Tribuna
Fabrica Sevis
Jocurile Olimpice / Ancuța și Simona, fetele noastre de aur! ”Argint” pentru echipajul ”patru rame” masculin
Jocurile Olimpice / Ancuța și Simona, fetele noastre de aur! ”Argint” pentru echipajul ”patru rame” masculin
© gsp.ro

 

România a cucerit prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ieri, la canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, prin Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, care s-au impus detaşat în Finala A de la Sea Forest Waterway.

Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 minute, 41 secunde și 3 sutimi de secundă, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021).

Medaliile de argint au fost câştigate de Noua Zeelandă (Brooke Donoghue, Hannah Osborne), în 6 minute, 44 de secunde și 82 sutimi de secundă, iar bronzul a revenit olandezelor Roos de Jong şi Lisa Scheenaard, cronometrate în 6 minute, 45 de secunde și 73 de sutimi de secundă.

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

Iniţial finala era programată marţi, dar cursele au fost amânate cu o zi din cauza condiţiile potrivnice.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache s-au clasat pe locul al treilea în Finala B (6:16.86), încheind pe locul nouă în clasamentul general.

Pe nouă au încheiat şi fetele de la patru rame, Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, după ce s-au clasat pe locul al treilea în Finala B (6:35.12).

 

Argint la băieți

 

România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ieri, în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.

© romaniatv.ro

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 minute, 42 de secunde și 76 de sutimi de secundă, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani.

”Tricolorii au încheiat în 5 minute, 43 de secunde și 13 sutimi de secundă, sosind la 37 de sutimi de secundă de campionii olimpici. Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow.

”Bronzul” a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 minute, 43 de secunde și 60 de sutimi.

Britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs şi Sholto Carnegie, care pe finalul cursei au deviat de la direcţie, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian, s-au clasat pe locul al patrulea (5:45.78).

Bilanţul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia