O tradiție editorială respectată

Acasa >

Articol

A apărut a 170-a oară în istoria publicisticii bisericești din România Îndrumătorul Bisericesc, publicat sub egida Mitropoliei Ardealului (Ed. Andreiana, 2022, 320 pg.). Anul 2022 este consemnat de către Biserica Ortodoxă Română ca anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului precum și ca an comemorativ al sfinților isihaști Sfântului Simeon Noul Teolog,  Grigore Palama și Paisie de la Neamț. Sub aceste repere se desfășoară și conținutul de lectură al Îndrumătorului sibian. Veți descoperi un text care oferă programatic dimensiunea spirituală a textelor propuse prin volum- Îndrumătorul Bisericesc la 170 de ani de la apariție în anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a credincioșilor (IPS Laurențiu, pp. 5-6)- și o descriere amplă a Calendarului Ortodox pe 20202, urmată de pagini cu valoare informativ administrativă (reținem Aniversări și comemorări pe anul 2022 sau structura administrativă a Bisericii Ortodoxe Române), Administrația Eparhială și prezentarea cadrelor didactice care activează în Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din cadrul Universității sibiene. Un spațiu larg este acordat Cronicii Bisericești- deschisă de Agenda Pastorală a IPS Dr. Laurențiu Streza pe anul 2021 precum și regulilor tipiconale specifice anului în curs (întocmite de Protos. Drd. Emilian Man, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane). Urmează textele de conținut teologic și de reflecție pastorală, deschise prin textele IPS Laurențiu și PS Visarion, Episcopul Tulcii. Lor se adaugă studii și articole semnate de profesori ai Facultății, teologi și doctoranzi. Îndrumătorul se încheie- a 170-a oară- cu Șematismul Arhiepiscopiei Sibiului dovedind că dinamica pastorală legată de Mitropolia noastră rămâne un dar împlinit al voii lui Dumnezeu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
20 martie 2022 la 14:54

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 16 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit