Copiii din Sibiu, invitaţi să participe la un con-curs de pictură şi desen

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Concursul are la bază dorinţa de a da o voce copiilor romi, dar şi prietenilor lor, adică oricăror copii care îndrăgesc şi interacţionează cu persoanele de etnie romă, cu ocazia Zilei Mon­diale a Copilului şi îşi propune să ilustreze cum simt copiii credinţa creştină, cum se îm­ple­teşte ea în viaţa lor şi ce speranţe le insuflă.

Sunt acceptate la concurs lucrări în acuarelă, acrilic, tempera, creion, carioca, cerneală sau colaje, format A4 sau A3, realizate de copii din şcoli primare sau gimnaziale din judeţul Sibiu (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 15 ani), sub îndrumarea unui profesor sau învăţător. Acestea trebuie trimise sau depuse la sediul proiectului din Sibiu, pe strada Mitropoliei,
nr. 30, cod poştal 550179, în atenţia dnei Brumă Ioana-Andrada, telefon contact 0769913353, până la 25 mai 2022.

Lucrările vor fi expuse în Muzeul în Aer Liber ASTRA din Sibiu, în sala de clasă a monumentului Şcoala din Ticera situat în zona Etno Tehno Parc, o zonă dedicată activităţilor educaţionale, la 1 iunie 2022, în cadrul Târgului de Jucării derulat în perioada 28 mai – 1 iunie 2022, dar şi pe site-ul proiectului (www.participatory.ro) şi pe pagina de Facebook a acestuia (PARI project).

Premiile la concurs sunt acordate de Asociaţia Studia Oecumenica după cum urmează: Locul I 400 lei, Locul II 300 lei, Locul III 200 lei, Menţiune I, II, III fiecare 100 lei.

Concursul este organizat în cadrul proiectului de cercetare „Rolul religiei şi al actorilor religioşi în incluziunea socială a romilor: spre o abordare participativă” – acronim PARI – proiect al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi al Universităţii VID din Norvegia, finanţat din programul Norway Grants 2014-2021 şi administrat de UEFISCDI prin contractul nr.38/2021. Proiectul iniţiază, stimulează şi susţine cercetarea românească şi norvegiană cu privire la incluziunea populaţiei de etnie romă, concentrându-se pe rolul (potenţial) al religiei şi al actorilor religioşi în relaţie cu includerea/excluderea romilor. Proiectul îmbină cercetarea sociologică, teologică şi istorică.

„Suntem convinşi că cei care au cele mai bune idei, cele mai frumoase vise, cel mai important cuvânt de spus în societatea noastră sunt copiii. Acest concurs vrea să dea vizibilitate acestor actori principali pentru viitorul nostru”, spune managerul proiectului, prof. univ.
dr. Ştefan Tobler.

09 mai 2022 la 19:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
Un alt loc liniştit al Sibiului: pista de biciclete de pe Cibin sau despre cum nu le avem cu transportul “alternativ” prin oraş
La câtă gălăgie s-a făcut şi se face pe tema transportului aşa-zis "verde" în Sibiu, ar trebui ca...
Actualitate
7 min de citit
acum 2 ore
Afaceri de milioane de euro, scoase la vânzare în Sibiu. Cât costă un hotel în centrul orașului
Sibiul rămâne un oraș turistic, chiar dacă statisticile arată că numărul celor care îl vizitează e în scădere....
Actualitate
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
Derbi pentru locul întâi în play-out. Măldărășanu: ”Suntem într-un moment bun al nostru, pozitivi, încrezători, mergem la Galați să câștigăm”
Antrenorul Marius Măldărășanu, a declarat, înaintea plecării spre Galați, unde FC Hermannstadt întâlnește Oțelul, duminică seara, în etapa...
Actualitate
4 min de citit