Tribuna
PNL
Parfumul - accesoriul nevăzut, dar sesizabil. Cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte
Liuba STARII
14789 vizualizari
Parfumul - accesoriul nevăzut, dar sesizabil. Cum să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte
© Elena Sonyk
Parfumul este accesoriul nevăzut, dar sesizabil şi o armă ascunsă a fiecărei femei. Aroma pe care ţi-o alegi va fi asociată de către cei din jur cu tine. Odată ce vei pleca, asemenea unei umbre, el va râmâne şi va lasă o amprentă. Chiar dacă nu îl simţi, interlocutorii mereu observă dacă miroşi sau nu a parfum. Aplică-l pe gât şi la încheieturi şi nu-l folosi în cantităţi mari. Primăvara şi vara ar putea să fie un parfum cu note proaspete şi fine, iar toamna şi iarna să fie mai dulce. Specialiştii elle.ro au aflat secretele celor mai scumpe ingrediente folosite în crearea aromelor inedite şi au descoperit câteva trucuri pentru depistarea fake-urilor.

Florile de iasomie      
                                                                                                                    
Iasomia şi versiunea sa sintetică sunt unele dintre ingredientele care se află în peste 80% din parfumurile pentru femei. În plus, un alt lucru interesant este că florile de iasomie sunt foarte fragile, iar ele trebuie aşezate în anumite coşuri speciale pentru a fi protejate.

Trandafir bulgăresc

Un alt ingredient pe care îl vei găsi în majoritatea parfumurilor este şi trandafirul bulgăresc. Producţia lui este şi mai intensă, dar şi costisitoare. Sezonul în care poţi culege trandafirul din acea vale este destul de limitat, muncitorii având la dispoziţie aproximativ o lună. Din cauza preţului ridicat al uleiului de trandafir, unii producători încearcă să-l dilueze cu alte uleiuri esenţiale pentru a-l vinde la suprapreţ.

Iris

Dacă eşti adepta parfumurilor fresh, de zi, atunci în mod cert ar trebui să conţină iris. James Craven, parfumier la Les Senteus în Londra, a spus că irisul este unul dintre cele mai scumpe trei ingrediente pentru parfumuri. Acesta este extras din rădăcina sa, iar procesul este unul îndelungat.                                                                                                        

Oud (Lemn de Agar)

Oud-ul provine din lemnul unui copac tropical numit agar. Acesta se obţine după ce copacul se infectează cu o bacterie, numită "Phialophora parasitica", care va face lemnul să producă o aromă extrem de intensă. Este important de reţinut că doar 2% dintre copacii de agar produc oud, ceea ce face întreg procesul şi mai greu, mai cu seamă că este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume.              

Mosc

Moscul este un alt ingredient pe care îl vei regăsi în majoritatea parfumurilor. El provine de la cerbul moscat, un animal care este pe cale de dispariţie. Moscul a fost folosit până la sfârşitul secolului 19, când oamenii au decis să nu mai sacrifice aceste animale. Însă, astăzi există şi alternative prin care moscul poate fi produs şi din plante.

Ambră cenuşie

Ambra cenuşie este unul dintre cele mai scumpe ingrediente care se află în parfumuri. Şi nu este de mirare deoarece provine din intestinele caşaloţilor. Ea a fost folosită încă din Antichitate, iar în zilele noastre găsim extrem de multe parfumuri care conţin ambră cenuşie.

Parfumul original vs parfumul fake

Parfumurile originale vin ambalate frumos, cu celofanul aranjat bine pe cutiuţă. Cele mai multe parfumuri false vin ori fără acest celofan, ori cu el aranjat în grabă. În plus, de multe ori cele false nu au numele potrivit. Niciodată să nu crezi că numele a fost scris greşit pentru că nicio firmă care se respectă nu va greşi numele produsului pe care îl vinde. Cea mai simplă metodă de a afla dacă parfumul ales este original, este prin descifrarea codului de bare. Acest cod este imprimat pe orice produs cosmetic, pe spate sau în lateral. Dacă parfumul pe care l-ai ales are o valabilitate mai mare de 30 de luni, se va indica pe ambalaj cât timp poţi folosi produsul, printr-un simbol reprezentat de o cutiuţă cu un capac deschis. În apropierea acestui simbol poţi vedea şi codul de lot, care se află pe ambalaj, dar şi pe spatele sticluţei de parfum. În cazul unui parfum original, codul de lot trebuie neapărat să fie identic în ambele locuri, deoarece semnifică data de fabricaţie a parfumului. Din fericire, avem la dispoziţie câteva site-uri care ne pot fi de mare folos în verificarea produsului preferat. Poţi să verifici codul de bare al parfumului pe codecheck.info sau pe site-ul checkcosmetic.net. Numărul de lot al parfumului se poate verifica pe site-ul checkfresh. com .

Încă câteva secrete

Pe orice parfum de firmă vei găsi notată pe fundul sticluţei ţara de origine. Cele false, în schimb, vor fi de regulă "Made in China" sau ţara de origine nu va fi menţionată deloc. Într-adevăr, unele parfumuri false vor avea notate pe ele aceaşi ţară de origine ca cele originale, însă, din fericire, mai sunt şi alte criterii pe care să le iei în calcul. Sticluţa în sine trebuie să fie făcută dintr-un material rezistent, de calitate, ce are o suprafaţă netedă, în timp ce în cazul parfumurilor false nu s-a pus preţ pe acest lucru. De asemenea, capacul trebuie mereu să fie prins bine de sticlă, chiar dacă aceasta este cu capul în jos. Este destul de simplu să recunoşti un parfum original dacă scuturi sticluţa. Dacă faci acest lucru, vei observa câteva balonaşe care vor apărea când o scuturi şi care vor dispărea după aproximativ 10-15 minute după ce te-ai oprit. În cazul celor false, balonaşele dispar aproape instant.

Trei straturi

Parfumurile originale au trei straturi: note de vârf, note de mijloc şi note de bază. La început, vei simţi notele de vârf, după ceva timp pe cele de mijloc, iar la final cele de bază. Însă parfumurile false vor avea acelaşi miros pe toată durata, un miros ce poate fi considerat plat. Parfumurile originale ar trebui să dureze în jur de două-trei ori, în timp ce parfumurile false nu depăşesc o oră. Parfumurile originale ar trebui să reziste mai mult de 24 de ore când sunt pulverizate pe hârtie.

Sursa: elle.ro






comentarii
10 comentarii

Do you run a website or a blog? Would you like to make money from your website? We can help you. Our lingerie and sex toy affiliate program will enable you to display our banners on your website and when someone clicks on these banners or affiliate links and purchases sex toys or lingerie products from our store, you will earn a handsome commission. Now you can start making money from every single visitor whilst you sleep. We are currently expanding our affiliate base and have over 30,000 affiliates which include but are not limited to sex toy review blogs, lingerie blogs, e-commerce stores, travel blogs, lifestyle blogs, fashion blogs and more.

Welcome to Peaches and Screams Affiliate Program Page. Earn money from your website, blog, social media pages, videos and friends!

HERE'S HOW OUR LINGERIE AND SEX TOY AFFILIATE PROGRAM WORKS

Step 1: Sign up
Step 2: Choose your banners and add them to your website or share affiliate links on your social media pages or e-mails
Step 3: When someone clicks on your affiliate banner or links and buys and makes a purchase from Peaches and Screams, you earn money!
Step 4: We pay your affiliate earning to you!
Step 5: Repeat!

https://peachesandscreams.co.uk/pages/lingerie-and-sex-toy-affiliate-program
Linnie Chuter
10.04.2020 15:09
Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:28
Buna,
Scriu pentru a vă informa că oferim împrumuturi private la o rată a dobânzii de 2%. Vă putem împrumuta să faceți afaceri, să gestionați o fermă sau orice doriți să faceți ca proiect. Contactați-ne direct prin e-mail: (sduplens@gmail.com)
Salutările mele cele mai bune
Laure
17.05.2020 12:33
BUNA ZIUA LA PULICUL GENERAL,
ma numesc Rodica, vreau sa folosesc acest mediu pentru a informa lumea despre cum m-am îmbogățit după ce mi-am vândut unul dintre rinichi la Spitalul Național Aditya Pradhan, Înainte am căutat un spital sincer pentru a-mi vinde rinichiul după atâția ani de trăind în sărăcie, până când mă întâlnesc cu un prieten major care m-a prezentat la spitalul ADITYA, negociem prețul și au acceptat să-mi cumpăr rinichii pentru 780.000 de dolari și mi-au plătit jumătate din plată înainte de a merge pentru operație.
Imediat după operație, îmi oferă soldul rămas al banilor și sunt încă într-o stare de sănătate foarte bună și sunt din nou mulțumit de viața mea, deoarece sărăcia este o crimă în timp ce banii sunt apărare.
Pentru cei care caută locul potrivit pentru a vă vinde rinichii și pentru a rămâne sănătos, puteți contacta spitalul ADITYA la
[ DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM ]
Încă o dată, trebuie să folosiți ceea ce aveți pentru a obține ceea ce nu aveți și veți fi în continuare într-o stare bună și sănătoasă, deoarece sărăcia este o crimă, în timp ce banii reprezintă mijlocul de apărare, apelând acum la spital la
[ DR.PRADHAN.UROLOGIST.LT.COL@GMAIL.COM ]
RODICA
15.08.2020 00:08
sildenafil uk paypal https://eunicesildenafilcitrate.com/ sildenafil canada buy
sildenafil 50mg indiaSildenafil
03.04.2021 20:46
alprostadil cream https://alprostadildrugs.com/ injectable drugs for ed
does topical
05.04.2021 15:51
generic tadalafil united states https://elitadalafill.com/ tadalafil pills
tadalafil dosage
07.04.2021 17:18
Hello

Get your content marketing going.

We write articles for your website or blog.

We can also syndicate your content for better reach.

Check us out at https://GetArticlesDone.net

Take a look and bookmark us now.


Best Regards!

Your GAD Support Team

PS: Why? More content means more visitors. We have highly rated US/UK Writers. Original Content. Fast Turnaround. Lowest Pricing.








If you do not wish further communication you can unsubscribe your site at https://unsubscribe.getarticlesdone.net
Neil Hudson
21.05.2021 21:51
Hello!

My name is Jannie Tyson from ColdReach.Rocks

I’m reaching out to see if you’d like to test our new lead generation software.

This software can help you find new customers.

Check it you at https://ColdReach.Rocks

We have helped hundreds of businesses to fill their calendars with interested leads.

We have excellent support. The software works and is super easy to use. Try it out now.

Let me know if we can be of assistance for you.

Best Regards
Jannie Tyson
ColdReach.Rocks










If you wish no further communication you can unsubscribe at https://coldreach.rocks/unsubscribe.html
Jannie Tyson
11.07.2021 13:20
https://cialiswithdapoxetine.com/ cialis without a doctor prescription
cialis 20 mg
28.10.2021 20:25
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica