Montează aragaze doar cu specialişti autorizaţi ANRE

Acasa >

Articol

Unele modele noi de aragaze care funcţionează cu gaze naturale au două racorduri, iar unul dintre acestea este obligatoriu să fie etanşeizat corespunzător, după scoatea dopului de plastic 
cu care poate fi prevăzut din fabricaţie.
Doar prin etanşeizare se pot preveni incidente grave ce pot fi generate de scurgerile de gaze naturale.
Maşinile de gătit de tip aragaz sunt nelipsite din casele noastre. La un moment dat, după o perioadă de timp, la fel ca orice obiect pe care îl folosim zi de zi, este nevoie ca aragazul să fie schimbat cu un aparat nou. Atunci când aragazul funcţionează cu gaze naturale, trebuie să acordăm o atenţie deosebită la montarea acestuia şi este obligatoriu ca operaţiunea să se realizeze numai de către specialişti autorizaţi în domeniu, de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Atragem atenţia în mod deosebit asupra acestui aspect, deoarece unele modele noi de maşini de gătit, de tip aragaz, sunt prevăzute cu două racorduri (stânga şi dreapta), însă doar unul dintre acestea va fi conectat la instalaţia interioară de utilizare a gazelor naturale. Racordul care nu va fi conectat la instalaţie va trebui etanşat corespunzător, operaţiune ce trebuie făcută doar de către o persoană autorizată. Menţionăm că e posibil ca aceste aparate să fie livrate cu dopuri din plastic montate în racorduri, care au doar rolul de a bloca intrarea de corpuri străine/impurităţi în racord şi nu de etanşare, fiind interzisă utilizarea pieselor (fitingurilor) din materiale plastice pentru etanşeizarea îmbinărilor în instalaţiile de alimentare cu gaze naturale.
Aşadar, etanşeizarea corespunzătoare a racordului neutilizat al aragazului, precum şi racordarea efectivă a aragazului la instalaţia interioară de gaze naturale, operaţiuni ce se fac exclusiv de către specialişti, ne feresc de accidente, ca urmare a scăpărilor/scurgerilor de gaze naturale, ce se pot solda cu pierderi materiale şi chiar vieţi omeneşti.  

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.
 

18 aprilie 2022 la 19:51

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 57 minute
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 1 oră
1 Mai în Dumbrava: probabil cel mai liniştit loc din Sibiu (şi împrejurimi)
Până nu demult, Dumbrava era locul obligatoriu şi tradiţional pentru toate distracţiile "câmpeneşti" ale sibienilor. Am scris de...
Actualitate
9 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Biciclist lovit de o mașină pe B-dul Mihai Viteazu
Polițiștii rutieri au intervenit joi, la un accident produs în Sibiu, pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un șofer a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 4 ore
Curmătura Ștezii, așa cum nu ați mai văzut-o: mașină lângă mașină, grătar lângă grătar
1 Mai a umplut Valea Ștezii atât pe marginea drumului județean ce duce la Păltinis, cât și dincolo...
Actualitate
1 min de citit