Șapte spitale din Sibiu au centre de evaluare COVID

Acasa >

Articol

Șapte centre de evaluare ambulatorie a pacienților COVID-19 cu forme medii de boală se află în acest moment în Sibiu. Aceste centre își propun să scadă presiunea pe unitățile de primiri urgențe ale spitalelor în valul 5.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pacienții în stare gravă/critică vor ajunge în continuare la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, iar pacienții cu formă medie de boală în aceste centre.

Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu a finalizat contractarea serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare organizate la nivelul unităţilor sanitare cu paturi din judetul Sibiu.

Astfel, începând cu data de 19 ianuarie, pacientii confirmaţi cu COVID-19 se pot adresa celor 7 centre de evaluare, organizate la nivelul a șapte spitale. Estev vorba de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, de Spitalul Municipal Mediaș, de Spitalul Orășenesc Agnita, de Spitalul Orășenesc Cisnădie, de Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu și de Spitalul General CF Sibiu.

Reprezentanții CJAS Sibiu precizeazp că în centrele de evaluare se acordă servicii medicale tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, indiferent de statutul persoanei, fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere, pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR identificat în platforma Corona Forms la momentul prezentării în centrul de evaluare.

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit modul de contractare și decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienții cu COVID-19

În ședința de Guvern a fost aprobat proiectul de Hotărâre pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021 – 2022.     

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de  maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

 

Autor
19 ianuarie 2022 la 14:49

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 11 ore
Bravo, băieți: Poliția Română se promovează cu o manea
Un clip postat pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne, prin care se dorește responsabilizarea celor care...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 12 ore
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Accident langă Rășinari. Un șofer a alunecat într-un pârâu
Un accident a avut loc de 1 Mai, în afara localității Rășinari, pe un drum forestier. Șoferul a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 16 ore
Sute de oameni au ales să petreacă 1 Mai la înălțime, pe Aerodromul Măgura-Cisnădie
De 1 Mai, în timp ce mulți au ales clasicele grătare și ieșiri la iarbă verde, câteva sute...
Actualitate
2 min de citit