Bogdan Trif: "S-a stins un om care a pus Sibiul pe harta culturală a Europei"

Acasa >

Articol

În urma trecerii în neființă a părintelui “Muzeului Satului”, prof. univ. dr. Corneliu Bucur (director al Muzeului Tehnicii Populare din 1969 până în 2009), fost senator al României, Sibiul a pierdut o personalitate care a scris istorie.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Moștenirea lăsată de Corneliu Bucur este uriașă. Complexul Național Muzeal ASTRA a devenit, sub conducerea sa, perla de cultură a Sibiului și a Europei. Muzeul din Dumbrava Sibiului este nu doar cel mai mare ca întindere și număr de exponate, ci și cel mai valoros din Europa. Corneliu Bucur a promovat valorile și tradițiile populare, lăsând o moștenire inestimabilă generațiilor următoare, cum nu a făcut-o nimeni în Sibiu.

Nu doar angajații Muzeului ASTRA, ci toți sibienii din tânăra generație avem obligația să-i continuăm munca uriașă, să promovăm în continuare, prin orice mijloace, cultura și tradițiile poporului român.

Am avut privilegiul să îl cunosc pe directorul muzeului și să colaborăm pentru o perioadă de timp, dar și pe omul Corneliu Bucur, prieten al tatălui meu.

În numele echipei PSD Sibiu, îmi exprim profundul regret la trecerea în neființă a profesorului universitar doctor Corneliu Bucur.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei!

 

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Autor
05 martie 2022 la 20:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 13 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 16 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 16 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit