Tribuna
PNL
Şcoala "Marţian Negrea" din Valea Viilor, între câştigătorii concursului "e-Vacanţă!"

Cincisprezece şcoli din 11 judeţe au câştigat cea de-a patra ediţie a concursului e-Vacanţă, organizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Competiţia se adresează elevilor şi profesorilor din cele 255 de localităţi incluse în proiectul Economia bazată pe Cunoaştere (EBC) şi urmăreşte să-i încurajeze pe aceştia în utilizarea inovativă a TIC în educaţie. Echipele câştigătoare din fiecare şcoală vor participa în perioada 5-11 septembrie la o tabără şcolară, la Poiana Pinului, judeţul Buzău, unde vor avea ocazia să îşi împărtăşească impresiile şi experienţele fiind conectaţi într-o serie de activităţi creative şi recreative.
„A patra ediţie a acestei iniţiative a adunat cel mai mare număr de particianţi de până acum, transformându-se  într-o tradiţie care se consolidează şi câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Aceşti copii sunt cei care vor integra, în mod natural, tehnologia informaţiei în activităţile lor curente, vor accesa reţelele care utilizează creativ informaţia şi vor contribui la sporirea capitalului de cunoaştere, fie el naţional sau universal. Îi felicit pe toţi participanţii, elevi şi profesori deopotrivă”, a spus ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.
La ediţia 2009 a competiţiei au participat 77 de şcoli, din 26 de judeţe, faţă de 44 de şcoli participante în 2008.

„Am văzut cum s-au construit adevărate comunităţi de pasionaţi ai tehnologiei şi de practică pedagogică modernă. Concursul nostru dovedeşte că utilizarea TIC poate face ca procesul de învăţare să înceteze a fi rigid şi unidirecţional, cadrele didactice fiind încurajate să aplice modalităţi creative de a câştiga interesul elevilor, prin antrenarea acestora în acţiuni participative, atractive şi stimulative”,  a explicat  directorul Unităţii de Management al Proiectelor din cadrul MCSI, Diana Voicu.

Echipele participante au realizat 9768 de materiale, din următoarele categorii:  Activităţile „e-Vacanţă!” 2009: e-Poveşti, Desene pe monitor, Graffitti pe monitor, Concurs de animaţie, Comunicare prin Internet, Şcoala mea, comunitatea mea, Comunitatea mea în lume, Micii jurnalişti, Cercetaşi pe internet, PAPI Voluntar, Şcoala părinţilor, Activitatea la iniţiativa şcolii, în cadrul cărora elevii au folosit platformelor colaborative de tip web 2.0 şi aplicatii ca wiki, Google Docs, Google Panoramio, Pivot, Instant Messaging. Toate aceste materiale, precum şi lista completă a şcolilor participante se găsesc pe www.ecomunitate.ro/evacanta
Şcolile câştigătoare sunt următoarele:
1. Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Eminescu Buhuşi - Bacău (117,6 puncte)
2. Şcoala de Arte şi Meserii Halmeu - Satu Mare (103 puncte)
3. Şcoala cu clasele I-VIII Ştefan cel Mare - Călăraşi (101,2 puncte)
4. Şcoala cu clasele I-VIII Râu Alb de Jos - Dâmboviţa (97 puncte)
5. Şcoala cu clasele I-VIII Pârteştii de Sus Cacica - Suceava (96,4 puncte)
6. Şcoala cu clasele clasele I - X SAM Dărmăneşti - Dâmboviţa (96,2 puncte)
7. Şcoala cu clasele I-VIII Sălcioara - Tulcea (95,6 puncte)
8. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Perişoru - Călăraşi (95,4 puncte)
9. Şcoala "Garabet Ibrăileanu" Târgu Frumos - Iaşi (95,4 puncte)
10. Şcoala cu clasele I-VIII Traian - Bacău (91,6 puncte)
11. Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Costeşti - Iaşi (90,8 puncte)
12. Şcoala cu clasele I-VIII „Marţian Negrea” Valea Viilor - Sibiu (88,8 puncte)
13. Şcoala cu clasele I-VIII "Vladimir Streinu" Teiu - Argeş (88,4 puncte)
14. Şcoala cu clasele I-VIII Vărăşti - Giurgiu (86,8 puncte)
15. Şcoala de Arte şi Meserii Vintileasca - Vrancea (86,2 puncte)

În judeţul Sibiu, următoarele localităţi fac parte din proiectul EBC: Laslea, Sălişte şi Valea Viilor.

Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC) este un proiect realizat de MCSI, finanţat de Guvernul României printr-un împrumut acordat de Banca Mondială, şi are un buget de 69.4 milioane de dolari. Scopul proiectului este de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect au fost înfiinţate, cu sprijinul Primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL), şi se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.
Contact: MCSI, Unitatea de Management al Proiectului EBC, Tel.-Fax 031/7104022 - 031/710-4024, e-mail: evacanta@mcsi.ro, persoane de contact:




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica