Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu anunţă că, sâmbătă, “se alătură prietenilor de la Complexul Național Muzeal ASTRA și Muzeul Național Brukenthal, sărbătorind Noaptea Muzeelor 2025″
“Vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia să participe la un program special, gândit pentru a aduce magia lecturii și farmecul trecutului mai aproape de comunitate. Participarea este gratuită la toate evenimentele desfășurate la Biblioteca ASTRA Sibiu”, spun organizatorii
.
Noaptea Muzeelor de la Biblioteca ASTRA va include:
“Comori astriste: incursiune în istorie la Palatul ASTRA” – vizite ghidate în sediul istoric al bibliotecii (Corp A) – Muzeul Asociațiunii și Sala Festivă. În intervalul orar 17-22, cei interesați vor putea explora obiectele expuse în Muzeul Asociațiunii, un spațiu în care trecutul cultural-istoric este păstrat și valorificat. Participanții vor avea ocazia să descopere poveștile clădirii, alături de istoria și moștenirea culturală a Asociațiunii ASTRA.
“Poveștile Parcului ASTRA”, alături de istoricul Răzvan Pop, care va conduce participanții prin locuri importante din centrul orașului. Tururile ghidate reprezintă un bun prilej de a descoperi și a redescoperi spațiile urbane mai mult sau mai puțin familiare dintr-o altă perspectivă. Mini-excursiile de explorare a Sibiului sunt programate la ora 18:00 și ora 20:00, având drept punct de plecare Corpul B al Bibliotecii ASTRA.
“Povești altfel în pijamale” – la ora 20, bibliotecarii de la ASTRA vor citi povești copiilor, în spațiul American Corner Sibiu (Corp B, et. 5). Cei mai tineri vizitatori sunt așteptați să asculte povești captivante, transformate în lecții de viață sănătoasă.
Expoziţia “Călător în natură”, realizată de artistele plastice Maria Matei și Elena Oros. Expoziția va fi în foaierul bibliotecii (Corp B, parter) şi poate fi vizitată între orele 17 și 22.
“Noaptea Muzeelor reprezintă un moment deosebit pentru comunitate, în care cultura, istoria și poveștile prind viață în mod autentic. Biblioteca ASTRA se alătură instituțiilor muzeale din Sibiu pentru a oferi publicului o experiență aparte, dedicată descoperirii. Spațiu al culturii și al memoriei colective, biblioteca își deschide porțile pentru toți cei care doresc să exploreze istoria și comorile locului în care trăim. Invităm publicul de toate vârstele să ni se alăture pentru o seară plină de emoție și descoperiri valoroase.”, a transmis Răzvan C. Pop, istoric și director al Bibliotecii ASTRA Sibiu.