Posturi vacante pentru preoți în parohiile din județ

Acasa >

Articol

Arhiepiscopia Sibiului anunță deschiderea unui număr de cinci posturi vacante pentru preoți în parohiile din județ. Cei interesați să aplice pentru aceste funcții sunt invitați să depună dosarele în perioada 28 martie – 10 aprilie.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pentru postul de preot paroh îşi vor putea depune dosarele preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi licenţiaţi în Teologie Ortodoxă – Secţia pastorală, fii duhovniceşti ai Arhiepiscopiei Sibiului, care au susţinut examenul de Capacitate preoţească.

„Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal în termenul legal la protopopiatele de care aparţin parohiile vacante. ​​După expirarea termenului de depunere a dosarelor, Protopopiatele vor înainta Centrului  Eparhial dosarele cu cererile candidaţilor”, au transmis reprezentanții Mitropoliei Ardealului.

Ce trebuie să conțină dosarul candidaţilor

Dosarul celor care vor să participe la concurs trebuie să conțină, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului: cerere  de  numire / transfer sau de participare la concursul pentru ocuparea unei parohii; curriculum vitae; acte  personale: fotografie color tip album (10/7) b.i. / c.i.  (copie); certificat de naştere (copie); certificat de botez (copie); certificat de cazier judiciar; acte de stare  civilă: binecuvântare arhierească pentru căsătorie (pentru candidații la hirotonie); certificat de căsătorie (copie); certificat de cununie (copie); extras de stare civilă pentru ambii soţi (pentru candidații la hirotonie); b.i. / c.i.  a soţiei  (copie); certificat de botez al soţiei (copie); certificate de naştere  ale copiilor (copii); acte  de studii: diplomă bacalaureat (copie); diplomă /adeverinţă licenţă (copie); foaie matricolă (copie); diplomă / adeverinţă master şi/sau doctorat (copie ) – unde este cazul; certificat de absolvire a cursurilor de definitivare în preoţie / gradul al ii – lea / gradul I; alte acte de calificare / de continuare a studiilor; note administrative  pe ultimii 5 ani; act de hirotonie; certificat de competenţe pastorale (copie) – începând cu promoţiile de absolvenţi ai anului 2009 (pentru candidaţii la hirotonie); certificat de capacitate preoţească (pentru candidaţii la hirotonie); acte  care  atestă   activitatea  în  parohie / şcoală; raport / memoriu de activitate vizat de protopop (sau inspector); recomandarea / caracterizarea părintelui protopop; recomandarea / caracterizarea duhovnicului; acte suplimentare; declaraţia că întreaga familie va locui în parohie; declaraţia candidatului că nu are impedimente la hirotonie ( nu este divorţat, recăsătorit sau căsătorit cu o divorţată, nu a rupt logodna cu o altă persoană, nu are copii dintr-o relaţie anterioară, nu a depus voturile monahale); declaraţia candidatului la hirotonie că nu desfăşoară nicio activitate incompatibilă cu preoţia (activitate politică, avocat, militar, comerciant, vânător, actor sau artist); adeverinţă medicală din care să rezulte că nu suferă de nici o boală (sau handicap fizic sau psihic) care împiedică slujirea preoţească; adeverință sau extras de revisal din care să rezulte vechimea în câmpul muncii (pentru candidaţii la hirotonie); cercetarea canonică (p.c. pr. pantiş petru – pentru candidații la hirotonie) și actul de înfiere în arhiepiscopia sibiului (copie) – ptr. candidaţii născuţi în alte eparhii.

Autor
30 martie 2025 la 10:50

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 11 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit