Experiența unui tânăr din Sibiu după o lună și jumătate în Africa. Ce l-a impresionat cel mai mult

Acasa >

Articol

Florin Popa, un tânăr de 28 de ani din Sibiu, a ajuns în Africa datorită job-ului său de steward, din cadrul unei companii aeriene. După o lună și jumătate de stat în Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeș, a trăit o experiență unică și a reușit să vadă atât cultura, cât și stilul de viață al locuitorilor.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Una dintre dorințele lui Florin, înainte de a ajunge în Africa a fost să danseze cu africanii. Chiar din prima seară, dorința i s-a împlinit: „Ne-am oprit la un magazin pentru a cumpăra mâncare, iar lângă era un local cu muzică și dans specific. Am început să dansăm cu ei pe ritmuri africane. Este incredibil câtă energie și pasiune pun în dans”.

Chiar dacă temeperaturile sunt extrem de ridicate, oamenii se îmbracă normal, iar energia lor este incredibilă. Tânărul povestește că a văzut mulți oameni care duc o viață simplă și fără stres.

Ospitalitatea oamenilor l-a impresionat

Florin spune că pe străzile din Abidjan a văzut și sărăcie. Oamenii stăteau pe marginea drumului și încercau să vândă diverse lucruri, banane, cocos, pui etc. De asemenea, a mai văzut cum coceau bananele și le vindeau.

Totuși, pe lângă sărăcie, a remarcat un lucru important al vieții din Africa și anume ospitalitatea localnicilor, lucru pe care, spune el, nu l-a prea văzut la noi: „Sunt foarte prietenoși, deschiși și te primesc cu brațele deschise. Am avut ocazia să merg la cineva acasă și am fost impresionat de modul în care își trăiesc viața. Familiile sunt mari, unite și se simte acea atmosferă de familie pe care nu o vezi prea des la noi.”

Bananele prăjite cu sare, printre delicatese

A avut ocazia să învețe despre obiceiurile culinare ale localnicilor și să mănânce din mâncarea lor: „Am mâncat o garnitură asemănătoare cu orezul ca textură, dar la gust era mai mult ca un cartof dulce. Este făcută dintr-o rădăcină care se fierbe, apoi se usucă, se fierbe din nou, după care se toacă și se usucă iar”.

În gastronomie ei folosesc acest aliment ca și garnitură, iar nelipsitele banane sunt gătite în diverse feluri: prăjite cu sare, coapte, fierte. Acesta a mai observat că supermarketurile din Africa sunt destul de sărăcăcioase, dar în schimb carnea de vită este ieftină.

După experiență a rămas cu un prieten

Florin și-a făcut un prieten în Abidjan, pe Yannik, cu care a rămas în relații bune, ba chiar a reușit să îl învețe câteva cuvinte în română. Cu toate că în acea zonă se vorba foarte multă franceză.

Tânărul recunoaște că, deși nu a apucat să viziteze savana pentru a vedea animalele, a rămas cu amintiri plăcute și cu un prieten apropiat: „Am rămas cu amintiri faine și cu un prieten. Mă bucur că am avut ocazia să trăiesc această experiență pe care aș repeta-o oricând!”

 

Autor
25 ianuarie 2025 la 18:05

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 9 ore
Bravo, băieți: Poliția Română se promovează cu o manea
Un clip postat pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne, prin care se dorește responsabilizarea celor care...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 12 ore
Accident langă Rășinari. Un șofer a alunecat într-un pârâu
Un accident a avut loc de 1 Mai, în afara localității Rășinari, pe un drum forestier. Șoferul a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit