Cât o costa cafeaua la bodegile din Sibiu?

Acasa >

Articol

Umblă prin media românească o informație potrivit căreia România ar fi fost invitată la reuniunea de la Paris, dar că ai noștri n-au catadicsit să se prezinte. Informația a fost vehement negată de consilierul prezidențial Cristian Diaconescu. Adevărul e că, oricare ar fi realitatea, două lucruri sunt certe: România nu a participat la acele discuții, absența alor noștri reflectând felul în care suntem percepuți. * Ninsoarea și temperaturile mai scăzute (în fond, specifice iernii) i-au mânat pe români spre magazinele de îmbrăcăminte și de bricolaj, de unde și-au cumpărat geci, izmene, cizme, lopeți și căști. Ar putea și comercianții să plătească niște acatiste la biserică, pentru ninsori mai dese. * jurnalul.ro titrează: „Vești proaste pentru români. Facturile la energie se vor dubla de la 1 aprilie 2025: „Se spală pe mâini cu nişte oscioare". La finalul lunii martie plafonarea prețurilor la energie e lăsată la vatră și se pare că familiile vulnerabile vor primi, drept ajutor, un voucher de 36 de lei/lună. Și uite așa se vor mai înfierbânta nemulțumirile, se mai duc niște procente din puținul celor aflați la guvernare și ajungem să ne mirăm, din nou, de ce câștigă teren unii de care mulți nu auziseră. * Citim tot în jurnalul.ro: „BNR estimează scăderea inflației. Ratele la credite se vor menține ridicate. Românii se vor confrunta cu scumpiri în 2025”. Nu întotdeauna te poți lua după prognozele BNR, dar pe asta cu scumpirile au nimerit-o. În fond, e suficient să fii cât de cât ancorat în realitate, ca să vezi că prețurile cresc precum voinicul din poveste. * Aflăm că Sibiul are mai puțini turiști și că de vină ar fi promovarea atracțiilor burgului. Promovarea ca promovarea, dar cred că nici prețurile nu-l au tocmai pe „vino-încoa”. Nu de alta, dar săptămâna trecută am băut o cafea la o terasă pe plajă, în buza Atlanticului, cu 1,20 euro, adică 6 lei. Un preț pe care în Sibiu nu cred că îl mai găsești nici pe la bodegile de cartier. * Antena 3 anunță că „Ninge în jumătate de țară. Vine gerul extrem”. Care-i știrea? Că ninge iarna? Că în februarie ar putea fi ger? Pentru ăștia „ger extrem” e și temperatura de -12 grade Celsius, adică o valoare obișnuită pentru iernile copilăriei noastre.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

 

Autor
19 februarie 2025 la 07:23

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 3 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 6 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit