Efectul „Paracetamol Challenge” de pe TikTok, la Sibiu. Câte cazuri s-au înregistrat

Acasa >

Articol

Instituțiile medicale din Sibiu au transmis că sunt în alertă după apariția noii provocări periculoase de pe TikTok, în care adolescenții sunt încurajați să înghită cantități mari de paracetamol, o provocare ce a dus la tragedia unui copil de 11 ani din Statele Unite, care și-a pierdut viața.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Deși această „provocare” a ajuns în atenția autorităților, până în acest moment, Sibiul nu a înregistrat astfel de cazuri. Reprezentanții Spitalului de Pediatrie din Sibiu au confirmat: „Nu avem astfel de cazuri până la acest moment”.

Cauzele acestui comportament periculos

Psihoterapeutul Ioana Frunzescu a explicat pentru Tribuna, cauzele acestui comportament periculos în rândul adolescenților. „Rețelele de socializare sunt periculoase. Trebuie reglementări ale statului în acest sens”, a declarat aceasta.

În opinia sa, principalul factor care contribuie la apariția unor astfel de provocări periculoase este educația și implicarea părinților. „Dacă ți-ai educat bine copiii, nu îi tentează asemenea „provocări”.

De asemenea, psihoterapeutul a adăugat că presiunea grupului din care face parte adolescentul joacă un rol important: „Frustrările acumulate de adolescent în diferite domenii  ale vieții și teama de a fi respins de grup dacă nu acceptă provocarea.  Societatea în care trăim, mediul educațional care nu clarifică diferite aspecte ale vieții de zi cu zi și care îl determină pe individul labil afectiv sau în formare (cum e cazul adolescentului) să se simtă singur, inutil, incompetent, nefolositor”.

Soluția recomandată

Pentru a combate acest fenomen, Ioana Frunzescu propune un plan pe termen lung, care include construirea unei societăți mai bune, bazate pe comunicare, empatie și un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere mental, fizic și moral. „Trebuie să construim o societate mai bună, bazată pe comunicare, empatie, demnitate, viață  sănătoasă  mental, fizic, moral,  în mediul în care trăim, învățăm,  muncim și ne petrecem timpul liber”, a concluzionat aceasta.

În ciuda lipsei de cazuri în Sibiu, autoritățile îndeamnă părinții și profesorii să fie vigilenți și să monitorizeze activitățile online ale adolescenților, având în vedere pericolele la care aceștia pot fi expuși în urma unor provocări virale de acest tip.

Autor
07 februarie 2025 la 10:28

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 17 minute
Două dispariții semnalate de polițiști: o fată de 23 de ani și un bărbat de 48 de ani
Poliţiştii sibieni caută o tânără în vârstă de 23 de ani, care a plecat de acasă fără a...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
Derbi pentru locul întâi în play-out. Măldărășanu: ”Suntem într-un moment bun al nostru, pozitivi, încrezători, mergem la Galați să câștigăm”
Antrenorul Marius Măldărășanu, a declarat, înaintea plecării spre Galați, unde FC Hermannstadt întâlnește Oțelul, duminică seara, în etapa...
Actualitate
4 min de citit
Autor Dragos BAKO
acum 19 ore
Bravo, băieți: Poliția Română se promovează cu o manea
Un clip postat pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Interne, prin care se dorește responsabilizarea celor care...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 20 ore
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit