Parcul Sub Arini din Sibiu este unul dintre cele mai vechi din România. A fost amenajat începând cu anul 1856, iar lucrările au fost coordonate de inginerul Wolfgang Seifried. De atunci zona a evoluat într-un spațiu verde spectaculos, cu peste 68 de specii vegetale și aproximativ 95 de specii de păsări. Cu cei aproximativ 22 de hectare, Sub Arini este unul din cele mai vechi parcuri din România. Între 1857 şi 1858 aici au fost trasate și materializate două alei principale, de-a lungul fostului canal de pe strada Şcoala de Înot şi al pârâului Seviş.
În 1865 se deschide restaurantul ”Sub Arini” – actualul restaurant ”Bolta Rece”. Acest restaurant este considerat ca fiind prima construcție din parc, care a apărut după ce au fost realizate digul (1859) și podul peste pârâul Trinkbach (1860). Din păcate, nu se cunoaște cu certitudine cine a fost primul proprietar. Un singur lucru este cert în perioada interbelică și până în anii 1940, Oskar Seiser a fost un nume important în peisajul cofetăriilor și restaurantelor din Sibiu, inclusiv în zona Sub Arini. Este posibil ca el sau familia sa să fi avut legături cu localul, dar nu există o confirmare directă că ar fi fost primul proprietar. La început acest local era unul aparte cu lume selectă. Ulterior după 1950 localul a fost preluat de stat și gestionat ca la stat. Era neîncăpător sâmbăta și duminica, dar mai ales după meciurile disputate pe stadion. După revoluție au fost făcute reestetizări modernizări, doar că lipseau mușteriii. Ca atare a venit timpul de a pune lacătul la vedere. Clădirea a început să prindă patina ploilor și a căzut pradă igrasiei. Curtea devenise loc de pășunat, iar de pe porțile din fier uleiul verde – decojit a lăsat loc ruginii.
Concomitent cu revitalizarea și estetizarea celor 22 de hectare, administrația publică a acceptat lucrări în incinta curții restauratului, dar și modificări serioase la structura imobilului inițial, inclusiv completarea lui cu noi corpuri de clădire. Proiectul numit generic ”gourmet food” va cuprinde patru bucătării diferite, mărind capacitatea restaurantului, care va fi generoasă, având și o zonă self-service. Practic vor fi 232 locuri în interior și 92 locuri la terasă. Evenimentele private vor fi găzduite la etaj, un spațiu care dispune de 48 de locuri în interior și 44 la terasă. În faza de finalizare este și o parcare subterană. Aceasta, alături de corpurile de clădire din sticlă, schimbă prefixul secolului XIX în cel purtat de secolul XXI. Pe un panou avertizor este scris cu negru și roșu că actualul look al obiectivului reflectă modificările soluțiilor din proiectul propus în 2017, proiectul 439 emis de Primăria Sibiu, în care apare și termenul de finalizare 05.04 2025.