Calfele călătoare din Germania, Elveția, Franța și Marea Britanie pun din nou stăpânire pe curtea Catedralei Evanghelice din Sibiu

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În perioada 5-18 august, curtea Catedralei Evanghelice redevine locul de prezentare a diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi moderne. Calfele călătoare venite din Germania, Elveţia, Franţa și Marea Britanie îi invită pe toți cei interesați să li se alăture în cadrul atelierelor de lucru, fie doar pentru a le pune întrebări, fie pentru a lucra alături de acestea și a-și însuși câteva din tainele meseriilor pe care le practică.

Deschiderea festivă a atelierelor are loc în data de 7 august, la ora 19:00, în Piața Huet, iar la eveniment va participa și trupa Șatra Regală a Asociației Elijah, inițiativa Ruth Zenkert, condusă de violonistul Țucă Parnică.

În cadrul acestui proiect, organizatorul evenimentului, Asociația Casa Calfelor, a pregătit și o expoziție, pe care cei care doresc o pot vizita în cadrul atelierelor de lucru. Aceasta prezintă în imagini toate meseriile prezente la Sibiu în cei 18 ani de activitate.

Asociația Casa Calfelor susține încă din anul 2007 în mod activ transferul de cunoștințe în domeniul artei meșteșugărești prin organizarea a diverse proiecte în Sibiu, de la deja cunoscutele ateliere de lucru demonstrative la cursuri și perioade de practică în școli profesionale, cursuri de perfecționare pentru tineri precum și ateliere pentru copii.

Imaginea orașului Sibiului a fost influențată în mod puternic de dezvoltarea meșteșugurilor care au modelat, iar asociatia noastră încearcă să continue această tradiție prin intermediul lucrărilor realizate de calfele călătoare în fiecare vară” ,susține coordonatorul celor două proiecte de anul acesta, Anda Ghazawi.

 

Mini-ateliere meșteșugărești și artistice

 

În perioada 19-31 august, Asociația Casa Calfelor le vor oferi  din nou copiilor din medii defavorizate și nu numai o serie de mini-ateliere meșteșugărești și artistice.

Custom Image

Proiectul își propune să promoveze meșteșugurile prin micro-cursuri de fierărie, tâmplărie, olărit, gastronomie, prelucrare pâslă și vopsire a textilelor.

Scopul principal al Proiectului ”Susținem identități, creăm comunități” este de a le deschide copiilor noi perspective și de a susține integrarea lor socială.

Programul atelierelor va putea fi găsit pe Sibiu City App și pe pagina de Facebook a Asociației Casa Calfelor Sibiu.

 

 

 

 

Autor
04 august 2024 la 21:15

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 14 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit