Lanț și lacăt pe poarta Cimitirului Evanghelic din Ruși

Acasa >

Articol

În urmă cu o lună de zile, aproape toate mormintele din Cimitirul sașilor din satul Ruși, comuna Slimnic, au fost vandalizate de către doi adolescenți din localitate. Așa cum „Tribuna” a relatat la acel moment, vinovații sunt o fată și un băiat, ambii din Ruși, aflați acum în atenția organelor de cercetare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Recent, mormintele au fost reparate, iar pe poarta metalică ce străjuiește intrarea în cimitir au fost montate un lanț și un lacăt.

Potrivit datelor deținute de „Tribuna”, cei doi tineri teribiliști au distrus 96 de morminte, iar valoarea lucrărilor de reparație a fost de 25.000 de lei, majoritatea sumei fiind achitată de părinții copiilor. 

Tot potrivit surselor noastre, o singură piatră de mormânt nu a putut fi salvată, din cauza vechimii și a distrugerilor provocate de adolescenți.

Urmele distrugerilor se mai văd doar pe pietrele de mormânt, acum lipite cu ciment, deși unele părți ale plăcilor din marmură nu au mai putut fi reconstituite.

Custom Image Custom Image

Comunitatea săsească din localitatea aflată la aproximativ 25 de kilometri de Sibiu a decis ca poarta Cimitirului Evanghelic să fie asigurată cu lacăt, în speranța că o astfel de măsură, luată în premieră, să descurajeze orice viitoare tentativă de distrugere.

Mihai POP

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image 

04 august 2024 la 20:58

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 12 ore
(FOTO) Trofeul Festivalului ”Lucreția Ciobanu” pleacă la Giurgiu. Visul maestrului Ioan Macrea, împlinit după șase decenii…
Ediția a VIII-a a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc ”Lucreția Ciobanu” a adus pe scena Centrului Cultural ”Ion...
Actualitate
5 min de citit
acum 15 ore
Muzeul în care se minunau academicienii români, s-ar fi mutat americanii, iar chinezii salutau „prietenia dintre popoare”
Între cele peste 1.500 de obiecte care formează colecțiile Muzeului Etnografic Rășinari, am găsit „Cartea de aur” în...
Actualitate
5 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 15 ore
1 Mai la Sibiu: de la Ziua Muncii, la o zi liberă: „Nu găseai mici și cârnați așa de ușor”
„Ziua Muncii” s-a transformat de-a lungul anilor, dintr-o zi de sărbătoare populară, într-o o zi liberă de relaxare....
Actualitate
3 min de citit