Tribuna
PNL
"România de poveste": Strada care nu duce nicăieri! Unde mai pui că nici măcar 100.000 de euro n-a costat? Primar: "Am asfaltat de câți bani am avut!"
După ce a inventat injecţia cu insulină, cibernetica, diorama, stiloul, scaunul ejectabil, vaccinul împotriva holerei sau avionul cu reacţie, Românica aduce pe lume încă o invenţie gata să îngenuncheze celebritatea, încăierând mirarea cu stupefacţia: strada care nu duce nicăieri, dar e asfaltată bine-mersi. Şi "binecuvântată" cu marcaje rutiere, cu toate că se termină în câmp.

 

De această dată, isprava a împărţit localnicii în două tabere: intrigaţi şi nemulţumiţi, însă autorităţile spun că aşa se face o modernizare ca la carte. 

Strada Sânzienelor din Piatra Neamţ n-ar fi ajuns probabil niciodată la ştiri dacă nu se termina brusc într-un câmp, după o investiţie care s-a apropiat periculos de mult de cota 100.000 de euro. Bani cu care alţii abia reuşesc să inaugureze o toaletă, fie ea una publică ori de şcoală veche.

Strada cu pricina n-are decât 200 de metri şi nu-i doar asfaltată, ci are rigole şi canalizare, iar la capătul ei tronează, neaşteptat, o trecere de pietoni. Plus un indicator STOP. 

Oricât de uşor ar putea fi confundată cu o glumă, fie ea şi una proastă, "lucra­rea" are numai cuvinte de laudă din partea primarului care spune că a făcut cât i-au permis banii.

"Suntem într-o primă etapă în acest an, în care am asfaltat de câţi bani am avut. E un proiect mai amplu", a declarat Dragoş Chitic pentru Digi 24.

Dacă stai să-l asculţi şi îi iei vorbele de bune, primarul mai are puţin şi merită şi o statuie. Eventual pe trecerea din capătul străzii. 

"E un cartier în dezvoltare. Planul Primăriei este de a asfalta toate străzile din Piatra Neamţ Acolo este un proiect mai amplu de a asfalta toate străzile din acel cartier şi se realizează în etape. Suntem într-o primă etapă în acest an, în care am asfaltat de câţi bani am avut. E un proiect mai amplu, care urmează să fie continuat anii următori. Construc­torul va pune în practică exact proiectul care l-a primit. Deci strada nu se ter­mină acolo.  Va fi continuată anul viitor, pe bugetul anului viitor şi cu resursele lor din cartier. E un cartier de case acolo. Sunt numeroase autorizaţii de construc­ţii. Cartierul s-a dezvoltat în ultimii ani", a explicat edilul din Piatra Neamţ...............................

"Păţania" din Piatra Neamţ nu-i deloc o premieră, întrucât "strada" care a scos Moldova şi redutabilul ei arsenal la ştiri are precursori vestiţi. Până şi Sibiul s-a putut "lăuda" nu cu o stradă, ci cu un drum judeţean care se oprea în dreptul unei căi ferate. Acest detaliu n-a împiedicat însă autorităţile să-l inaugureze, concomitent cu hidrocentrala din Racoviţa, în frunte cu premierul de atunci Victor Ponta, deşi asfaltul se termina brusc la câţiva metri de calea ferată. Se întâmpla în urmă cu vreo cinci ani, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu afirmau atunci, prin vocea vicelui Ioan Banciu, că totul a fost realizat conform planului. 

 







comentarii
1 comentarii

daca se intampla ca in ARHITECTILOR intai casele si dupa aceea drumul era mai bine?
marius
11.11.2019 09:16
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA