Performanțele lui Michael Phelps

Acasa >

Articol

Mulți specialiști îl consideră pe Michael Phelps ca fiind cel mai bun înotător din istorie. Cifrele vorbesc pentru el întrucât este cel mai bun sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, el având 28 de medalii, dintre care 23 sunt de aur.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Așadar, vitrina americanului este plină de trofee și medalii care mai de care mai strălucitoare. În cele ce urmează vei afla cum a început totul și ce mari performanțe a reușit el de-a lungul întregii sale perioade pe care a petrecut-o în bazinul de înot.

 

Începutul carierei

S-a născut la Baltimore, Maryland, pe 30 iunie 1985. Cele două surori mai mari ale lui, Hilary și Whitney practicau înotul și s-a hotărât să încerce și el acest sport. În plus, avea foarte multă energie și mama lui s-a gândit că timpul petrecut în bazin îl va ajuta.

A descoperit că îi place foarte mult să înoate și astfel a ajuns să facă parte din North Baltimore Aquatic Club la frageda vârstă de 10 ani. L-a întâlnit acolo pe antrenorul Bob Bowman care i-a văzut potențialul și l-a făcut să se antreneze din ce în ce mai serios.

 

Cum se antrena Michael Phelps

Toată lumea știe că antrenamentele lui erau foarte dure. În apogelul carierei sale el înota 80 de kilometri pe săptămâna. Avea în general 2 antrenamente pe zi, dar numărul lor era uneori și mai mare de atât, atunci când voia să ajungă în cea mai bună formă.

Majoritatea antrenamentelor lui erau concentrate pe tot felul de exerciții în care împingea apa cu picioarele și în care făcea mișcări cu brațele înainte și înapoi ca și cum ai desena cifra 8.

El nu se antrena însă doar în bazin, ci și pe uscat. Mergea la sală să ridice greutăți de cel puțin 3 ori pe săptămâna. Per total, el se antrena zilnic între 5 și 6 ore pe zi, timp de 6 zile pe săptămâna. Odihna era și ea importantă pentru că dormea minim 8 ore pe noapte și încă 2-3 ore în timpul zilei.

 

Dieta de campion a lui Michael Phelps

Antrenamentele dure pe care le făcea l-au transformat pe Michael Phelps într-un mare gurmand. Sunt zvonuri conform cărora el mânca peste 12.000 de calorii pe zi. De fapt însă, el a negat aceste zvonuri și se pare că mânca între 8 și 10.000 de calorii pe zi.

Pentru el dieta devenise ca un job, unul foarte greu de altfel. Dimineața servea o omletă cu șuncă și cașcaval, un castron mare cu fulgi de ovăz, fructe și cafea. La prânz mânca un fel de ciorbă de perișoare cum este la noi, iar seara mânca o carne slabă, cu cereale integrale și foarte multe legume.

Pe înot să știi că poți să pariezi la multe case de pariuri din România care au și o zonă de Casino unde poți primi rotiri gratuite azi. Revenind la dieta lui Phelps, aceasta îl ajuta foarte mult ca să se antreneze și ca să devină din ce în ce mai puternic.

 

Cele mai mari performanțe ale lui Michael Phelps

Este un sportiv care a debutat la Jocurile Olimpice în 2000 de la Sydney pe când avea doar 15 ani. Are 20 de recorduri care sunt în Guiness World Records pe care nu le mai menționez.

Așadar, putem spune că este nu doar o legendă a înotului, ci și un incredibil atlet.

 

Atena 2004

În 2000 la Sydney, la doar 15 ani, termină pe 5 în finala probei de 200 de metri fluture. Merge însă la Atena, 4 ani mai târziu și câștigă prima medalie de aur, la 400 de metri mixt cu un timp de 4:08.26, stabilind astfel un record mondial.

Își mai trece în palmares alte 5 medalii de aur, la 100 de metri și 200 de metri fluture, una la 200 de metri mixt și două cu ștafeta SUA la 4 x 200 de metri liber și 4 x 100 de metri liber. A mai obținut și 2 medalii de bronz, la 200 de metri liber și la ștafeta de 4 x 100 de metri liber.

 

Beijing 2008

Câștigă nu mai puțin de 8 medalii la Beijing, toate de aur. S-a impus în finalele de la 200 de metri liber, 100 de metri fluture, 200 de metri fluture, 200 de metri mixt, 400 de metri mixt și cu ștafeta SUA la 4 x 100 de metri liber, 4 x 200 de metri liber și 4 x 100 de metri mixt.

La 7 dintre aceste probe au fost stabilite noi recorduri mondiale. Excepția a fost proba de 100 de metri fluture, unde s-a mulțumit doar cu un record olimpic.

 

Londra 2012

În Anglia nu a mai avut un succes la fel de răsunător ca cel din Beijing. Câștigă însă 4 medalii de aur, la 100 de metri fluture, 200 de metri mixt, 4 x 200 de metri liber și 4 x 100 de metri mixt. Și-a trecut în palmares și două medalii de argint, la 200 de metri fluture și 4 x 100 de metri liber.

 

Rio de Janeiro 2016

Revine după ce a decis să se retragă din activitate și merge la Jocurile Olimpice din Brazilia. Aici câștigă 5 medalii de aur, 2 fiind individuale, la 200 de metri fluture și 200 de metri mixt și 3 cu ștafeta SUA la 4 x 100 de metri liber, 4 x 200 de metri liber și 4 x 100 de metri mixt.

Obține aici și o medalie de argint la proba de 100 de metri fluture. Acestea au fost toate medaliile de la Jocurile Olimpice ale lui Michael Phelps. El mai are însă foarte multe pe care le-a câștigat și la Campionatele Mondiale și este așadar limpede că este un sportiv incredibil.

 

07 august 2023 la 08:07

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 8 ore
Măldărășanu: ”Sunt realist, sunt 3 puncte nemeritate, este o victorie norocoasă”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a recunoscut, la finalul meciului de la Galați, că victoria este una nemeritată...
Sport
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
FC Hermannstadt câștigă derbiul pentru șefia play-out-ului, întorcând rezultatul la Galați, în repriza secundă
Sibienii erau conduși cu 1-0 la pauză, dar italianul Murgia și Tiago Goncalves au întors rezultatul în numai...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
CSU Sibiu, la un meci distanță de calificarea în turul următor după cele două victorii de-acasă, cu Galațiul. Pipkins a strălucit de fiecare dată
”Galben-albaștrii” au câștigat ambele meciuri disputate în Sala ”Transilvania”, joi și sâmbătă, astfel că mai au nevoie de...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
După 3 ani, fotbalul revine pe arena mare a Mediașului. Academia ACS Mediaș va avea acces la întreaga bază sportivă
O veste mult șteptată nu numai de cei de la prima echipă a ACS Mediaș, din Liga 3,...
Actualitate
2 min de citit