Unul dintre spectacolele emblematice ale Teatrului Național „Radu Stanca” – „Faust”, după J. W. Goethe, în regia Silviu Purcărete, marchează în această toamnă o dublă aniversare: împlinirea a 18 ani și 300 de reprezentații.
În 1 noiembrie, când „Faust” va ajunge la reprezentația cu numărul 300, publicul prezent în sală va putea face cunoștință cu echipa artistică a spectacolului.
Sibienii care nu au văzut „Faust” au acum ocazia să meargă la spectacol, începând de astăzi, 15 iulie, ora 12:00, Teatrul „Radu Stanca” punând în vânzare biletele pentru toate reprezentațiile din anul 2025. Totodată, vor fi puse în vânzare și biletele pentru spectacolele care vor avea loc în luna septembrie a acestui an.
„FAUST” se va juca în 6 septembrie, la ora 19:00, 7 septembrie, la ora 17:00, 19 septembrie, la ora 19:00, 20 septembrie, la ora 19:00, 3 octombrie, la ora 19:00, 4 octombrie, la ora 19:00, 31 octombrie, la ora 19:00 și în 1 noiembrie, la ora 19:00. Reprezentațiile au loc la Fabrica de Cultură – Sala Faust, din Sibiu, Strada Triajului 1-3, iar prețul unui bilet este 100 lei. Biletele pentru spectacolele TNRS sunt disponibile pe site-ul www.tnrs.ro și la Agenția Teatrală din Sibiu.
„În 19 septembrie se împlinesc 18 ani de la premiera spectacolului Faust, moment la care am avut onoarea și bucuria de a-l avea alături pe actualul președinte al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, pe atuncimMinistru de Externe. În 1 noiembrie Faust va ajunge la reprezentația cu numărul 300, iar pentru publicul nostru o să avem o surpriză, o întâlnire cu echipa artistică a spectacolului”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
„„Faust“ e mai mult decât un spectacol de teatru. Emoționant și visceral, „Faust“ își invită publicul la o experiență puternică despre cunoaștere, credință, durere și iubire. „Faust”-ul lui Silviu Purcărete se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experiență extrasenzorială la granița dintre Pământ și Iad, un peisaj amplificat prin proiecții, muzică rock live, zeci de actori și dansatori și o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizația, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziție teatrală de excepție. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esențiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei și ridicarea lui Faust la Cer. Producția se remarcă prin decor și light design de o impresionantă forță evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burlești, muzică antrenantă sau copleșitoare cu efecte sonore adecvate ambianței funambulești, proiecții video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată”, au transmis reprezentanții Teatrului „Radu Stanca”.