O întrebare care revine: ce aveţi cu gardul viu, totuşi?

Acasa >

Articol

De când e la modă cu reabilitările şi reconfigurările în care betoanele şi asfaltul iau locul spaţiilor verzi, se vede clară că cineva, din motive ciudate, a declarat război gardurilor vii. Evident, când stăm pe la casă şi ne mai mutăm pe la casa de vacanţă, nu prea vezi utilitatea acestei perdele vegetale. V-o spun eu: te apără de praf şi de aerul nociv eliminat din eşapamentele maşinilor. Protejează zona din faţa blocului. Îţi oferă o anume intimitate chiar. În plus, aici îşi fac cuib vrăbiile care şi ele protejează copacii şi oraşul de diverse goange şi omizi, care, altfel
s-ar înmulţi foarte mult. Deci, care e problema?
Una dintre explicaţiile aşa-zis oficiale, auzite, ce-i drept, doar "pe surse", e că, maramite, unde sunt arbuşti din aceştia "vii" cică se adună gunoaie şi hoituri de animale. Nu ştiu în ce film au văzut asta, dar e efectiv ireal. OK, se mai adună una alta, o hârtie, o pungă adusă de vânt, mai aruncă un cocalar sticla de suc sau doza de energizant, îşi mai lasă un precaut din ăla care salvează vieţi, masca pe acolo, dar asta nu e o regulă. La fel cum nu e o regulă că FĂRĂ gard viu, e mai curat.
Avem aici două imagini, una cu gard viu aşa cum e el de obicei, fără reziduuri şi mortăciuni şi o zonă din aceea "reabilitată" pe stil nou, unde gunoaiele îşi fac de cap. Sincere felicitări, ce să spun. Aşa toţi se vor bucura de confortul unei zone "Noi", cu gunoaiele aduse de vânt sau de individ până sub geam…  

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 Custom Image Custom Image

Autor
04 ianuarie 2022 la 20:59

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 11 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 11 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit