Tribuna
PNL
Retrospectivă FC Hermannstadt 2020 (II) Ruben Albes, în locul lui Miriuță
Ovidiu BOICA
1173 vizualizari
Retrospectivă FC Hermannstadt 2020 (II) Ruben Albes, în locul lui Miriuță
© sportpictures.eu

 

Deși, cu el pe bancă, echipa era neînvinsă în play-out, Vasile Miriuță s-a văzut nevoit să-și facă bagajele pentru că Anamaria Prodan - impresarul care a ajuns să controleze din umbră clubul prin intermediul fiicei sale, Rebecca, a lui Octavian Moraru, o mai veche cunoștință a fotbalului din România, și a unor oameni de afaceri din Republica Moldova - a uitat de prietenia acestuia cu Reghecampf de pe vremea când cei doi erau colegide echipă în Germania, la Energie Cottbus. Prodanca a insistat să-și pună antrenor la Hermannstadt și a garantat pentru Ruben Albes, un playboy spaniol de doar 35 de ani, fără cine știe ce experiență, care - înainte de a ajunge la Sibiu - a fost ”secund” pe la Novelda, Eldense și Real Valladolid B, iar ca antrenor principal s-a aflat pe banca celor de la Celta Vigo B și Murcia, în cel de-al treilea eșalon iberic. Așadar, zero experiență în fotbalul profesionist, dar când vezi că se întâmplă astfel de lucruri, numai profesionist nu mai poți numi fotbalul din România...
Albes a apărut extrem de elegant la primul său meci oficial pe banca lui Hermannstadt, descheiat la trei nasturi, la cămașă, cu un accent tare ciudat, care i-ar fi smuls un zâmbet până și veșnicului încruntat Cristian Tudor Popescu... I-a strâns optimist mâna lui Gică Hagi, la Ovidiu, dar la finalul meciului tocmai se putea ”lăuda” cu câteva fire albe pe la tâmple și vreo două riduri în plus (dacă o fi având altele până atunci)... Viitorul a făcut instrucție cu o echipă sibiană care a arătat rău de tot, ”marinarii” impunându-se cu 4-1. Bălan a marcat pe final golul de onoare. Albes a încercat să aducă spectacolul în jocul ”alb-roșilor”, cunoscut fiind faptul că, până atunci, cu Miriuță pe bancă, Hermannstadt arăta plictisitor (dar măcar avea rezultate), însă a fost taxat sever.
A urmat jocul de pe teren propriu, bineînțeles cu tribunele goale, cu Clinceniul lui Ilie Poenaru. Ilfovenii au câștigat cu 1-0 prin golul lui Patriche.
Deci, după două meciuri cu Albes pe bancă, Hermannstadt avea... zero puncte și un golaveraj de 1-5. Nici jocul nu prea mergea și deja unii mai cârcotași îl și vedeau pe iberic făcut pachet și trimis de unde-a venit...

Răsare soarele deasupra Sibiului

Cele două eșecuri l-au încăpățânat însă pe Ruben Albes și primele semne că răsare soarele și deasupra Sibiului au apărut... la Iași. Moldovenii aveau 2-1 la pauză prin ”dubla” lui Luckassen, pentru Hermannstadt marcase Vodă, dar la reluare balanța a înclinat în favoarea vizitatorilor, cu largul concurs însă al arbitrului Radu Petrescu, cel care le refuzaseră jucătorilor lui Rednic două penaltiuri înainte de pauză. La 10 minute de la reluare, Caiado a faultat în atac, Petrescu a închis ochii, mingea a ajuns la Opruț, al cărui șut a fost oprit cu mâna de Lopes, în careu, iar Romario Pires a egalat din penalti. 
Golul victoriei l-a marcat Debeljuh din pasa lui Dâlbea, cu un sfert de oră înainte de final, și Hermannstadt obținea astfel primul succes din ”era Albes”.
A urmat o nouă deplasare, la Ploiești, unde ”alb-roșii” au întâlnit-o pe Chindia. Târgoviștenilor, ”centralul” Cătălin Popa le-a anulat un gol pe motiv de ofsaif, în debutul jocului, la semnalizarea asistentului Neacșu. 
În partea a doua, Hermannstadt a primit din nou penalti, după cel din jocul de la Iași, și Pires a făcut diferența de la punctul cu var.
Celor de la Chindia, eșecul cu Hermannstadt, dar mai ales prestația lui Cătălin Popa le-a picat rău de tot la ficat, așa că au făcut memoriu la CCA. "Să ne explice şi nouă, regulamentar, aceste decizii ale lui Popa! Am şi cerut ca acest arbitru, care nu are ce căuta la Liga 1, cu o mulţime de meciuri stricate la activ, să nu ne mai fie niciodată delegat. Este incredibil ce s-a întâmplat. (...) Este viciere crasă de rezultat”, a tunat preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu. ”Altceva e şi mai grav! Ştiu sigur că se decisese ca, la Clinceni - Dinamo şi la Chindia - Hermannstadt, meciuri extrem de importante, CCA să dea doi arbitri FIFA, pe Kovacs, respectiv Haţegan. Kovacs a arbitrat normal la meciul lui Dinamo, dar la noi a fost schimbată brigada cu 24 de ore înainte de meci! De ce? De ce au lăsat pe mâna unui asemenea arbitru un meci care poate decide destine?!", a adăugat Ghergu. Cu toții se întrebau dacă nu cumva e mâna Anamariei Prodan. Dar, până la dovezi...
Al treilea succes consecutiv al sibienilor a fost obținut pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini, cu Voluntariul lui Mihai Teja. Yazalde a făcut diferența în prima repriză, apoi a marcat și Tiago Almeida, cu 10 minute înainte de final, golul lui Eric, din prelungiri, nefiind în măsură să schimbe soarta celor 3 puncte. Și, uite-așa, Ruben Albes era pe cai albi, după un început dezastruos la Sibiu... ”Buen trabajo, muchachos!”, a răsunat în vestiarul lui Hermannstadt!

Oau! Cinci victorii și două remize

Nici returul cu Dinamo n-a avut loc, de vină fiind tot coronavirusul, clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare având serios de suferit de pe urma acestuia.
Oamenii de gol ai lui Hermannstadt și-au făcut datoria și la meciul cu Sepsi, dar Lorand, unul din frații Fulop, n-a fost de acord cu un nou succes al sibienilor și jocul de pe ”Municipal” s-a terminat la fel ca în primăvară, cu 2-2 pe tabelă.

© Vali MACREA


Pentru Hermannstadt a urmat revanșa cu Viitorul, Albes era din nou față în față cu Gică Hagi, iar ibericul a reușit să-și ia revanșa. Sibienii s-au impus cu 2-0, marcaseră Ionuț Stoica și eternul Debeljuh după pauză.
Ruben Albes mai avea de luat o revanșă, în fața Academicii, și planurile i-au reușit. Hermannstadt a câștigat cu 2-0 la Clinceni. Jo Santos a deschis scorul în prima repriză, apoi i-a dat assist-ul lui Dâlbea la golul doi.
Andrei Cristea le-a stricat sibienilor finalul sezonului, pe ”Municipal”. Cu Politehnica, Ionuț Stoica a deschis scorul repede. Luckassen a egalat în repriza secundă, apoi Dâlbea a făcur 2-1.
Intrat pentru ultimul sfert de oră, veteranul Cristea - jucător cu aproape 400 de meciuri în Liga 1 - a transformat un penalti în minutul 93 și uite-așa Hermannstadt și Poli au fost egale, în ultimul meci al unui sezon de groază. Era 5 august, dată la care, în mod normal, o nouă ediție de campionat ar fi trebuit să fie de multă vree începută...
Hermannstadt a terminat sezonul pe locul secund în play-out, cu 35 de puncte, după 6 victorii, 4 remize și două înfrângeri. În ceea ce-l privește pe Ruben Albes, cu el pe bancă echipa sibiană a câștigat cinci meciuri și a obținut două remize în ultimele 7 meciuri de campionat. Bun de tot!

 

Citește AICI și Retrospectivă FC Hermannstadt 2020 (I) Reîntoarcerea lui Miriuță, starea de urgență și necazurile produse de coronavirus







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica