutieri au intervenit joi, la un accident produs în Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un șofer a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 35 minute
Firma care a făcut dezinsecția la „Brukenthal”, amendată. Cât a „costat” incidentul
Direcției de Sănătate Publică Sibiu a avut o reacție fermă în urma evenimentului nefericit petrecut  la Colegiul Național...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 15 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit