Tribuna
PNL
Victor Cornea, în lotul de Cupa Davis al României pentru meciul cu Israel
Ovidiu BOICA
2595 vizualizari
Victor Cornea, în lotul de Cupa Davis al României pentru meciul cu Israel
Tenismenul sibian a fost inclus de căpitanul nejucător Andrei Pavel în rândul jucătorilor cu care va aborda întâlnirea din Grupa 1, Zona Europa-Africa, ce va avea loc între 6 şi 8 martie, în Palatul Sporturilor "Transilvania".

La propunerea directorului CS Pamira, Marius Vecerdea, membru al Comitetului de Organizare al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Israel, ce va avea loc la Sibiu, în "Transilvania", între 6 şi 8 martie, tenismenul Victor Cornea a fost inclus de căpitanul nejucător Andrei Pavel în lotul şării noastre. Cornea este component al Clubului Sportiv Pamira, unde este antrenat de Marius Vecerdea.
"I-am propus căpitanului nejucător al echipei României, Andrei Pavel, introducerea în lotul lărgit a celui mai reprezentativ tenisman sibian, Victor Cornea. Andrei a salutat această idee, menționând că este important pentru tinerii jucători români să fie mai aproape de jucătorii mai experimentați ai echipei naționale și să profite de experiența acumulată în urma unui asemenea eveniment", a declarat Vecerdea.
Echipa de bază a României pentru meciurile de Cupa Davis este formată din Adrian Ungur, Marius Copil (la simplu), Horia Tecău și Florin Mergea la dublu.  Lotul lărgit, din care face parte și Victor Cornea, va fi alcătuit din 7-8 jucători, dintre care cei 4 titulari ai echipei de Cupa Davis. 

Cel mai probabil, partidele întâlnirii România - Israel se vor desfășura pe teren de zgură.

Cupa Davis este cea mai mare competiţie mondială pe echipe ce se desfăşoară anula în lume. În momentul de faţă, România este în Grupa 1, Zona Europa-Africa, alături de alte 15 echipe. Dintre acestea, 4 vor avansa în Grupa Mondială, care este alcătuită tot din 16 echipe.
În cazul în care va trece de echipa Israelului, România va întâlni câştigătoarea din confruntarea Slovenia - Slovacia.

Undă verde pentru meci
Marius Vecerdea a mai declarat că, zilele trecute, au fost obţinute toate aprobările pentru ca meciul dintre România şi Israel să se poată desfăşura în Palatul Sporturilor "Transilvania" la data mai sus menţionată.
"Autoritățile județene și locale ne-au sprijinit total în demersurile noastre pentru a introduce acest eveniment extrem de important în sportul românesc pe agenda evenimentelor locale. Conducerea echipei de baschet, CSU Atlassib Sibiu, și președintele Federației Române de Baschet au făcut eforturi serioase pentru a devansa partida cu echipa din Tg. Jiu tocmai pentru a putea amenaja în timp util suprafața de joc pe care se vor desfășura partidele împotriva Israelului", a adăugat Vecerdea.

Federația Română de Tenis urmează să anunțe în curând punerea în vânzare a biletelor pentru meciurile de la Sibiu.

Directorul CS Pamira a mai completat că şi-a dorit aducerea la Sibiu a meciului de Cupa Davis cu Israelul pentru a contribui la "creşterea calităţii evenimentelor sportive din oraş". Totodată, Vecerdea a mai spus că este posibil ca, la meciurile din 6-8 martie, să fie prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis: "Principalul meu obiectiv în aducerea partidelor de Cupa Davis la Sibiu este promovarea orașului în țară și peste hotare dar ne dorim și să contribuim la creșterea calității evenimentelor sportive din oraș. Sunt foarte mari șanse ca, la meciurile de la Sibiu, să fie prezenți domnul președinte Klaus Iohannis și doamna ministru al Culturii și Sportului din Israel".

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA