Predă acum deșeurile electrice și poți câștiga premii!

Acasa >

Articol

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu și Eco Positive au semnat un parteneriat pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Sbiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Eco Sibiu și Eco Positive lansează un nou program, în sprijinul sibienilor și al autorităților locale, ce vizează implicarea și responsabilizarea tuturor în domeniul protecției mediului, prin colectarea corectă și trimiterea la reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a Deșeurilor de Baterii și Acumulatori (DBA).

”Avem o misiune importantă, de anvergură națională: vrem să creștem cota de colectare a  deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România. Asta înseamnă să creștem nivelul de informare al populației, să determinăm schimbarea obiceiurilor și să creăm infrastructura necesară colectării selective a DEEE.”, spune Cristian Ionescu, Manager Operațiuni în cadrul Eco Positive S.A.

 

Custom Image

 

Programul stabilit în cadrul acestui parteneriat debutează în luna martie, prin acțiuni de colectare ce se vor desfășura în Poiana Sibiului (17 martie), Gura Râului (18martie), Cisnădie (19 martie), Păuca+ Apoldu de Jos (24 martie) și Dumbrăveni (25 martie). Aceste activități de mediu se desfășoară alături de autoritățile locale, Eco Positive și RoEcollect, operator partener de colectare și promotor al reciclării deșeurilor electrice în județul nostru.

Pentru comenzi de preluare gratuită a deșeurilor electrice și electrocasnice de la domiciliu sau de la sediul persoanelor juridice vă invităm să apelați zilnic, de luni până vineri, numărul de telefon 0800.444.800 (număr gratuit) sau la 0755 406 406 între orele 9-17! Comenzile se pot face și on-line prin formularele disponibile pe www.colecteaza.ro. Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă, veți fi contactat de echipajul de colectare RoEcollect. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Împreună cu administrațiile locale și OIREP-ul Eco Positive dezvoltăm proiecte de mediu care produc schimbări benefice pe termen mediu și lung.”, a declarat Claudia Iordănescu, Director Executiv ADI ECO Sibiu.

 

Custom Image

17 martie 2022 la 07:26

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 30 minute
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
1 Mai în Dumbrava: probabil cel mai liniştit loc din Sibiu (şi împrejurimi)
Până nu demult, Dumbrava era locul obligatoriu şi tradiţional pentru toate distracţiile "câmpeneşti" ale sibienilor. Am scris de...
Actualitate
9 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 3 ore
Biciclist lovit de o mașină pe B-dul Mihai Viteazu
Polițiștii rutieri au intervenit joi, la un accident produs în Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un șofer a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 3 ore
Curmătura Ștezii, așa cum nu ați mai văzut-o: mașină lângă mașină, grătar lângă grătar
1 Mai a umplut Valea Ștezii atât pe marginea drumului județean ce duce la Păltinis, cât și dincolo...
Actualitate
1 min de citit