Primăria Sibiu: „Platforma subterană de deșeuri din Piața Mică a devenit funcțională”

Platforma subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor, amplasată în Piața Mică, a devenit funcțională la începutul luni. Aceasta este dedicată agenților economici din zona centrală care, din cauza constrângerilor de spațiu, nu au posibilitatea depozitării de containere. Investiția, în valoare de 308.000 lei reprezintă o soluție adaptată centrul istoric al orașului, au transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Sistemul este compus din 4 containere amplasate în subteran: unul pentru deșeurile reziduale cu o capacitate de 3 mc, unul pentru biodegradabile de 2 mc, și câte unul pentru hârtie/carton și respectiv plastic/metal, fiecare cu o capacitate de 5 mc. La suprafață sunt amplasate fantele de introducere a deșeurilor, acestea fiind dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor, prin intermediul unui card cu tehnologie NFC. Prin acest sistem se va înregistra numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare utilizator în parte, urmând ca taxa de salubrizare să fie calculată în funcție de aceasta. 

Agenții economici din zonă au fost înștiințați în scris cu privire la această opțiune care li se oferă pentru colectarea selectivă și depozitarea corectă a deșeurilor, fiind invitați să își ridice cardurile de acces. Până în prezent s-au solicitat și predat 12 astfel de carduri.

Odată cu darea în funcțiune a noii platforme, în data de 12 februarie, containerele convenționale, supraterane, amplasate în Piața Mică, au fost îndepărtate.

Reamintim că, în același domeniu, al îmbunătățirii infrastructurii pentru colectarea selectivă a deșeurilor, Primăria Sibiu a obținut finanțarea din fonduri europene nerambursabile pentru amenajarea a 200 de insule ecologice supraterane digitalizate în zonele de blocuri. Acestea vor permite implementarea mai eficientă a instrumentului ”plătești cât arunci”, taxa urmând să fie calculată în funcție de numărul de aruncări de deșeuri reziduale pentru fiecare apartament. Procedura de achiziție pentru primele 110 insule este gestionată de Ministerul Mediului, aceasta fiind în curs în prezent”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.

 

15 februarie 2024 la 11:21

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Nedeia Dicu
acum 9 ore
„Ce înseamnă să am grijă de mine?”, atelier la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Astra îi așteaptă pe tinerii cu vârsta între 10 – 13 ani la un atelier dedicat vârstei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 20 ore
Radu Carp: „Realitatea augmentată din mentalul uman are nevoie azi de lumina înțelepciunii”
Asistența prezentă, în sala Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, la dezbaterea focusată pe logica stategiilor doctrinale paradoxale din...
Eveniment
5 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 21 ore
Viceamiralul Jan De Beurme a avut întrevederi cu membrii Comandamentului NATO de la Sibiu
În contextul derulării exercițiului Dacian Spring 2025, Inspectorul General al Inspectoratului General al Apărării din Belgia, viceamiralul Jan...
Eveniment
2 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 21 ore
Inaintări în grad la Comandamentul NATO Sibiu
Militari din HQ MNC-SE au fost înaintați în grad pentru contribuțiile lor. Printre aceștia, generalul de brigadă Constantin...
Actualitate
2 min de citit