După „botezul focului”, pregătiţi pentru orice scenariu 

Acasa >

Articol

România, în actualul context al insecurităţii continentale provocat de invadarea Ucrainei de Armata Federaţiei Ruse ( n.n coroborat cu războiul hibrid ce vizează destabilizarea sistemului administrativ şi economico-politic din UE) dintr-un stat numit/amintit în mediile internaţionale ca fiind "Poarta dintre Occident şi Orient este tratată ca un stat geo-strategic care poate asigura securitatea regională. Este un moment crucial pentru istoria noastră iar România a înţeles asumarea şi edificarea rezilienţei securităţii regionale, adoptând şi o strategie de securitate integrată, definită în plan militar, politic, economic şi social naţional, chiar dacă aceste eforturi par să fie umbrite de efectele crizei alimentare, crizei energetice şi a noilor forme pandemice de la nivel mondial.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Rezilienţă şi prevenţie

Garnizoana Sibiu oferă suficiente exemple edificatoare privind bunele practici care susţin strategiile de securitate integrată din România şi implicit parteneriatul cu SUA şi NATO. În acest sens consemnăm recentul exerciţiu militar din poligonul Cârţişoara, Aici studenţii anului II, arma artilerie şi rachete din Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, aflaţi la pregătire în cadrul Centrului de Perfecţionare Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană "Ioan Vodă", au executat trageri de luptă . Pentru a ajunge la acest nivel, numit conform tradiţiei "botezul focului", tinerii artilerişti au parcurs, în cadrul pregătirii academice, mai multe module teoretice şi practice în care şi-au însuşit principiile tragerilor, cunoaşterea tehnicii şi armamentului de artilerie şi şi-au format deprinderi practice de întrebuinţare în luptă a acestora.

Experţi în tragerile reale 

Tragerile au fost executate cu tunul antitanc calibru 100 mm, sub supravegherea directă a instructorilor din cadrul Centrului de Perfec­ţionare. Studenţii, în preajma muniţiilor reale şi sub zgomotul asurzitor provocat de plecarea proiectilelor din ţeavă, au simţit, pentru prima dată în viaţă, emoţiile tragerilor reale cu sistemele de artilerie terestră. Rezultatele din poligon au certificat faptul că sunt foarte bine pregătiţi pentru situaţii reale.

Autor
17 iulie 2022 la 19:52

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 5 ore
Accident langă Rășinari. Un șofer a alunecat într-un pârâu
Un accident a avut loc de 1 Mai, în afara localității Rășinari, pe un drum forestier. Șoferul a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 7 ore
1 Mai în Dumbrava: probabil cel mai liniştit loc din Sibiu (şi împrejurimi)
Până nu demult, Dumbrava era locul obligatoriu şi tradiţional pentru toate distracţiile "câmpeneşti" ale sibienilor. Am scris de...
Actualitate
9 min de citit