Tribuna
Turul Ciclist al Sibiului îmbină sportul cu turismul
Ovidiu BOICA
3665 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului îmbină sportul cu turismul

Ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Sibiului, Klauss Iohannis, a declarat că, din acest moment, oraşul de pe Cibin nu va mai fi considerat doar un punct pe harta unui alt tur ce se desfăşoară anual în ţara noastră, "Mica Buclă", iar directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului, fostul mare rutier Nicolae Ivan, a adăugat că organizatorii au gândit traseul în aşa fel încât sportul să se îmbine cu turismul.
"Sper ca tradiţia acestui eveniment sportiv să fie dusă mai departe. Până acum, Sibiul era văzut drept un oraş unde se opreau participanţii la capătul unei etape a altui tur ciclist. În rest, numai oameni dedicaţi acestui sport. Pregătirea acestui tur ciclist al Sibiului este una serioasă. La ediţia din acest an vor participa 20 de echipe. Ar fi vrut să vină mai multe, dar pentru început sunt de ajuns. Dorim să încurajăm sibienii să folosească mai mult bicicletele. Pe lângă această competiţie, vor mai avea loc o serie de evenimente sportive destinate amatorilor", a afirmat primarul Sibiului, Klauss Iohannis.
Cuvinte de laudă la adresa organizatorilor acestui eveniment au mai avut atât preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, cât şi subprefectul Rareş Macrea.
"Am apreciat modul de organizare al Turului Ciclist al Sibiului. S-a început din timp. Am văzut că organizatorii au creat şi un site foarte practic, care te lămureşte imediat asupra a ceea ce se doreşte. Ciclismul este un sport frumos, nobil, care li se potriveşte sibienilor", a declarat Martin Bottesch, completat de reprezentantul Prefecturii în conferinţa de presă de ieri, Rareş Macrea: "Instituţia Prefecturii salută organizarea acestui eveniment, Turul Ciclist al Sibiului. Suntem mândri că avem înscrisă în competiţie şi o echipă sibiană, Geiger. Este o onoare pentru oraş să aibă o astfel de echipă".
Directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului, Nicolae Ivan, a afirmat că traseul va măsura 450 de kilometri, organizatorii luând decizia de a trece pe harta acestuia o serie de obiective turistice cu care se mândreşte judeţul, în Avrig, Ocna Sibiului, Mediaş, Poiana Sibiului şi, nu în ultimul rând, centrul istoric al Sibiului şi Bâlea Lac. "Am încercat să îmbinăm latura sportivă cu cea turistică. Sibiul are foarte multe de oferit, atât din punct de vedere cultural, cât şi sportiv. (...) Pentru noi, ar fi un mare câştig dacă am vedea, duminică de duminică, cât mai mulţi părinţi cu copiii lor pe pistele special amenajate în Sibiu", a declarat, la rândul său, Nicolae Ivan, fost ciclist şi, din '90 încoace, unul dintre oamenii care s-ai implicat an de an în organizarea Turului Ciclist al României.

Geiger, echipa Sibiului
Printre cele 20 de echipe participante la ediţia din acest an a Turului Ciclist al Sibiului, între 5 şi 10 iulie, se numără şi una alcătuită din rutieri din Sibiu şi împrejurimi, în componenţa căreia intră şi un italian, Ulisse Gheduzzi. Alături de Tudor Oprea şi de turierul din Peninsulă, Pro Cycling Geiger Team este reprezentată din Lucian Logigan, Marius Petrache, Eduard Grosu, Marian Frunzeanu şi Fabian Gândilă.
"Suntem o echipă de outsideri. La Sibiu vor fi prezente echipe puternice, de specialişti. Sper să oferim sarea şi piperul turului prin evoluţiile noastre. Suntem onoraţi că am fost acceptaţi în acest tu. Sperăm să beneficiem de susţinerea publicului pe toată durata competiţiei", a spus liderul echipei sibiene Geiger, fostul campion balcanic şi participant la Jocurile Olimpice, avrigeanul Tudor Oprea.

De la Poplaca la Bâlea Lac
În continuare, organizatorii au făcut o scurtă prezentare a celor 5 etape ale Turului Ciclist al Sibiului, precizând totodată valoarea premiilor care vor fi oferite zi de zi. Programul primei ediţii a acestui eveniment este următorul:
Etapa nr. 1 "Polisano": Poplaca - Sibiu;
Etapa nr. 2: Sibiu - Mediaş - Sighişoara - Agnita - Cincu - Avrig;
Etapa nr. 3 "Ambient": Mediaş - Bîrghiş - Şeica Mare - Ocna Sibiului - Cristian - Sălişte - Poiana Sibiului - Jina - Păltiniş (1442 m);
Etapa nr. 4 "CON-A": Contratimp individual în centrul istoric al Sibiului;
Etapa nr. 5 "Banca Carpatica": Sibiu - Cisnădioara - Cisnădie - Sadu - Avrig - Bâlea Lac (2035 m).

Competiţie afiliată la UCI
Turului Ciclist al Sibiului este ultima competiţie românească de şosea afiliată la Uniunea Ciclistă Internaţională de la Geneva, cu categoria internaţională 2.2.
Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu, şi va avea loc în perioada 6-10 iulie a acestui an. Turul a fost gândit să se desfăşoare pe trasee care combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi sosiri în căţărare. Etapele au următoarele caracteristici: o etapă de contratimp pe echipe, o etapă dedicată sprinterilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare, una la peste 2000 de metri, un contratimp individual de 4 km în centrul istoric al Sibiului, 9 vârfuri de categorie A, B, C şi Specială şi 8 sprinturi intermediare.

6 tricouri distincte
Directorul Media şi Comunicare al Turului Ciclist al Sibiului, Marius Constantin, împreună cu Ovidiu Tudor Oprea, au făcut, de asemenea, o scurtă prezentare a celor 6 tricouri distincte. Tricoul galben va fi acordat la finalul fiecărei zile sportivului cu cel mai bun timp şi este sponsorizat de Con-A. Tricoul verde e pentru cel mai bun căţărător (sponsorizat de Boromir), cel roşu îi va fi acordat de fiecare dată celui mai bun sprinteur (sponsor, Industrial Software), iar cel alb va fi îmbrăcat de rutierul care va acumula în fiecare etapă cele mai multe puncte (sponsor, Takata). Tricoul portocaliu, sponsorizat de Continental, este pentru cel mai bine clasat sportiv de sub 23 de ani, iar cel albastru (sponsor, Marquardt), pentru cel mai bine clasat român.





comentarii
1 comentarii

Frumoasa initiativa pacat ca nu mai sunt la virsta cind am facut in doua etape traseul Sibiu-Bilea-Sibiu cu intoarcere pe Valea oltului,si asta in anul inaugurarii Transfagarasanului cu o bicicleta Carpati.
Mircea
28.06.2011 07:50
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA