Ediția din acest an a Raliului Sibiului Bilstein are provocările ei, iar despre traseu l-am provocat pe campionul en-titre, Simone Tempestini, să vorbească, în conferința de presă găzduită, joi seara, de sediul Bilstein.
Italianul consideră că traseul de-acum e mai dificil și mai complex decât la edițiile precedente, susținând că e de așteptat ca, pe unele probe, până și mașinile mai lente să prindă o viteză superioară față de edițiile precedente, dând drept exemplu ”speciala” Gâtu Berbecului, parcursă acum în sens invers.
De asemenea, Tempestini junior e de părere că ploile căzute în ultima vreme la Sibiu vor afecta suprafața de rulaj.
”Mi se pare un traseu mai greu, mai complex, având în vedere că una dintre probe, care anul trecut s-a desfășurat în urcare, se va desfășura acum în coborâre. Asta înseamnă că viteza va fi mai mare pentru toți concurenții, adică și pentru cei care concurează cu mașini un pic mai puțin performante. Proba devine mult mai dinamică. Iar în ceea ce privește surpafața, cu siguranță este un pic diferită, pentru că, având în vedere că în ultimele zile vremea nu a fost așa frumoasă. Asta ar putea afecta în timpul cursei, ca proba să devină și mai dură pentru mașinile de concurs, având în vedere că suprafața va fi un pic mai moale. Pot ieși mai multe pietre la suprafață și poate fi mult mai greu pentru piloți să menajeze în mod corect mașinile și anvelopele”, susține italianul.
Proba preferată: între Șanta și Gâtu Berbecului
Tempestini stă în cumpănă când e nevoit să aleagă proba sa preferată de la Sibiu, anul acesta, oscilând între Șanta și Gâtu Berbecului: ”Provocările, la Raliul Sibiului, sunt mereu foarte interesante. În primul rând, probele sunt foarte grele, ai nevoie de o dictare foarte bună. Sunt porțiuni mai virajate și altele de viteză foarte mare și este știut faptul că este o cursă un pic dură, adică trebuie să reușești să menajezi și mașina de concurs, dar și să reușești să nu faci greșeli, să nu pierzi timpul. Cred că o probă frumoasă este Șanta. Mie-mi place, fiindcă e pe coborâre și practic atunci ne dăm seama că, dacă am avea și mai mulți cai putere, ar fi și mai interesant, avându-se în vedere că 300 de cai la vale se simt total diferit față de 300 în urcare. Anul acesta, este și proba Gâtu Berbecului, tot la vale, adică o să fie și mai interesant, așa că – zic eu – lupta pentru cele mai frumoase două probe pentru mine, între astea o să fie”.