Conducerea AFT, la Seminarul Comandanţilor de Academii Militare din Uniunea Europeană

Acasa >

Articol

Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu informează că în perioada 3-7 iunie 2024, comandantul (rectorul) AAFT, gl. bg. Prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, împreună cu prorectorul pentru programe şi relaţii internaţionale, col. prof. univ. dr. Vasile Căruţaşu, alături de alţi comandanţi şi reprezentanţi ai academiilor militare din Uniunea Europeană, au participat la cea de-a XV-a ediţie a Seminarului Comandanţilor de Academii Militare din Uniunea Europeană (EUMACS 2024), eveniment găzduit de Academia Militară Regală din Bruxelles, Belgia.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

EUMACS este un eveniment organizat, anual, de către una dintre academiile militare din ţara care deţine preşedinţia Uniunii Europene şi are ca obiectiv principal informarea comandanţilor, rectorilor şi a superintendenţilor instituţiilor militare de învăţământ superior din Uniunea Europeană despre discuţiile legate de educaţia militară de la nivelul Grupului de Implementare şi al Colegiului European de Securitate şi Apărare. Prin aceste întâlniri de lucru se urmăreşte identificarea celor mai eficiente modalităţi de comunicare între academiile militare din Europa în ceea ce priveşte pregătirea tinerilor ofiţeri, dar şi consolidarea relaţiilor de cooperare dintre acestea.  

Discuţiile ediţiei din acest an s-au concentrat pe patru direcţii de actualitate. Astfel, a fost analizat conceptul de leadership pe care studenţii militari îl învaţă şi modul în care acesta corespunde nevoilor de formare ale viitorilor ofiţeri europeni, s-a încercat identificarea metodelor optime de integrare a inteligenţei artificiale şi a elementelor de cyber în pregătirea tinerilor ofiţeri şi a modalităţilor de adaptare a curriculelor academiilor militare europene în ceea ce priveşte războiul purtat cu ajutorul dronelor. O altă temă a discuţiilor a fost reprezentată de "Generaţia Z" şi provocările recrutării de candidaţi care să urmeze o carieră militară. 

Concluziile rezultate în urma tratării acestor subiecte au condus spre identificarea unor posibile soluţii care, implementate eficient, vor îmbunătăţi procesul de formare şi instruire al viitorilor ofiţeri europeni. (DC)

18 iunie 2024 la 12:23

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Nedeia Dicu
acum 19 minute
Filme europene și filme suedeze din anii 60, prezentate sibienilor la „Gong” și CineGold
Timp de cinci zile, între 28 mai și 1 iunie, Teatrul „Gong” și CineGold le vor oferi sibienilor...
Cultură
3 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 46 minute
Averse torențiale, vânt și grindină. Cod galben de ploi până diseară
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționate cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Sibiu. Potrivit ANM,...
Eveniment
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 53 minute
Alegerile pentru turul întâi al prezidențialelor, fără incidente deosebite în județ. Doar 3 incidente minore
Întreg procesul electoral pentru turul întâi al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat în județul Sibiu fără a fi înregistrate...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 58 minute
Urs în Arpașu de Sus. A fost emis mesaj RO-Alert
Autoritățile au emis luni, un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Arpașu de Sus, cu privire la prezența unui...
Actualitate
1 min de citit